Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

28.7.2016

Tokon treenisuunnitelmien kirjaamiset raiteilleen

Päätin nyt taas aloittaa vähän suunnitelmallisemmin tokoilemaan, edes suunnitelmien osalta. ;) Entisen kännykän aikaan eli keväällä vielä aika ahkerassa käytössä oli tiedosto/muistiinpano sovellus, johon kirjasin aina ennen treeniä treenattavat asiat tai sitten laitoin sinne blogiin kirjatun "treenaa" osion. Nyt perustin samanlaisen tiedoston. Pystyy nopeasti luntata vanhoista, jos ei keksi treenattavaa tai pystyy katsoa mitä on edelliset kerrat tehty. Helposti, jos ei suunnittele itsellä treenit menee siihen että tehdään samaa kuin edellisillä kerroilla. Toki kuurimuotoisesti on hyvä joskus edistää jotain liikettä, muttei loputtomiin. Gava ei kestä ainakaan liian tylsiä kuureja jatkuvasti (kaukot, tunnari) tai jokin uudempi juttu missä voi tulla virheitä. Täytyy muistaa siis treenata tylsempiä ja vauhdikkaita asioita hyvässä suhteessa. :)

Kännykän sovellus sopii mulle parhaiten, koska sen harvemmin unohtaa kotiin. Pysyy tallessa. Voi suunnitella missä ja milloin vain, kun on aikaa ennen treenejä. Monihan käyttää vihkoakin, mutten ole koskaan osannut sellaista. Joskus mennyt vain blogin treenaa kohtien perusteella, kun on muistanut niistä pohdittuja asioita. Kyseiseen muistioon vielä lisäsin myöhemmin ohjatun suunnankin, ettei aina treenaa vahingossa samaa. Sovelluksista näppärimpinä on tuntunut ihan puhelimen oma muistio. Onhan kaikkia netissä oleviakin ladattuna (Evernote, OneNote..), mutta niissä on enemmän viivettä jne. Tietty voi myös esim sähköposti luonnosta pitää.


Vanhassa muistiossa oli myös tällaisia (osa Ruutin evl ja osa Gavan alo)
- paikkis: sivulta maahan ja ylös (alo)
- paikkis liikkuri edessä "käsky"
- nouto liikkuroituna (nytkähdys) + luovutus
- hyppy: liikkuroituna ja siirtymästä
- metallinouto (ent. evl, nyk. voi)
- häiriköity pa (perusasento/kontakti)
- edestä sivulle (alo)
- maasta sivulle (alo) 
- liik seiso koiran kierto
- eteentulo eri viive palkkaan (alo)
- kaukot palkattuna eka asento
- luoksetulo apparilta pallo
- nouto vauhtina
- siirtymä palkkaus
- kehääntulo, palkka
- ruutu, kehänauhahäiriöllä 
- ruutu + häiriö (ihminen ruudussa tai kapuloita, merkkejä reitillä) 
- tunnari (ihminen kyykyssä vieressä)
- ohjattu, väärän nosto (liikkuri näyttää toista kapulaa kuin mikä haetaan enemmän)
- ohjattu haettava kapula ruudun sisällä (muista helpottaa tarvittaessa!)
- tunnari pallon jälkeen
- kuuntelutreeni
sivuaskeleet, paik käännökset

^löytyisi Gavallekin treenattavaa

Ruutilla ollut kisoihin valmistautumista lue lopusta alkuun (uusin ensin). Mielenkiintoista olis muuten katsoa blogista treeniohjelmaa ennen 1-tuloksen kisoja. Onko niissä mitään eroa. Niin tarkkaa suunnitelmaa päivämäärillä ei löydy. Täytyy täsmentää, että Ruutille kisatilanne on niin vaikea, että se tarvitsee paljon sen treenaamista. Gava taas ei erityisemmin. 

