Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.2.2016

TOP10 suosituimmat Youtube videomme

Lähdin etsimään videoesimerkkiä yhdestä aiheesta ja satuin katsomaan suosituimpia videoitani. Kyseessä ovat siis itse lataamiani videoita Tiia Hämäläisen nimellä, mutta osoitteessa https://www.youtube.com/user/tollerwich2. Tässä meidän Top10- videolista. Katsotuimpiin videoihin pääsi Ruutin hyppytekniikkaa, Rasmuksen 100p rallyrata ja Gavan agi epis voitto. Top10 sisälsi taas jonkin verran Gavan videota tokossa ja agilityssa eri ikäisenä (mm. alo1 kisa, kaukot pentuna). Löydät Youtubesta nämä, kun vaihdat videot sivulla päivämääräkohtaisen luokittelun "suosituimmat" mukaan videot- sivun yläreunasta.

TOP1

- Vapun hyppytekniikka 1 kerta 2014, 315 näyttöä

Käytiin Ruutin agilityn loppuvaiheilla hyppytekniikkakurssilla johtuen Ruutin okserin hyppäys ongelmista. Myöhemmin tajusi, että ne ongelmat johtui kastraatiosta, jonka Vappukin hyvin mulle selitti, kun myöhemmin hain mielipidettä voimistuvaan ongelmaan. Blogitekstit liittyen kurssiin löytyy 1,2,3 kerta. 


TOP2

- Rasmuksen alon 100p suoritus Karjaalla 2013, 273 näyttöä 

Lajin alkuvaiheilla käytiin toiset kisat alossa. Rasmus vetäisikin täydet pisteet ja oli ajassa toista tasapisteistä nopeampi. Hieno punaturkki. <3 Rasmus on saanut 100p suorituksia kolmesti rally-tokosta. Saatuaan viime vuonna avosta 2x 100p tulokset ja RTK2 niin oli hyvä jäädä eläkkeelle "huipulta". 



TOP3

- Gavan supermölli 0-voitto 2015, 256 näyttöä 

Gavan ollessa 15kk käytiin ekoissa epiksissä. Sieltä nollavoitto kotiin. :) Tuomarina oli meitä kouluttanutkin Ville Liukka. 


TOP4

Gavan kaukokäskyt 29vk (2015), 240 näyttöä

Voi apua, tätä en ees ilkeisi tänne laittaa kun tekee niin huonosti. Ekoissa pitäisi takajalkojen olla täysin paikallaan ja toisessa etujalkojen. Tässä vaiheessa mietin vielä tosissani kumpi tekniikka valitaan kaukoihin. Gava ehti olemaan siis jo 29vk, kun näitä mietittiin. Täydellinen video siitä, että jos jollekin oon sanonut että kaukot on ollut ikuisuus projekti niin tästä tilanteesta me lähdettiin. Pientä steppailua havaittavissa? Tässä vertailukohtaa sitten nykyiseen onnistuneeseen treeniin 17kk mattoapuna (43 näyttöä), 15kk terassin päällä "kynnyksellä" (kunnes keksin etupihan kiviportaat), heinäkuu 15kk kynnyksellä


 TOP5

- Gava 8kk omatoimiaksaamassa irtoaminen ja 2on-2off (kolmas treeni puomilla) 2015, 178 näyttöä

Nyt jätin kaksi turhempaa minivideota välistä ja hyppäsin agilityvideoon. Saatiin avustajaa U- irtoamistreeniin ja 2on-2offia muisti hyvin tarjota. Ihana katsoa näin jälkeenpäin, miten innoissaan on ja häntä heiluu. Irtoamistreenissä vahvistin myös lähtöä. 



TOP6 

- Gava 10,5kk agilityssa (tehtiin osittain Lotalta saatuja läksyjä) hypyn tarjoaminen, katseenhaku hypylle ym. Nuo kaksi tosi hyödyllisiä! Tajuttiin tehdä vasta tossa vaiheessa noita. Tarjoamisessa oma etäisyys hyppyyn voisi olla enemmänkin. 166 näyttöä. 


