Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.3.2016

Rullareeniä ja vähän tottelevaisuutta

Keskiviikkona pieni bordercollietyttö joutui laittamaan valjaat päälle ja juosta sohjossa. Onneksi sentään maalimies antoi lohturuokaa kärsimyksestä. Ravaten sai minimoitua veden roiskumisen. ;)

Gavalle kolme toistoa. Ekassa tiputti rullan sivulle (seisomaan) tultuaan ja sitten vaati toistoja saada pitokin onnistumaan. Seuraavassa epäröintiä, pitikö rulla tuoda kun aiemmassa oli säätöä. Kolmas oli hyvä, tuli ilman apuja sivulle seisomaan, nappasin rullan ja päästin näytölle. Ilman liinaa, että saa vaan nopean luovutuksen ja palkan. 
Noin 5m liina täytyy pistää mietintään. Gripliina olis myös hieno. Tai sitten vilkaisen mikä on pätkäistyn jälkiliinan pituus. 

Treenin jälkeen Gavan mielestä oli kivoin nojailla tai halia kuivalla maalla ihmisiä. 

Nova teki seurausta ja katsekontaktia sivulla. Häiriötäkin oli vähän kauempana. Vähän paremmin vois hahmottaa jalkaan nähden oikeeta paikkaa. Ja välillä katsoi mun naksutinkättä pään päällä. 

Ruuti harjoitteli rally-tokon 
- molemmat oikeaan. Testasin naksutellen ensin vain, että käsimerkistä Ruuti käänsi nenän ja kropan mun sivulla vastakkaiseen suuntaan. Sanoin näissä "vasten" eli tulee sisäänpäin käännöksen. Käsimerkkinä oli kämmen avoimena ylöspäin noin 10cm taaksepäin eli kuin namia näyttäen saada kääntymään perässä. Kosketuskeppi treenin jälkeen kiepsahti näihin helposti. Vaikein oli sitten näyttää riittävä käsimerkki ja kiepsahtaa ite äkkiä ympäri. Aluksi Ruuti ehti ottaa kaksikin kieppiä ympäri. Vaihdoin sitten niin, että näytin käsimerkin, pyörähdin ja sitten vasta palkka (Ruuti joutui hetkeksi seisahtaa). Testattiin näitä myös niin, että tehtiin perustäyskäännös ennen. 
- peruutuksia myös seuraamisesta lähtien. Nyt laskin omia askeleitakin (3). Lähinnä paristi ehti istahtaa, ennen kuin lähdin taakse tai sitten ekassa askeleessa vino. Koitin käskyttää ennen peruuttamaam lähtöä. 

Nova keskiviikkopäivänä oli pureskellut reiät mun isoon mattoon, hajottanut muovisen kuulakärkikynän (löysin siitä vain osan :0), purrut läppärin johdon poikki ja hajottanut lehtiä. 


Torstain lenkkitreeninä 

Gavalle vähän tokoa
- nouto: kerrattiin ihan kokonaisena. Ja ohjatulla ja sorvatulla. Molemmilla haki hyvin. Eteenpalautuksella ja testasin pitoa koskemalla kapulaan. Sekä vauhtina. 
- liikkeestä seiso: aluksi Gava teki istumisia. Sitten alkoi seisominen löytyä. Tehtiin perusasennosta lähtien ja noin virallisilla mitoilla. Takana kävelyssä ei ongelmaa. Gava keksi ennakoida pysähtyen seurauksesta, kun sanoin virittelyn ennen liikkeelle lähtöä tai sitten edellisen toiston takia. Käskin joko seuraamaan tai otin alusta. Palkkasin siis pelkkää seuraustakin. Jätettiin hienoon liikkeestä seisomiseen. 
- nyt koitin palkata kunnolla jokaisen leikkimisen/palkan. Välillä huomaan, että kiirehdin ja saa vain hetken leikkiä. Kun taas palkkaa pidemmin niin palkan arvo on suurempi ja Gava tietää enemmän, että tarkoitinkin sitä. 


Ruutille rallya
- molemmat oikeaan täyskäännös: Ruutin kanssa päätin ottaa näitä videolle. Välissä on yhdet treenit viime videosta. Nyt tehtiin taas pari käsimerkillä, mistä sai heti palkan, kun kääntyi sillä. Sitten niin, että palkka vasta mun käännöksen jälkeen. Vähän Ruuti saa mua odotella. Mun pitäis osata aloittaa käännös ja samalla näyttää merkki. 100% onnistuminen tänään, kun ennen nätä neuvoja aika usein meni väärinkin. Ei myös pyörinyt kahta kierrosta. Hyvä videoida näitä, kun koira jää hetkeksi piiloon. 
- peruutus: samaa treeniä kuin aiemmin.. 
- istu-seiso: tein pysähdyksen missä Ruu istui. Siitä merkillä seisomaan. Testasin molempia käsiä. Jes ja palkka seisomisesta. Taas liikkeelle ja uusiksi. Usea toisto näitä. Ei tehnyt sitä, että nousee ja palaakin istumaan, parempana nääkin. 

-> tästä saatiin kommenttia vain, että molempien pitäisi kääntyä yhtäaikaisesti. Täytyy vahvistaa käskyä ja fiksata käsimerkkiä. 

Novalle tokoa
- sivulletulo: näitä ja katsekontaktia. Välillä tuijottaa kättä niin vein kättä sivuun, niin pystyin olla varma mihin katsoo. Normaalisti käsi ei ole kuitenkaan noin. 
- seuraus: tässä Nova pomppaa liikkeelle lähdössä. Myös vähän liian eteen lähtee välillä. Ideana reiden seuraus ja tehtiin myös ihan puolikkaita askelia eli otin noin 20cm askeleen. 
Videointi on myös tosi hyvä, jos ei ole ketään katsomassa. Sieltä huomasin, että Nova välillä kurottelee oikeata palkka kättä kohti. Siitä kädestä siirrän palkan vasempaan etukautta. Pitäis varmaan siirtää takakautta ja vois opettaa esim zip sanan tms millä hakee takakautta oikeasta kädestä palkan. 
- paikallaan käännös: vasempaan ja yksi oikeaan. Ekassa käsiapua, toinen sujui ilman. 
- maahanmeno: parissa hätäilin ja annoin liian vähän apua. Välillä vois antaa parikin namia niin tulis kestoa. 

Novan iän laskin, 7kk ja 8pvä. Aika menee nopeasti! Painoa pojalla 17,1kg kotivaakalla ja korkeutta kohta noin 50cm. 

Pe aamuna oli satanut noin 4cm lunta. Gavalle lumettomalla asfaltilla
- liikkeestä seisominen. Ekassa taas koitti pysähtyä omia aikojaan. Sitten hyvä liik seiso. Vielä kerran palkkasin seurauksen. 2 kommenttia:

  1. Hei! Mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu blogisi ansaitsi juuri uuden lukijan! :) Tsemppiä kevään treeneihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Ja kiva kuulla, ketä näitä lueskelee. Me treenataan vähän kaikkea ja kirjaan ja suunnittelen täällä treenejä. Koitan kirjata niitä lukijaystävällisesti, mutta välillä tulee vähän pikaisemminkin. Teidän blogiin en ollut myöskään aiemmin törmännyt, lisäsin blogloviniin (siellä muuten Iipon ja Yazzyn nimellä). Nauratti, kun luin yhdestä tekstistä että pitäisikö siirtyä bordercolliehen niin itsellä se siirtymä on ollut kaikkea muuta kuin helppo saadessani Ruutin kaltaisen. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!