Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

31.7.2016

Voitokas rata!

PAIMENNUS

Pe illalla paimentamaan Siuntioon Päivin luokse. Mukaan tuli myös Jaana ja Benji.

Ensimmäinen kierros Gavan kanssa pikku aitauksessa. Lampaat oli vähän liikkuvampia eikä niin olleet kiinni ihmisessä. Kulkivat kuitenkin ihan hyvin. Välillä sitten taas jos halusin tulla pois niiltä ja tulin koiran luo ne vaan seurasi melkein 1-2m päähän koirasta. Muutamat kohdat kun ne tuli niin lähelle tai walk on kävelyssä ei lähteneet Gava lähti kaahaamaan. Noita ei ole Lillgårdissa taas niin tehnyt.
Tehtiin vapaata kuljetusta, flankkejä aidan vieressä ja lähettäen koiran viereltä. Jotkut flankit nättejä, osassa pysäytin jos huono.

Toinen kierros isolla pellolla. Gava sai aika hyvin haltuun heti lampaat ja ne ei lähteneet kertaakaan karkuun. Tehtiin suuntia, poispäin ajoa, ja sitten hakukaaria läheltä. Ihan vihaiselle "lie down" käskyllä sain kääntämään päätä ja siitä lupa flankille. Osat flankeistä oli jo hienoja.


LA AGILITYKISAT

La aamuna suunnattiin Janakkalaan agilitykisoihin. Gavan toiset agilitykisat. Sattui hellekelikin päivälle, otin kaikki 3 rataa. Tuomarina Petteri Kerminen.

Ekana hyppäri, aika suoraviivainen. Gava oli kasannut kierroksia. Kolmannella esteellä muurilla palikat alas. Kepeille oikein sisään, mutta tuli kesken pois. Uusin ja nyt saatoin pidemmälle. Gava ehti loikata niin pitkän hypyn että juoksi pituuden ylimääräisenä sivuttain.  Ei sopinut ahdas kohta sen loikille. Joku rima tuli vielä suoralla. Aika häsellys hyl. 
Ennen rataa tehtiin kyllä keppejä ja parit hypyt. Mutta olisi vaatinut varmaan vähän lisää..

Toinen rata oli ihan mukava myös. Kepit kolmantena esteenä lähes suoralla linjalla. Menin sitten liian lähelle, kun Gava meni väärin sisälle. Keinulla reagoi tosi pienestä ja liioitellen jarrutti. Lämppäesteillä teki ekalla lentokeinun. Ja lämppäesteillä pääsin rähähtämään pudotetusta rimasta. Jatko putkeen, A jossa käskin jarruttamaan. Pituus ja tuli siitä seuraavan hypyn ohi, joka olisi vaatinut työntämistä. En tajunnut tota kohtaa mietiä. Putken 2 pääty ok. Puomilla jäin jälkeen ja videolta näkyy kun vilkaisee taakse ylösmenolla niin tasapaino meni. Täytyy muistaa kannustaa juoksemaan. Kontaktilla kelpuutin hidastuksen. Nyt ei sentään rimoja, mutta itse olin kahdesti huonossa kohtaa. Ja kyllä taas varmistelin! Eli hyl. 

Vika rata näytti kivalta. Puomi oli nyt heti alussa. Puomilla päätin nyt juosta eteenpäin, Gava koski nätisti ja sitten pysähtyi 2m puomista, muisti kai ettei vapautuskäskyä tullut. Pyysin vaan matkaan enkä ollut varma tuliko virhettä. A:lle vienti putkiansan ohi sujui, käänsin hyvin kroppaa. Koski ok, käskin hidastamaan. Pituus ja putkeen ok. Keinu hyvä. Putkeen hyppy ja kepit ok. Kepeillä en uskaltanut vedättää ja mun piti aavistuksen kiertää 2 vikaa estettä. Gava tuli sitten vikan hypyn ohi. Olis pitänyt sitten vaikka leikata.. Läheltä piti nolla, kun vikalla esteellä hyl
Nyt tykkäsin omassa ohjauksessa siitä etten varmistellut.

Ja kaksi vikaa rataa ei myös rimoja. Täytyy muistaa lämppäesteillä tehdä selväksi ettei niitä saa pudottaa. Nyt en helteen takia viitsinyt montaa toistoa tehdä lämppäesteillä. Treenata saa vielä varmemmaksi kontakteja, että voin luottaen juosta ohi. Vain keskimmäinen rata tuli videolle, mutten taida jaksaa ladata sitä, koska tuli useampi juttu. 


