Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.6.2016

Mökki juhannus

JUHANNUS 

Juhannus vietettiin mökillä Sysmässä 5 koiran kera. Oli yksi vieras pentukin mukana ja pyrin pitämään Ruutin aina eri paikassa kuin sen. Kerran se ennätti kai lähestymään Ruutia ja tuli ärähdys. Ruuti myös järjesti kaksi rähinää Novan kanssa, jos halusi pölliä jotain Novalta. Kumpanakaan en ollut näkemässä, että olisin ehtinyt ennakoida.
Koirat pääsi uimaan. Rasmus ehti kerran säikäyttää, kun oli laiturilla lampunvarjostin kaulassaan (silmä parantumassa) ja näki katiskan poijua nostettavan, joten hyppäsi laiturilta veteen! Muuten saatiin vahdittua ja pidettyä Rasmus poissa tai kiinni muiden uidessa. Rasmus oli kuin nuoret koirat mökillä ja hirveätä meteliäkin piti. :D  kotona se on välillä niin väsyneen ja masentuneen oloinen.
Gava ja Nova oli kuin vanhat uinti maisterit. Nova ui ekaa kertaa mökillä eikä arastellut sitä yhtään. Liivillä ja ilman. Oli myös veneilemässä ja oli istunut rauhassa kuin tatti. Novalta palautui hyvin damit käteen, mitä välillä sai toistaa käskyn. Gava taas luovuttaa lelun heti jos joku lähestyy tai jos joku muu haluaa lähteä lelun perään. Nova sai odottaa käskyn alla. Gava pääsi myös mölkky avustajaksi ja hyvin toi aina hajustetun heittokapulan. Senkin se meinasi luovuttaa välillä 4kk ikäiselle pikku sintille, jos se juoksi vastaan.Treenattiinkin la äitin kanssa.

Novalle kolmeen eri paikkaan hakuruudut kahden damin haulla. Damit keskenään noin loivassa kulmassa eli etäisyyttä ehkä 20m keskenään. Hakumatkaa tuli 10-20m.
1. Tehtiin niin, että kävelin kaarella ja tiputin siitä damit. Ekalla haettiin ekana tiputettu, Nova teki vähän lenkkiä toista kohden, mutta juoksi etsimään ekan. Kehuilla palautus. Toinen dami lähempänä ja löytyi nopeasti ilman turhia mutkia. Palautti hyvin, mutta äiti sai sen aina tiputtamaan damit jalkoihin palkatessa.
2. Vähän eri suunnasta taas kaksi damia. Toinen taas vähän lähempänä ja toinen kauempana. Nyt pääsi hakemaan vikana viedyn. Vähän juoksi vinoon, mutta etsi hyvin ja löysi. Nyt kehuttiin säästeliäämmin. Seuraava vähän kauempaa löytyi hyvin.
3. Tehtiin pari käteen palautusharjoitusta, koska Nova osaa tuoda ainakin mulle käteen jos vain vaatii. Vähän suoremmassa asennossa ja ennen palkkaa pyydetään tuomaan.
4. Nyt metsän puolelle, missä varpuja ja vähän epätasaista rinnettä. Vein taas kaarella damit. Nova juoksi niille hyvin, mutta palautus ei sujunut. Ekalla lähti jäljelle ja tiputti damin sinne. Haki sen kyllä hetken päästä. Toisenkin damin haettua palasi lenkillä ja vaati apuja. Taisi olla jo väsynyt. Vielä yhden damin haku ekasta paikasta, johon kehuja, ei hirveästi muutosta. 7 damia tuntui liialta, kun oli muutenkin päivällä juoksennellut mökillä ja oli ihan lämmin.

Tokoa Novalle:
Ihan vähän seurausta ja merkin kiertoa Novalle vielä tauon jälkeen. Seuraus sujui vain namilla. Vähän pystyi laittaa nami kättä normaalimmaksi. Lelun kanssa ei pystynyt hakea edes sivulletulo paikkaa oikein.. siinä siis vahvistettavaa. Kontakti myös tippuu sivulla ollessa helposti. Sitä alettettava opettamaan.
Merkin kierrossa meinasi ensin noutaa mun kasattavan merkin. Käsimerkillä ja namiohjauksella kiertämään. Lopussa sujui ilman käsimerkkiä 2-3m matkalta. Vähän virittelyä mukaan. Toisena päivänä aloitti taas nouto yrityksillä.

Gavalle tunnari:
Kaksi tunnaria rivissä. Äiti laittoi kapulat käsin riviin ja itse vein omat. Kaksi täydellistä toistoa! Jes!


Ruutille tokoa:
merkin kierto läheltä terassia. Ei ollut yhtään vaikea.
Jäävissä sekotti seisomista istumiseen. Jankattiin niitä edes takaisin. Istuminen sujui nyt paremmin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!