Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.8.2016

Nova täytti 1v!

Novan synttärit oli eilen ja täytti nyt tasan vuoden. Äkkiä eka vuosi hurahti. Todella kiva koira, joka siis asuu vanhemmilla ja on aloittanut äitini kanssa harrastusrintamalla. Novan otan myös aina mielellään hoitoon tai jos ehdin hakea treeneihin.

Nova on sosiaalinen ihmisiä kohtaan, rakastaa kaikkia (Rasmus kun on välinpitämätön). Se on ahne ja leikkii hyvin. Palkkautuu hyvin myös sosiaalisilla kehuilla. Tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa ja suhtautuu niihin kivasti. Lenkillä tietää, että vieraat ohitetaan. Lapsista tykkää, ei reagoi laukauksiin. On rohkea kaikessa uudessa paikassa. Täydellinen pakkaus vielä varustettuna hyvällä hermorakenteella ja keskittymiskyvyllä. Oikea työmyyrä kettuturkissaan. :) Sen kanssa on saanut ilmaiseksi monta asiaa, minkä kanssa muut tekee työtä.

Tässä kuvia ekasta vuodesta

Ensi näkeminen

8vk

14vk

14vk

Joulukuvissa
Kaverukset


5,5kk
Nova 11kk

Jos videot kiinnostaa
- Nova 5kk tokoa (jalkaiässä :D)


Lähdin mukaan Novan taipparitreeneihin Luukkiin nyt lauantaina. Halkolammella treffattiin Jaana & Ilkka sekä Imppu tolleri. Meidän varis unohtui kotiin, mutta onneksi treeniseura oli muistanut. Linnut oli vähän jäisiä vielä.

Nova teki toisena. Tehtiin nyt ekaa kertaa hakuruutua variksilla. Ajattelin tehdä sen testinä, onko se vielä taippari valmis kuukauden treeniajalla, mutta ei varmaan kyllä saada riittävään kuntoon palautuksia..

Ilkka vei varikset niin, ettei Nova nähnyt. Odotti vähän kauempana. Kolmeen eri suuntaan valmiiksi eli 3 varista. Sitten yksi heitettiin Novan nähden. Tuuli vähän sivusta. Haki ensin heittovariksen ja sai vähän tarkentaa mistä löytyi. Seuraavana löytyi keskimmäinen takaa. Sitten vasemman laidan. Oikeaa laitaa (mistä suunnasta ei tuullutkaan) ei löytänyt, vaikka juoksi kahdesti ihan vierestä. Otettiin vain 3 ja Ilkka haki neljännen, minkä ohi oli juossut. Että jäi onnistuneeseen. Novan haku oli hyvää, samoin variksen nosto. Mutta sitten palautuksessa, se liikutteli välillä lintua suussa tai sitten meinasi vähän kiemurrella takaisin tullessa. Jollakin kerralla piti myös komentaa, ettei pysähdy syömään lintua. Äiti lähti pois päin kävelemään ja kutsui pillillä ja suullisesti. Vähän parempaan päin, mutta paremmin saisi kyllä tuoda. Otettiin vielä yksi variksen haku 10m päästä niin, että vietiin Novan nähden. Tässä piti käydä komentamassa, ettei saa lähteä kaartelemaan tai pysähtyä. Ei mennyt sen paremmin kuin hakuruudusta.

Mutta sentään Nova tuo linnut, vaikka vähän viivyttelee. Varikset tuli kyllä käteen. Kun variksen otti suusta Nova yritti pompata sen perään. Ja välillä näytti tuodessa, että se vähän leikittelisi niillä, kun korjaili otetta.

Huhtikuussa vielä uskalsi roikottaa vain siivestä :D

Tauko ja sitten uusiksi.

Nyt yksi variksen tuonti niin, että Nova odotti paikallaan, varis noin 7m päähän, ja äiti meni sen verran toiselle puolen varista. Eli noudettava varis oli ohjaajan ja koiran välissä. Tämä nouto meni ihan nappiin. Tokotyyliin siis sujui. Jätettiin siihen.

Vielä damin vienti 60m etäisyydelle Novan nähden. Hyvin irtosi ja toi damin. Pieni kaarros taas takaisin tullessa ihan damin päädyssä. Muuten toi hyvin, dami tosin tipahti maahan.


Treeneissä uutta oli noi varikset hakuruudussa. Dameillahan ruutu sujuu aika hyvin, toki välillä niidenkin palautuksissa hiottavaa. Variksilla on vain tehnyt lyhyempää palauttamista lyhyemmillä matkoilla muutamat kerrat sekä mitä äiti on esitellyt varista pihassa. Mutta kyllä myös damejen palautukset oli alkuun huonompia ja ne parani tosi nopeasti. Vaikea treeni siis ekalla kierroksella, mutta siitä on vain suunta ylöspäin. Varistreenissä koira oli kokoajan näköetäisyydellä, valittiin varikset sellaisiin kohtiin ja matkaa 15-30m. Ihan pitotreenitkin damilla edelleen voi auttaa ja variksella vähän tokomaisempia palautuksiakin.

Auton päädyssä Nova vähän piippaili ja kiskoi hihnassa metsään (komennettuna). Mutta treenipaikalla ja tehdessä se on täysin hiljaa, keskittynyt ja odottaa hienosti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!