Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.7.2016

Vierailemassa uudessa hakuryhmässä ja tokoa

HAKUA

Käytiin Gavan kanssa vierailemassa uudessa hakuryhmässä,
treenit pidettiin myös uudessa paikkaa. Korsontien ja Tuusulantien välissä olevalta parkkikselta mentiin, mutta eri puolelle kuin aiemmin ja käveltiin vähän pidemmälle. Mukana oli Minna ja bc Sisu, Johanna & rotikka Zippo sekä Jukka & valkkari Tikru. 

Gava sai aloittaa. Tehtiin 4 pistoa. Toiselle puolen haamut ja toisella ei apuja (suunnalta tuuli). 

1. pisto: Ekassa haamu. Bongasi hyvin, käänsin Gavan pois ja sitten uudestaan lähetykseen. Juoksi hyvin ja suoraan maalimiehelle. Maalimies istui, että saattoi nähdä sen kyllä. Hyvin söi herkkuja ja kiipesi syliin. Tykkäsi mielummin syödä kädestä kuin hakea maasta. 

2. pisto: täältä tuli hyvin haju koiran nenään keskilinjalle. Joten tehtiin ilman apuja. Gava juoksi hyvin. 5m maalimiehestä piti vähän paikantaa, kun mm oli kuusen alla. Hyvin oli mies maalimiehen kanssa eikä arastellut. :) 

3. pisto: tähän taas haamu. Juoksi taas hyvin ja suoraan. Hain joka kerta Gavan piilolta ja laitoin kiinni siirtymiin. 

4. pisto: Tämä ilman apuja ja oli selkeästi vähän vaikeampi. Tuolla hetkellä ei tuullut niin paljon. Gava lähti liian aikaisin vinoon ja kutsuin sen sitten takaisin. Toistolla lähti paremmin, tosi mutkitteli vähän maaston mukaan. Pysyi kuitenkin samalla linjalla. 

Gava sai vielä keskilinjalla leikkiä maalimiesten kanssa. Pitkään se ei jaksa leikkiä tai tyrkyttää lelua, kun sitten se unohtuu. Ruuti taas jaksaisi tyrkyttää loputtomiin. 

Tyytyväinen Gavan treeneihin. Pistot oli hienoja, mitä nyt vikalla sai työstää vähän enemmän. Ihan vieraat ihmisetkin sujui hyvin eikä mörköhaukkunut niitä kertaakaan. Leikki myös kaikkien kanssa. 
Muilla oli jonkin verran käytössä sitäkin, että koira kutsutaan piilolta, kun palkka loppuu ja voi lähettää siitä suoraan tai lennosta. Rullakoira saattoi myös juosta ilman hihnaa tai sitten ihan 60cm hihnan kanssa. Ja palkattuaan se kutsuttiin keskilinjalle (puhelimeen merkki tästä). Silläkin tavalla voisi joku kerta tehdä tai jos maalimies kuljettaisi vähän alueella eteen ja sitten passivoituisi.. Ilmaisua ei tällä kertaa tehty. 


TOKOA

Aamulla käytiin myös tokoilemassa Sirkuskentällä. Kimppatreenit fb:n kautta ja tulijoita oli 5kpl. Gavan ottaessa kentälle rampeilla oli kaksi skeittaria ja Gavaa alkoi jänskättää. Mentiin toiseen laitaan. Leikittiin vähän ja syötiin. 

Paikkiksien alkuun ne onneksi lähti pois. Mutta alkuun Gava vähän tärisi. Jätin hihnan, jäin lähelle ja palkkailin usein. Hyvin palautui nopeasti ja makasi sitten nätisti vaikka helpotinkin. Hyvin myös liikkurin kanssa maahanmenot ja ylösnousut. Nyt ei ennakoinut ylösnousemista. 

Gavalle taukoa puussa kiinni. 

