Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

25.7.2016

Taippari - ja tokopohdintoja sekä käsityönä pannat

Häähumusta selvittyä (kesän 2/3 sellaisista). Vaikka unet jäi vähemmälle niin ehti kävellä päivässä useammat kilsat, tehtyä käsitöitä ja treenattua vähän koiriakin.

TAIPPARITREENI

Novan kanssa tehtiin damin palautus- ja luovutusasentoa. Testailin itse yksin ollessa vaikka aina voi kouluttajana sanoa vierestä, mutta ihan parhaiten monessa asiassa näkee mitä pitäisi tehdä, kun vähän testailee mikä toimii ja mikä ei. Novanhan on vaikea tuoda tavallista damia kunnolla tai pitää sitä. Aloitettiin treeni taskudamilla, joka on pentudamin kokoinen ja 80g painava. Annoin sen suuhun tai laitoin maahan maton toiseen päähän eli ehkä 1-1,5m päähän. Toisessa nyrkissä nami ja toisella otin damin kun oli hyvä. Vedin naminyrkillä koiran mukaan ja nostin nyrkkejä, että istui. Välillä meni puoliksi sivulle. Pystyi kuitenkin istua sen kanssa ja tehdä oikein. Seuraavaksi otin markkeerausdamin, joka on 250g. Tällä paristi huono ote, mutta saatiin aika hyvin onnistumisia ja istuminenkin onnistui. Seuraavaksi sitten 500g painava. Heti huomasi, ettei Nova ottanut siitä niin hyvää otetta ja koska painaa niin yritti keplotella, että ottaisi narusta tai reunasta. Pikku poika ei jaksa kantaa. :D Palkkasin parit pitämiset. Sitten ihan vain kantamisesta, että annoin suuhun, pari askelta jes ja palkka. Vähän kuin noutokapulan antaen, että itse pidin käden siinä mistä ei saa ottaa eli niistä naruista. Istuminen taas ei onnistunut vaikka tuli toistoja, seisoen Nova sai tuotua damin mun reisiä vasten, se oli paras mihin pystyi.
-> erikseen palautusasentoa kevyemmillä 80g ja 250g dameilla
-> 500g damin ottamista suuhun: pitoa tai kantamista
-> kun molemmat sujuu niin yhdistää


TOKO

Hieman haikeata oli lukea Facebook kaverien tokopäivityksiä SM-kisoista. Mutta joskus ajallaan sinne, kaikkialle ei ehdi. On tullut myös pohdittua meidän tokoilua. Tehdään silloin kun on fiilistä ja nyt on tarkoituksella otettu taukoa. Jotain pientä välillä, mutta sitten kun tekee säännöllisesti niin tulee tehtyä tavoitteellisemmin. Hiukan treenit on nyt junnannut samoissa asioissa, oon ehkä lintsannut treenien suunnittelua niin. Tietty pientä edistystä on.

Gava on herkkä, kuuliainen ja haluaa tehdä aina parhaansa. Sen kierroksia ei saa myös nousemaan liian korkealle ja yleensä jotain uutta harjoitellessa, milloin on mahdollisuus mokata vire laskee paljon. Mm viime kerran kun treenattiin hulluna kaukoja ja nyt on taas tehty tunnaria, jossa on tullut virheitäkin. Viime treenit on taas menneet alamäkeä eikä Gavalla ole ollut niin hauskaa kuin yleensä. Ruutu meillä on mennyt eteenpäin, mutta ei kaikki muu.

Päätin, että jatkossa palkkaan suurimman osan toistoista oli se väärin tai ei. Gava huomaa myös milloin olen tosi iloinen sen suorituksesta vai oliko se ok. Tunnarissa turha pelko on varmasti lelulla palkkaus. Gava muutenkin kestää sen joka tilanteessa. Tähän asti on vain tehty namilla, vire on matala ja niin myöskin ravaa matkat. Tänään palkkasin lelulla tuomiset. Tehtiin myös tunnarin maasta nappaus ja eteentulo leikkiä, missä leikittiin joka toisto. Jos oli huono eteen niin otin askeleen taakse -> korjasi ja palkka. Gavalla oli hauskaa. Sitten kaksi kokonaista tunnaria, missä heitin oman väärien joukkoon, meni 10cm päähän ja Gava kävi hakemassa. Eteentulosta leikit. Haki tunnarin ravilla. Lopetettiin treeni siihen, että hetsasin, jätin Gavan ja tunnarin. Sitten kutsuin tuomaan ja vingutin lelua. Tuli laukalla eteen! Jes! Tuollaisia halutaan. Oikein tekeminen ei ole kaikkein tärkeintä ja siitä palkkaaminen vaan, että on hauskaa. Ja kerran on koira, jolle tosi tärkeätä on tehdä oikein niin voi yrittää saada siitä irti vähän huolettomampaa tekijää. Ruutin kanssa ei voisi ajatellakaan.

Tällä hetkellähän Gavan tekeminen niissä kahdessa kisassa on ollut ok. Mutta se mikä siitä on puuttunut on vauhti. Pienikin epävarmuus myös hidastaa. Siitä myös päätin, että nyt tehtäisiin esim noudoissa enemmän kisamaisesti luovutuksia. Eli vasta edestä palkka. Koska Gavaa hämmentää myös kaavojen rikkominen, jos suurimman osan kerroista tehdään vauhdilla ja sitten ei tehdäkään niin mitä sitten pitikään tehdä alunperin? Ruuti taas ei mieti niin syvällisesti. Jotenkin itse myös lintsaa ja palkkaa aiemmin tai pelkää että palautus on huono tms. Varmaan myös edestä sivulletuloja pitäisi useammin tehdä. Kaikessa missä Gava juoksee mua kohti luoksetulo, noudot ja merkin kierto niissä se ehtii miettiä, mitä jos se teki väärin.

Gavan ensimmäinen vuosihan rakennettiin hienosti tunnetilaa, lyhyitä ja motivoivia treenejä. Täytyy muistaa, että vaikka se on vanhempi se ei tarkoita että 20% olisi sellaista helppoa ja hauskaa. Gavan kanssa on upeaa tehdä, mutta täytyy päästä irti "Ruuti maneereista". Ne on niin yö ja päivä ja se mitä Ruutin kanssa ei ikinä saisi tehdä, pitää melkeimpä tehdä Gavan kanssa.


- Siellä paha missä mainitaan eli Ruuti teki eteenmenoa. Ylläripallona tai sitten stopin jälkeen.
- Gava teki myös eteenmenoa, laskin 10m pihan pisin kohta päästä päähän. Ekassa olin jättänyt lelun mahdollisesti Gavan nähden. Juoksi puun luokse mihin oli nähnyt Ruutinkin menneen. Ehkä kolmannella käskyllä lähti. Siitä leikit. Toisella jätin G:n nähden lelun ja pinkoi täysiä epäröimättä.


KÄSITYÖT

Lomalla on monesti pitänyt mennä vähän ompelemaan, mutta aina on keksinyt jotain tekosyytä tai ei ole jaksanut. Nyt tein sitten kerralla kaksi pantaa. :D Ruutille ja sitten Novalle. Koristenauha (kiitos Emmin tuliaisten), ketju ja Kierrätyskeskuksen nahkapala (jostain vaatteesta peräisin). Vahvikkeet ja pehmusteet unohtamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!