Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.6.2016

Maxi finaalin keppitreeni ja fyssari

AGILITYA

Vapaapäivän aamuna ei kiinnostanut "pitäisi tehdä" tehtävät vaan suunnattiin aksakentälle. Itsellä oli outo vähän pyörryttävä olo, mutta onneksi parani kentällä ja pystyin juostakin.

Keppitreeni: Maxien finaaliradan tyyppistä kohtaa jäljittelin. Nyt en tehnyt ehkä niin hankalassa linjassa, että koira näkisi vain putken aiemmin. Pituus ohjaisi varmaan myös eritavalla, kun koira laskeutuu pidemmälle. Tehtiin eka haku läheltä, kepit yksittäisenä. Sitten hypyn kautta vaikeuttaen kulmaa. Lisäksi niin, että ohjasin molemmilta puolilta. Lopuksi laitoin keppejä myös syvemmälle putkeen nähden.


Ehkä pituus livenä syötti helpommin putkeen?


Puomin alastulolla kaksi kertaa, että ohjasin sen päälle. Ekassa palkka kontaktille. Toiselle vapautus etupalkalle. Sitten 2 hyppyä, puomille ja vapautus stopista. Hoputin puomilla. Hieno stoppi!


-Taukoa väliin-

Ratatreeni: ekalla tehtiin puomille asti. Tuli 3 rima ja rima 14. En tajunnut keskeyttää. Eilen tippui myös toi jälkimmäinen rima. Molemmissa jätin sitä hyppäämään ja jatkoin sivusuuntaan. Tuon tyylisiä treenattava.. Saksalaisessa vähän epävarmuutta.
Toistolla pyörityksessä vähän epävarmuutta ja lopussa karkasi saksalaisesta putkeen, sinne näytinkin. Käännös hypyllä 3 levähti myös yhdessä toistossa ja tuli 4 ohi.

Ratatreeni video

Ihan siistiä oli tehdä noin pitkää rataa. :) Gava on <3 

TOKO

Lenkin jälkeen Ruuti majoittui kentän portin viereen niin R sai tehdä tokoa
tunnarin: vähän hitaasti meni, mutta toi oikean. 
jäävät: istu ja seiso oikein, heitin lelun taakse. 
kaukot: takapalkalla yksi seiso - istu. Toinen jalka kuten yleensä vähän nousi ylöspäin, mutta aika hyvä. Täydeltä matkalta. 

Gava sai tehdä myös tunnaria: 
vein sen nähden omat ja väärät riviin hiekalle. Omaan oli 30cm ja oli vähän rivin reunassa tai tokavika. Tuuli taas. Ekalla nappasi väärän, toi sitä ja sitten tiputti ja meni haistelemaan oman. Palkkasin ja rapsuteltiin. Seuraavassa juoksi ottamaan heti väärän ja käskin irrottamaan, kun ei tajunnut ilman. Meinasi taas hakea randomisti ja taisin kutsua pois. Otettiin uudestaan, kun olin vienyt kapulat ja siirtänyt vähän. Nyt nosti väärän ja tajusi sitten etsiä lisää ja toi oman. Vikassa nuuski alusta lähtien ja toi oman. Ekaa kertaa uskalsin tehdä näin paljon toistoja. Palkkaa sai aina omasta väliä, oliko vääriä koskenut. Matkaa kapuloille oli noin 8-9m. Tarvii varmaan vaan paljon onnistuneita ja palkanhan se saa vasta, kun on käyttänyt nenää. 


FYSSARI 

Päivällä ajeltiin Tapiolaan Petra Niemenpalon käsiteltäväksi Gavan kanssa. Gava pääsi ekaa kertaa fyssarin näppejen alle (osteopaatilla ollut paristi). Ulkona katsottiin ravissa liikkeet, liikkeelle lähdöt istumasta ja makuusta sekä ympyrällä liike. Näytti, että Gavan lantio oli vähän vinossa. Käsitellessä lantio oli myös vähän vino, jonka huomasi kun Petra mallasi missä asennossa sen pitäisi olla ja pitäen sormia luiden kohdalla. Kaartui vähän liikaa oikealle. Rangassa siis pientä jumia. Kiertymä saatiin korjattua ja mennään elokuussa uudestaan katsomaan pysyykö kunnossa.

"Seistessä pieni kiertymä oikealle eteen. Muuten ranka suora. Istuu ok, makuu ok. lihasksito ok.
käsiteltäessä vasemmalta rintarangan loppuosa (TH8-12) tukkoisuutta, myös kylkikaaren alue. Sekä vasemmalta lannerangan alkuosa (L1-3)tukkoinen. Oikealla lannerangan loppuosa tukkoinen (L3-5), joka todennäköiseti kääntää myös lannetta. - Hoidon jälkeen suora."

Saatiin venyttelyohjeita läksyksi.
Lannerangan venytys: Lenkin tai treenin jälkeen ja toistoja joka päivä/paristi viikossa tms. Yksi venyytys oli koira makuulla, käsi hännän tyvessä ja namilla vedetään koiraa eteenpäin kurottautumaan. Niin, että näki SI- nivelessä eli lonkkien päällä venytystä/liikettä. n.3s ja n.4 toistoa/pvä.
Sivutaivutus: Toinen ihan perus taivutukset takapuoleen nenä tai polveen nenä (tue lantiosta). Noita on vähän tehty. n.3s ja n.4 toistoa/päivä. 

Nyt sopivasti Gava sai ottaa illan rauhassa ja huominen menee reissaamiseen mökille (töiden lisäksi). Hyvä oli käydä pitkästä aikaa. Viime kerta joulukuussa, jolloin ei ollut mitään ihmeellistä. Nyt Gava oli täräyttänyt renkaaseen ja kerran kaatui A:lla. Novakin välillä jyrää sen tai tönäisee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!