Gava, ruutu: ilman apuja 25m matkalta. Gava meni kovaa ja hyvään kohtaan. Jes! Just ehdin taas huutaa "jes" ennen kuin kokonaan pysähtyi. Näytti kyllä että olis pysähtymässä oikeeseen kohtaan. 

Gava, tunnari: liikkurin kanssa. Tunnarit ympyrässä, oma etulaidassa. Gava käytti hyvin nenää ja toi oman. Yritin vähentää kehuja ja keskeyttikin tuonnin ja tiputti kapulan epävarmana. Pyysin tuomaan ja palkkasin. Tehtiin ihan vain kapulan luovutusta niin, että nosti sen metrin päästä ja toi. Välillä kapula keikkui hampaissa. :D Nyt täytyy siirtää siihen, että saa palkan vasta luovutuksesta. 

Gava, merkin kierto: 10 metristä oli hyvä. Heitin pallon kun oli tötsää kiertämässä. 

Gava, seuraus: eri liikkuri käskytti meille seuruuta. Palkkasin muutamaan otteeseen lelulla. Juoksusta kävelyyn oli huono, ja ehkä vähän juoksukin ekalla kertaa. Pikkusen irtosi. Vasempaan käännökset taas oli tavallista parempia! Jes! Liikkeelle lähdöissä Gava lähti välillä mun käskystä ennen mua, niitä pitäis treenata.. Ei ollut missään kohdin niin tiivis että olisi tehnyt mieli huomauttaa päästä. Kerran huomasi liikkeelle lähtiessä pitkällä askeleella, että pää osu jalkaan. Hidaskävely oli ok, vaikka taisi vähän yllättyä siitä. Sivuaskeleet oli hyvinä ja peruutus tosi hyvä! Peruutus ansaitsi palkan. Ihan hyvällä asenteella teki.

Ruuti teki merkitöntä ja ruutua: eka eteenlähetys oli aika hidasta juoksua ja bongaili samalla lelua. Juoksi suht suoraan silti ja 10m jälkeen näki lelun. Ruutuun juoksi etulaitaan, en kelpuuttanut sitä. Laitoin korjaamaan taakse ja kehuin siitä. Ruuti keksikin sitten kierto merkin ehkä 30-40m päässä pisteestä, ruudusta ehkä 20m. Sen jälkeen ei meinannut kuunnella ruutuun lähetystä. Seuraava Ruutin treeni taitaakin olla ruutu ja kierto tötsä vierekkäin.. Lopulta onnistui. Taas niin Ruutimaista meininkiä. :D Kaikki aloittevammat katsoivat Ruutin juoksentelua, jospa eivät tajunneet että suurinosa oli väärää. 

Ruuti teki vielä rallytokoa: seurausta sen muodossa. Vasenta puolta ja oikeaa. Oikean puolen seuruu oikein hienoa! Puolen vaihtoja, eteentuloja, seisomaan jättöä istumisesta, pujottelua oikealla. Peruutus ei sujunut ekalla, mutta toistolla. Molemmat oikeaan vasemmalta oikealle sujui! Pääosin hiljaa, kun oli juossut jo maratoonin. ;) Pari inahdusta pääsi. 

Käytösruudunkin muistin. Tehtiin edessä istumista. Ekassa olin liian kaukana, ja kun sanoin toisen kerran jotakin Ruuti heittäytyi maahan. Tulkitsi mun puheen maahanmenoksi.. Sitten seisoin hetken aikaa niin lähellä, ettei voi mennä maahan. Miksi seisoisinkaan kauempana. :D Eteentulossakaan en seiso. Kokeessa seisoin myös talvella tyhmällä etäisyydellä, että pysyi mennä maahan. 

Pitää joskus jaksaa kylttejäkin viritellä, kun niistä Ruuti kerää omat kierroksensa. 

Treenaa:
- Ruuti: ruutu vs kierto tolppa
- Gava: tunnarin tuonti eteen, omien joukosta ilman apuja. Muistuttaa oman piilotuksesta? Ennen tunnaria pari eteentuontia ja sitten tunnari? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!