4. Palauttelu (kisojen jälkeen ekat treenit ellei ongelmien puintia)
- kehääntulo, palkka
- Seuraus, paljon palkkaa
- ohjattu vauhtina palautus
- ruutuun alusta

3. Kisamainen
- ohjattu
- seuraus
- ltulo
- tunnari

(erillisenä palkattuna:)
+ ruutu, kehänauhahäiriöllä
+ metsku

2.Kisamainen
- zeta
- ruutu
- hyppynouto
+ vara avokauko

erikseen
- Liikesiirtymät 
- seuraus pa
- paikalla olo häiriökäskyt

------
Zeta

1. Koemainen
Palloa! (ennen kehää kierroksien purkua)
- luoksetulo läpi
- liik istu (lt:n merkit)
- metsku
- kaukot
Palloa! (palkaksi palloa)

erikseen
+ seuraus: perusasento peruutus, välillä kehut välillä palkka
+ pitkä merkkimatka kiertosta tms


Parhaana mittarina näihin treenattaviin asioihin on toiminut myös koulutukset, missä on päässyt esim Valmennusrenkaan jäsenen koulutukseen, niitä tulee käytyä vuodessa noin 2-10. Näiden lisäksi tietty treeneissä tekee huomioita, treenikaveri huomaa tai kisamaisessa/kisoissa tulee jotakin ilmi. Kisamainen/möllitoko ajoissa ennen kisoja on myös hyvä saamaan kokonaiskartoitus tilanteesta.


TOKOTREENIT KILO
Laitetaampa tähän esimerkkiin sitten myös toi päivän treenin sujuminen.
Treffattiin tänään torstaina Kilon nurtseilla Janni ja bortsut Bobi & Zero.

Gavan kanssa:
- eteenmeno: Janni näytti lelun ekalla kerralla, hyvin juoksi sinne. Noin 15-20m ja lelu nurtsin ja hiekan rajassa. Seuraavalla kertaa lelu laitettiin samaan paikkaan, mutta Gava ei nähnyt. Hyvin pinkoi! Niin tyytyväisenä rallatteli lelun kanssa. :)

- ohjattu, oikea: vein ensin Gavan haettavan kapulan viereen. Gava ei bongannut sitä kun lähti kiertämään samassa suunnassa olevaa puuta. Nyt jätin seisomaan, nostin oikeaa kapulaa metrin päässä. Nyt Gava haki hyvin, olin hiljaa ja toi kovaa vauhtia eteen. Katsoin maahan sen tuodessa. Heti kun istahti "jes" ja lelulla leikkimään. Tosi hyvä! Tuli lujaakin eikä epäröinyt yhtään. Vielä kerran, että jätin merkille seisomaan, siitä lähetys oikealle ja toi hyvin. Tänään siis helpompi treeni takaperin ketjuttaen palautusta.

- merkki: tauon jälkeen Gava pääsi pitkästä aikaa tekemään merkkiä. Ensin lelu merkin taakse, näitä kahdesti. Hyvin juoksi 10m matkalta. Sitten käskin merkille itse puolessa välissä seisoen ja heitin lelun, kun saavutti oikean kohdan. Seuraavalla kerralla näytin paikkaa (taputtaen käsiä äänettömästi merkin takana) ja heitin taas lelun. Sitten ilman näyttämistä ja seisoin Gavan vieressä, taas sujui. Erikseen pitäisi naksutella oikea paikka tai käyttää kosketusalustaa tms.

Ruutin kanssa:
- rallytreeniä: tehtiin molempien puolien seuruuta. Sivulta seisomaan nousu hyvä. Jalkojen ali oikealta puolelta tullessa yritti jatkaa pujottelua. Eka peruutus treeni myös epäonnistui. Nyt sujui se, että vastakkainen jalka kävi edessä. Ruutille hyvää treeniä, kun alkuun oli kuin lentoon lähdössä merkille. Ja Ruutille ei kyllä sovi puussa kiinni kierrosten kerääminen ja se, että näki että Gava juoksi vaan kaikkea hauskaa. Äänteli siis usein seurauksessa, mitä ei ole hetkeen taas tehnyt.

Kivat treenit ja ihana, että Gava pääsi pätemään ja onnistumaan kaikessa. :) Ei se edes huomannut sitä yhtä virheellistä toistoa. Loman päättyessä tulee kyllä tokotreeneihin varmaan taas taukoa, kun täyttyy muista lajeista ja jos yksi iltavuoro syö myös yhden illan. Loman aktivoitumisen jälkeen onkin ihan hyvä pitää kiireinen elokuu hiljaisempana. :D

Treenaa Gava:
- ohjattu liikkurin kanssa kokonaisena
- eteenmeno pidempi matka
- merkki naksutellen paikkaa tai kosketusalusta
- kaukot, ne on pahimmiten kesken.. behind (maahan) -> 2-10m, seisomiset 5-10m. Lenkille nameja ja jotain yhtä sarjaa?
- aksakentällä "vaivautua tekemään" kaukot/tunnari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!