TOP7


Nämä AST:n järkkäämät koulutukset Riihimäellä Lotta Vuorelan opissa oli tosi hyödyllisiä meille Gavan ollessa nuori. Ekaa kertaa käytiin siellä 8-9kk ikäisenä. Lotta osaa katsoa hyvin koiran mielentilaa, hyppäämistä ja mitä teknistä asiaa koiralle pitäisi vahvistaa. Tosi hyvää teki saada aina omatoimitreeneihin läksyjä, jotka taas treenattiin seuraavaan kertaan (1-2kk välillä käytiin). Ratatreeneissä on myös vaihtoehtona aina helpompi ja vaikeampi. Ei tarvitse siis tehdä vain 3lk kiemuroita! 

TOP8

- Gavan tokokoe ALO1 uusilla säännöillä 2015, 176p, 3sija, 150 näyttöä

Gavan 17kk eka tokokoe, johon oltiin hirveällä paniikilla kasattu kaukoja kasaan. Jotka oltiin edeltävän viikolla vasta uskallettu tehdä koemaisesti. Tekniikka sujui, mutta Gava teki ne ennakoiden. Muuten koe sujui ihan hyvin. Itseä toki jännitti kovasti eka kisa! Pikkuvirheitä tuli vinojen perusasentojen ym muodossa. Asenne on paras <3 Avosta löytyy möllikisasta joulukuu 15 video.



TOP9

- Gavan toko 7kk 2015, 140 näyttöä 

Gavan tokoa 7kk iässä. Lenkin varrella jäätiin treenaamaan. Ruuti katsomossa. ;) Ruutu kosketusalustalle, seurausta, paikallaan käännöksiä, kierron kautta stoppia, tunnaria ja eteentuloa. 



TOP10 

- Gavan supermölli nollavoitto Lohjalla 2015, kontaktit ei ollut vielä kunnossa mölleihin joten mentiin vielä supermölleilemään lokakuussa. 



Joskus on käynyt myös mielessä, että pitäisi tehdä postaus mihin laittaisi omat lemppari opetusvideot Youtubessa ja olisi kiva kuulla myös muilta treenaajilta lempivideoita, jos siellä tulisi jotain uusia hyviä..

En tykkää haastaa ketään, mutta jos joku haluaa niin vinkatkaa mielellään kommentteihin, jos teette myös tällaisen niin tulen lukemaan/ katsomaan videoita. :) 

2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä videoita! Erityisen iso plussa "tekstityksistä"! :D Niiden avulla video aukesi heti todella hyvin! :)
    Varsinkin tuo hyppytekniikka video sekä tuo Lotan koulutuksesta kuvatut pätkät tosi hyviä selostuksineen. Vitsi kun sais edes hitusen tota sun rauhallisuutta ja selkeyttä noissa ohjauksissa omaan tekemiseen niin varmaan meidänkin meno sujuis paremmin :D
    Hyvältä näytti teidän meno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Noita videoita on tullut muokattua ja koittanut laittaa niihin vähän tekstiäkin mukaan. Lotan koulutusvideoissa tulee kivasti treenijuttuja esiin, niitä löytyy useampia Youtubesta etsiessä. Kouluttajana myös niin hyvä! AST:n koulutukseen 28.2 saattais jäädä ulkopuolisillekin tilaa, viimeksi ainakin jäi: https://www.facebook.com/AgilitySportTeam/
      Rasmus tollerin jälkeen piti opetella rauhallisuutta, kun toi vanhempi bc uros Ruuti tiputti rimoja taas tosi herkästi. Kyllä se yhteinen sävel vielä löytyy :) Välillä sitä itsestäkin tuntuu, ettei suju vaikka kuinka kauan on jahkattu. :D Mutta jokainen uusi rata on vähän erilainen ja nuoren koiran kanssa ei aina uskalta niin ennakoiden ohjata vaikka pitäisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!