Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.6.2016

Käyttäytymiskoettelus

Gavan bh kokeeseen matkattiin torstaina Espooseen Kauklahteen. Hieman jännitystä toi se, että edeltävänä päivänä kyselin tuleeko kisakirjettä. Vastaukseksi tuli, että Virkussa vähän ongelmia. Kaivelin netistä Kauklahden tottiskentän osoitteen (Ruutin kanssa käyty siellä aikoinaan, mutta ympäristö oli ehtinyt muuttua). Tähdättiin paikalle 17:15, koe alkoi klo 18. Kun en tiennyt monelta ilmo alkaa. Arvoin vähän kummalla kentällä on.

Gava sai mennä ensimmäisenä, joka oli taas inhottavaa kun taustalla oli vain yksi video minkä olin katsonut. Liikaa taukoa on 4-6 vuotta tms mitä Ruutin kanssa käyty. Vähän sai olla valmiudessa myös kokoajan, kun ei tiennyt milloin aloitetaan. Erikseen tarkistettiin rekkari vs kisakirja. Sitten mentiin vielä kaikkien koirien kanssa tuomarin puhutteluun ja jossa yksitellen mentiin tuomarin luo katsomaan siru. Gavalla se oli niskassa vähän oikealla puolella. Täytyy muistaa, että aika lähellä seuraus kohtaa.
Sitten oli hetken aikaa kunnes mentiin eka pari kentälle. Leikittiin Gavan kanssa tätä ennen ja vähän seuruuta.

Kentällä mentiin ensin tuomarin luokse koirat perusasennossa. Tuomari tuli mun eteen ja kun mitään ei kuulunut, kysyi "niin ketä te olette". Tajusimpa esitellä itsemme. :D

Sitten toinen koira lähti tuomarin kanssa paikkispaikkaan toiselle tolpalle nartut (kauimmainen). Ja kun koira oli sinne jätetty tuomari tuli meidän luo ja kysyi onko seurauskaavio selvä. Käden huitaisu? tuli merkiksi ja sai lähteä suorittamaan. Tuomari käski alkumatkasta vaihtamaan remmin vasempaan käteen. Gava vähän herpaantui 40m kohdilla. Täyskäännöksen jälkeen petrasi taas. Nopeuden vaihdot hyvät. Sitten taas 17 askeleen suorilla ehti kontakti välillä tipahtaa. Ei ollut ihan samalla vireellä mukana kuin yleensä. Ihmisryhmään mentiin kun oltiin tehty kaikki käännökset aloituskohtaan asti. Ihmisryhmässä seurasi hienosti ja nopea pa. Jäin väärinpäin kentän laidalle seisomaan niin tuomari käski tehdä täyskäännöksen kun oltiin selkä sinne päin. :D Hyvä- arvosanaltaan.

Sitten hihna irti. Ja heti piti jatkaa. Gava istui sivulla ja käskin pitämään kontaktia ennen lähtöä. Ensin ihmisryhmä. Sitten kaavioon. Tein pysähdyksen aloituspisteeseen, kun en ollut varma pitikö siinä pysähtyä. Tuomari sanoi jotain ja ehdin lähteä jo liikkeelle. (Muilta katsottuna antoi luvan lähteä, no ennakoitiin vähän). Gava teki vähän paremmin mutta taas pitkällä suoralla meinasi herpaantua. Tokossa on oppinut, että niin tiheästi tapahtuu kaikkea. Täytyy ottaa treeniin pidemmät suorat ja kestoakin. Kaavion jälkeen mun piti mennä aloituspisteeseen ja osata vielä kääntyä seuruukaavion suuntaan. Tuomari ohjeisti näissä. Gava hyvin kesti mun täyskäännökset tai käännökset. Erittäin hyvä- arvosanaltaan.


Seuraavaksi samasta perusasennosta lähdettiin tekemään istuminen. Ehkä ehdin kehua parilla sanalla. Seuruutin noin 15 askelta. Perusasento ja sanoin odota. Hyvin istui. Tästä erinomainen.
Taas samasta asennosta maahanmeno ja luoksetulo. Seuraus hyvä ja ripeä maahan (sivulta). Luokse tuli kovaa ja suoraan. Sivulla myös hyvä. Luoksetuloon tuli lupa käden huitasuna. Gavan ollessa edessä vilkaisin vielä oliko siihen tulossa erillistä lupaa, mutta ei. Nyt oli aikaa ekalla vapautukselle ja kehuille. Erinomainen.

Sitten odotettiin että meidän pari lopetti paikkiksen ja siirryttiin sitten paalulle. Gava sivulle ja käden heilautus ja lupa käskeä maahan. Sanoin jättäessä paikka. Sitten siirryin noin 15m päähän seisomaan, tuomarilta tuli kuittaus kun hyvä matka. En muistanut onko tuohon mitään sääntöä tai mikä on matka. Jännitti kauheasti, kun ei nähnyt mitä koira tekee. Mutta toisaalta luotin, että on Gava maannut vaikka missä. Lopussa tuntui, että jalat oli ihan puutuneet. Lupa siirtyä koiran luo. Ja käden heilautus, että sai käskeä sivulle. Sekin sujui hyvin. Erinomainen.

Mentiin kuulemaan tulokset kentän laidalle ja matkalla kehuin Gavaa ja Gava vähän hypähteli. Tuomari kertoi meistä noi aiemmin laitetut laatuarvostelut. Pisteissä olisi 57/60p (kokeessa alin 54p ja korkein 59p). Hyvää yhteistyötä ja ohjaaja ohjaa hyvin koiraa. Koira kuuntelee hyvin. Vähän saisi olla enemmän voimaa. Noudattaa ripeästi annettuja käskyjä. Luoksetulon eteentulo on suora.
Kun päästiin siitä pois mentiin leikkimään. Toinen pari vielä. Vain neljän koiran koe, ihanan lyhyt. Toisella kentällä ainakin alussa kuului jonkin verran ampumista, kun siellä oli treenit samaan aikaan. Alun puhuttelussa esim. Gava silloin katseli sinne. Vapautin ja kehuin.

Sitten Kauklahden juna-asemalle kaupunkiosuuteen. Oli aikuinen potkulaudalla, joka soitti myös kelloa. Gava ehti katsella sen menoa ja sillä on kyllä selkeästi se lapsi se juttu. Ei se muuten välitä. Ekana mentiin juttelemaan parkissa olevalle pakettiautolle. Pyysin Gavan istumaan. Sitten käytii. Täyskäännös parkkista toiseen suuntaan. Potkulauta tuli takaa, Gavan korvat vaan vähän kääntyi muttei jaksanut välittää. Sitten vietiin koira kiinni hiekoitushökötyksen jalkaan. Sai käskeä asentoon, sanoin käy siihen. Rakennuksen kulman taakse, että koira kierti läheltä ohi. Ei ilmeisesti reaktiota ja Gava makoili siinä mihin jätinkin.

Hyväksytty käyttäytymiskoe. :) koko porukka sai hyväksytyt. Eli BH RTK1 Ravlundha Lady.Kiitos kuvista Kaisa Kuukalle!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!