Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

28.2.2016

Tokotreeniä sekä Nova & Rasmus poseeraa kuvissa

TORSTAINA tokotreeniä taas ja Ruutille parit rallyjutut

Mentiin nyt eri parkkikselle, jossa oli vain yksi auto. Nyt mukana oli hyppy ja keksin toisenkin hyppykyhäelmän :D

Toinen hyppy pahvia ja valk rima, ei kyllä paljoa näy

Ruutin kanssa:

- kierto-ohjattu: itse kierto oli hyvä. Virittelyssä vilkaisi hyppyä, mutta kuitenkin fokusoi hyvin kiertoon. Kerran vein myös itse kapulat, ei vaikutusta. Tehtiin istumisia stoppina, jotka vaikeita ja yritin lyhentää käsimerkkiä. Lyhyellä käsimerkillä istuminen hidas. Näitä treenattava. Ekalla kertaa, kun käskin noutamaan lähti taaksepäin. Sitten sujui. Tarvitaan paljon vaan toistoja, että muistaa miten tässä noudetaan ja varmaan myös erikseen ohjattuakin, että erottelee noudot.

- eteenmeno: tässä toiselle laidalla parkkista lelu ja matkaa tuli noin 15-20m. Pallo meni kohtaan mitä Ruuti ei ainakaan nähnyt, itselle näkyi kyllä selvästi. Ekassa eteni noin 5m, kunnes meni vinoon. Sitten vähän pidemmälle mutta useammalla käskyllä. Itse ruutuakaan ei alkuun tajunnut, kun ruutu oli kapulan ja hyppyjen ohi noin 10m. Ruuti meni ihmettelemään hyppyä ja kapulaa jotka oli mun ja ruudun välissä. Vein takaisin lähetyskohtaan ja kolmannella taisi juosta ruutuun. Kehuin ja otettiin onnistunut ruutu. Vielä uudestaan eteenmenoa, virittelin ruudun ja eteenmenon. Lähti nopeasti kohti ruutua juoksemaan (juostaan ehkä 1-2m eteen) ja kutsuin pois. Ehkä kolmannella juoksi hyvin eteen ja vapautin pallolle. Näköjään tuossakin erottelua.. Onneksi sentään juoksee eteen ennen ruutuun menoa. ;)

Molemmissa liikkeissä on treenattavaa! Varsinkin, kun ehti taukoa olla..


Gavan kanssa 

- kiertoa: tehtiin ensin kapuloiden rinnalta eli tuli sen 10m. Gava jäi ihmettelemään tötsän luona mitäs nyt pitikään tehdä, päätyi pysähtyä sinne ja kiertää tötsän uudestaan. Otettiin uusiksi. Palkkasin sen seuraavalla kerralla, kun se oli kiertänyt merkin oikein ja tullut metrin pois sieltä. Seuraavalla otin taas eteenistumaan ihan koemaisesti. Gava teki näitä laiskasti/epävarmasti. Oon varmaan liikaa tehnyt niitä, että vapautan vauhtipalkkaan, juuri kun on merkin takana niin molemmat koirat nyt miettineet mitä pitää tehdä sen jälkeen, kun on sinne taakse jo mennyt. Maltti on valttia palkkaamisessa. :D Voisin ottaa tavoitteeksi, että palkkaan kierron vasta kun vauhti kiihtyy mua päin tulevalla suoralla. Sitten tein 2m kapuloiden puolelta eli n. 12-13m matkalta, jollakin kerralla meinas mennä kapulalle, sitten meni kiertoon oikein. Kasvatettiin hyppyjen rinnalle matkaa, välillä tuli virhe, välillä oikein. Oli tosi vaikeita Gavalle. Syksyllä se teki tätä ongelmittakin ohittaen hypyt ja kapulat.. Oon varmaan liian innokkaasti treenannut tän viikon, kun on ollut muutenkin niin vähän sovittua ohjelmaa, mutta Gava ei taas jaksa noin paljoa. Ruuti on taas aina innokas. Huomisen Gava saa levätä ja lauantain. Kyllä Gava leikkii ja tekee, mutta mokailee helpommin ja ottaa niistä nokkiinsa.


- ruutu: ensin kiersi koko ruudun merkit ympäri, tulin näyttämään oikean paikan ja toisti saman jutun. Tähän mennessä kaikki ruudut se on tehnyt hyvin. Kutsuin pois ja sitten sujuikin ja meni suoraan ruutuun. Ei kai se katsonut Ruutin virheellisesti suoritettua ekaa ruutua.

- kaukot i-s-i: Laitoin istumaan ja pyysin seisomaan n. 1-2m päästä. Välillä tassu liikahti tai mokasi, niistä ei palkkaa. Mutta hyvistä sai. Lopuksi alkoi sujuakin.


Treenaa Ruuti:
- eteenmeno: kapula, hyppy ja merkki toi häiriötä
- kierto-ohjattu: istuminen ja nouto-osuus

Treenaa Gava:
- kaukot i-s-i
- kierto ja kapulahäiriö tai hyppy, palkka vasta selkeästi kierron jälkeen tai eteen.
- ruudussa oli ongelmaa


LAUANTAINA oli aivan ihan aurinkoinen keli ja vietettiinkin paljon aikaa ulkona. 

Aamulenkki Emmin ja bc tyttöjen kanssa

Gava, Ruuti, Fizz, Sara ja Step


Kaupusteluita Kepeä Taival -varastomyynnissä: Soft Shell paita ja kaksi Ke-hu lelua (sydänkuviollinen kesäedition valkoisella pallolla ja chuckit pallolla).
-> Ekalla testikäytöllä golfpallon näköinen "purukumipallo", pehmeä pallo oli tosi kiva pureskella ja Gava tykkäsi.
-> kotona heilutin chuckit palloa, mistä pitäisi tulla yliääntä, muttei kumpikaan koira osoittanut mielenkiinnon eleitä. Eri asia, jos vinguttaa vilkulelua niin molemmat on heti katsomassa. En taida hirveästi uskoa siihen ääneen, mutta voi se olla muuten kiva. Valitsin myös tuon pallon pienen koon takia, ei erotu kuvassa mutta halkaisijaltaan ainakin sentin kapeampi... jatkettiin porukoille ja lenkille lähti Nova, Rasmus ja Ruuti sekä kamera. -> kuvat. 
Nova taisi ekaa kertaa kiivetä kivelle, alkuun käveli sinne nostellen takajalat yksitellen. Seuraavilla kerroilla osasi hypätäkin. Vähän joutui hakea tasapainoakin. 


 
<3 Tähän sopii Nellyn One & Only kappale

Rasmuksen kuulo on heikentynyt niin näytin myös käsimerkit paikallaan pysymiseen. Suurimmaksi osin se kulkee myös fleksissä, mitä nyt kuviin otin hihnat pois. Vähän on kaihia silmissä ja useissa kuvissa siristeli tai silmät oli kiinni. 
 
 

Tollerit on niin unelmia valokuvissa, samat jipot auringonpaiste kohtaan bortsu, niin kuva ei näytä miltään. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!