Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

29.7.2016

Kisamaiset treenit R&G

TOKO KISAMAISET

Päätin tehdä pitkästä aikaa vähän kisamaista treeniä molemmille. Tokoiltiin Shantin ja aussietyttöjen kanssa Malminkartanon nurtseilla.

Ruutin mielestä varmaan paras uudistus, että metallinoutoa ei enään ole evl:ssä ;)
Ruuti sai aloittaa. Leikitin hetken, sitten kehääntulo ja ekaan liikkeeseen. Alussa parit vinkumiset, mutta hiljeni sitten. Ja lopussa näkyi, että kuumuus vaikutti vaikka välillä olikin pilvessä.

Luoksetulo: Maahanmeno vähän hidas. Stopeilla, jotka olivat ihan ok. Sivulle myös hyvin. Varmaan sitä perus 7-8.

Kaukot: 8, muuten hyvät mutta yksi lisäkäsky. Keskellä sarjaa, m-s ei sujunut. Ruuti teki helteessä laiskasti. Yllätyspalkkaa kesken sarjan? Ja helletreenejä..

Ohjattu 9: Merkki oli hieno, tosin mun käskyyn nähden ehti vähän "ennakoida pysähdystä". Vasen kapula näkyi huonosti, Ruuti lähti oikeaan suuntaan tasaista rauhallista laukkaa ja kapula tuli vastaan. Jes. :) Teki myös hiljaa.

Zeta 7: Tämäkin aika perus. Eka seisominen sujui. Maahanmeno ei sujunut "down" käskyllä, sanoin sen liian korkealta, "maahan" onnistui taas. Istuminen ok.

Siirtymät oli hyviä. Laiskasta asenteesta huolimatta, Ruuti teki ihan hyvin. Vähän uusien liikkeiden treeniä ja tunnaria häiriöllä niin voisi olla koevalmis.

-> kaukojen keskivälillä palkka, lämpimässä kelissä
-> liik. maahanmenoon "maahan"
-> luoksetulon eka maahan palkattuna
-> tunnari namihäiriölläGavan kanssa voi-liikkeitä: 
Seuraus 8-9: Hyvin pysyi kontakti, vaikka ruoho oli suht pitkää. Peruutukset hyviä ja sivuaskeleet. Eri nopeuden vaihdot. Ihan vika täyskäännös ja seis, Gavalta juuri herpaantui kontakti.

Zeta (tai L) 6-7: Asentoina istu ja maahan. Virittelin Gavan, jäävässä se heittäytyi heti maahan. Kolmannella käskyllä istui. Kiertäessä hyvin paikallaan. Tein ruman käännöksen oikeaan, Gava teki jonkun lenkin siinä kohti merkkiä. Maahanmeno taas hyvä. "Mikäli koira pysähtyy kerran väärään asentoon tai se ei tee asentoa hyväksytysti, korkein mahdollinen arvosana on 7."

Luoksetulo 7: Hyvin reippaasti maahan alussa. Stoppi oli sika nopea, mutta Gava vähän pöllistyneenä pysähtyksestä meni istumaan. :D Kutsuin sieltä ja edessä vähän törmäsi ja vino. Sivulle ok. "Jos koira pysähtyy väärään asentoon, korkein mahdollinen arvosana on 7."

Ohjattu 7-8: Seurauksessa pysähtyi paristi ilman lupaa, kai jäi luoksetulon stopin jälkeen ennakointipäälle..? Täyskäännöksen tein eri suuntaan ja vähän aukesi. Stoppi hyvä. Kapulan haki hyvin ja varmasti, jätettiin kohtaan missä näkyi nurtsilla (ei yhtä vaikeata kuin Ruutille). Toki niitäkin on treenattava. Eteen tuli palauttamaan vähän vinoon, mutta tuli lujaa siihen. Irrotus hyvä ja sivulla ok.

Gavan tekemisen fiilis oli parasta. Teki täysillä eikä epäröinyt missään. Palkkautuu kyllä yhtä hyvin ilman lelua. Sitä teki mieli tarrata mun ranteesta ja taistella. :D

Treenattavaa riittää:
-> jäävät seiso ja istu edelleen, viritellä eka asento, 90 astetta oikeaan käännös huono
-> luoksetulossa seisomaan pysähdys ;) eteentulo oli vino ja törmäsi
-> luoksetuloon läpijuoksua
-> ohjatussa ennakoi seurauksessa pysähtymisiä luoksetulon jälkeen, eteentulo oli vino


Muuta treenattavaa:
- metsku hyppy, jos kapula lentää huonoon paikkaan
- kaukot
- tunnari (palautukseen vauhtia)
- ruutu (loppuosaa ei olla tehty koskaan)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!