Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

27.7.2016

T&T: Tokoa ja taipparitreeniä onnistuneesti

KE AAMUN TOKO

Mentiin Sirkuskentälle tokoilemaan Ellin ja tollerityttöjen Nekun & Toscan kanssa. Sinne tulikin myös tuttuja 30min päästä Veera ja aussiet sekä kerran nähty pinseri ihminen.

Paikka makuu: Gava meni maahan hyvin. Oltiin minuutti piilossa. Betoniseen skeittiramppiin sai nojata nojatuolin tavoin. :D Olipa mukava piilo! Ylös myös hyvin, Gava nousi ekana. Täytyy muistaa, mennä myös keskelle tai vikana sivulle käskettäväksi.

Koirat odotti puussa kiinni, koska autoihin paistoi ja tuossa oli varjoinen kohta.

Ruuti pääsi tekemään ensin parit eteenmenot. Ekan lelun vein sen nähden ja sitten salaa laitettuna (kun leikki toisella lelulla). Yhtä kepin pätkää piti pysähdysmerkkinä ja siitä neuvoteltiin.

Ruutille häirittyä seuruuta/zetaa: Jäävien käskyjä, noutokapulan tiputusta yms häiriönä. Ekasta maahanmeno käskystä pysähtyi ja sitten kerran seisomiskäskystä. Tämä olikin hyvä treeni, harvemmin näitä tehty. Välillä käskin myös itse Ruutia, joten sen piti kuunnella. Taisi tehdä ne oikein.

Gavalle eteenmeno: ensin appari vei lelun sen nähden. Sitten niin, että lelu jätettiin salaa samaan paikkaan. Yhtä hyvin juoksi sinne. :)

Gavalle metallilla estehyppyä: Aloitettiin ensin palautusvaiheesta, missä laitoin palautuskulmaa aina vain vaikeammaksi. Lopulta niin, että suorin reitti oli hypyn ohi. Gava ei mokannut kertaakaan. Vauhtina palautus. Ideana oli vain osata hakeutua hypylle.. Sitten testattiin kokonaisenakin vinolla heitolla (ehkä nekin aloitettava suorasta heitosta). Yritti ensin ohi, käskinkin vaan nouda -käskyllä. Sitten sanoin hyppy ja nouda. Toistolla sujui.

Gava teki tauon jälkeen vähän seuraamissuoraa: Palkkailin ne kohdat, missä ei pää osunut niin paljon jalkaan. Sitten vielä luoksetulo 30m ja suoraan eteen. Vähän oli vino edessä, tajusi jarruttaa niin myöhään.

Gavalla oli hyvä asenne ja Ruutikin näin helteellä teki hiljaa töitä.


KE IP TAIPPARITREENIT

Luukissa treffattiin tolleri ihmisiä taipparitreenien merkeissä. Halkolammen parkkikselle autot ja vieressä oli kivaa mäntymetsää. Eikä ötököitä :D Treeneihin tuli Sonja & Ruka (Megweg kasvatti) sekä sitten Siipiveikko- painotteisesti Jaana&Ilkka&Imppu sekä Katri&Ryyti.

Ensin hakuruutua Ruka, Nova ja Imppu järkässä. Novalle osa dameista oli aiemmin piilotettuja, lainattiin kahdelta vieraita dameja. Ruudussa yhteensä 6kpl, mutta lämpimästä kelistä johtuen otettiin vain 3kpl. Kaksi dameista oli variksen siivillä, jotka Nova toikin ekana. Tehtiin niin, että näki vain yhden damin viennin, jossa sitä kutsuttiin nimeltä 50m matkalta. Nova haki sen ensin, sitten toiselta reunalta, vielä uudestaan samalle reunalle koska siellä oli vielä dameja. Siipidamit Nova tiputti jalkoihin, kolmannen tavallisen ja vähän kevyemmän käteen.

Siipiveikot: Ryyti 2v tyttö, Nova 11kk ja Imppu 6kk
Lopuksi vielä variksilla treeni. Kasassa oli kolme varista, yksi vähän jäisempi ja meiltä kaksi käytettyä. Novan haki hyvin vähän jäisen ja toi käteen. Sitten huonomman variksen tuomista vähän mietti ja toi sitä vaihtelevin ottein. Huomasi samassa treenissä, miten muidenkin mielestä se oli inhottavampi. Nova haki siis kaksi kertaa variksen niin, että se vietiin sen nähden noin 10-15m päähän rinteelle. Lopuksi vielä motivoivampi, missä lintu heitettiin. Treenien päätteeksi otettiin siivet talteen ja huonompi lintu sai mennä pois. Treenattavaa on kyllä erilaisilla variksilla ja itse palautukset.

Hyvää treeneissä oli, että Nova toi kaikki noudot suoraan. Joko tiputtaen eteen tai sitten tuoden käteen. Ei missään yrittänyt omia. Damitkin kantoi suht hyvällä otteella. Treenattavaa on vielä, että tuo vähän paremmin käteen. Ja variksilla palautukset sekä erilaiset varikset. Nova oli oikein pätevä. :) Eihän tässä ole takana kuin kahdet hakuruutu treenit kasvattajilla, muutamat 1-3 damin treenit, yhdet keskenään tehdyt 6 damin treenit ja nyt nämä kimppatreenit. Sen lisäksi yksittäisen damin hakemista metsästä lenkki aktiviteettina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!