SU AGILITYKISAT

Nyt mentiin ex. Purina-areenalle kisaamaan kaksi agilityrataa. Tuomarina Johanna Wüthrich, jolla oli oikein kivat radat! Ei liian pitkiä eteenmeno suoria ja mukavat linjat. Eilisen jäljiltä tuntui olevan touchia paremmin. 

Ensimmäinen rata oli hallissa. Gava oli aika loppu päässä, inhottavasti odottelua. Käytiin ennen tutustumista lämppäesteille ja kivasti teki. Odotellessa oli vika tikki katsoa yksi kierroksilla oleva pumi radalla. Gava nosti kierroksia siitä. Enkä sen jälkeen tajunnut käydä ottamassa hyppyjä. Rata oli tosi sujuvaa. Alussa oli puomi, mihin jarrutti ja koski selvästi. Keinulle tuli lujaa ja teki lukkojarrutuksen päätyyn. Onneksi ehti vielä jarruttaa. :D Seuraava rima taisi tippua, oli kaksi hyppyä rinnakkain, joiden kautta kepeille eli 5vp. Hyvin haki kepit ja saattelin lähellä, jes ihan oikein. A:n kontakti oli ihan siisti, rengas hyvä. Lopussa samassa kohtaa tai sitten juuri viereinen käännöskohdan hypyltä rima alas eli 5vp. Joten 10vp kaarroksesta molemmat. Gava juoksikin hirveetä vauhtia etenemä 5,07m/s. Luokan nopein aika. Itse ohjasin hyvin, toki voi jossitella olisko pitänyt noilla rimoilla kertoa aiemmin käännös, tätä rataa en pyytänyt videolle kun tutut oli niin meidän perään. 

Toinen rata oli ulkona. Taas kivan näköinen rata. Aika monet takaaleikkaukset sinne mahdutin. Päätin mielummin niin kuin lähteä rynnimään. Nyt tehtiin alussa lämppäesteillä treeni hetki rataa suoritettavia katseltua. Hallissa käytiin kerran tekemässä kepit persjätöllä edessä ja sujui. Gava keskittyi rimoihin vaikka meni täysiä. Sitten pysyttiin syrjemmässä enkä antanut katsoa ketään. Radan alussa kerroin huonosti käännöksen 3 hypyllä, muurin tuli tosi vinosti mutta ei onneksi saanut virhettä. Mielestäni hipaisi palikoita, mutta mikään ei tippunut. Luulin, että siitä tuli virhe radalla juostessa. Muuten kaikki sujui hyvin. Keinulla järkevin oli takaaleikkaus, siinä katsoin paria muutakin vaihtoehtoa. A vähän jännitti kun oli puinen ja korkea. Käskin taas jarruttaa.. Puomilla sanoin käskyn hiljaa ja hidasti vain vähän. Saa sen sinne pysähtymäänkin, jos käskyttäisi. Täytyy nyt seuraavat treeniä käskeä pysähtymäänkin. Vähän ylösmenolla mietti onko keinu. Vikat hypyt vähän jännitti ja varoin, kun oli pieni etäisyys. 

Tuli kuin tulikin 0-rata! Ja 1.sija ja LUVA! Videokin saatiin kun annoin kännykän tuntemattomalle kehän laidalle. :D Kiitos! Jipii kolmannet kisat vasta ja nollatili on avattu. Vähän oon jo miettinyt onko ihan väärä rotu valittu ja koulutankin vielä lajia. Nyt vähän saan anteeksi. ;D Gava taitava jaksoi hienosti viikonlopun, se onneksi ottaa niin chillisti kisapaikalla ja nukkuu autossa. Itselle teki tosi hyvää tällainen kisaputki niin sai ajatuksia ja ohjaamista kasaan. Ja pienesti rutiiniakin. Eikä enään jännittänyt melkein ollenkaan. No palkintojenjaossa kädet kyllä vähän tärisi. 


Treenaa:
- kepit varmemmiksi 
- kaksi hyppyä vierekkäin -> u-mutka
- keinu vs puomi
- irtoamiset, vaikka este sivummalla tai itse vähän pidempi reitti

Mun pikku prinsessa näyttää aika hienolta koiranetissäkin, josta puuttuu tämä luva nolla sekä yksi rallyn hyväksytty tulos. Näyttelyistäkin on pääasiassa T= Täydellinen. ;) 

^Voittajan on helppo hymyillä ;)
 ^ Toinen voittorata
^Eka rata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!