Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.9.2016

Anun agilityssa avokulmia

Tiistaina liideltiin taas Anun agilitytreeneissä. Vähän vaikea oli valita, mikä olisi kohta mitä haluisi tehdä. Päätin, että keinun ainakin ohi juosten koska Gava varasti siinä Villen koulutuksessa. Sitten yksi avokulman käännös oli tuolla ja muutamia muitakin kohtia. 

1-7: alku sujui ihan ongelmitta, vauhtia kertyi mutta siististi sain tehtyä. Kutsuin putken puoli välistä rauhallinen työntö hyppy 3. Putkesta tultua vilkaisu mua, mutta lähti hyvin hypylle 6. 

Keinu: keinulla tehtiin alkuun missä juoksin ohi. Gava ehti vähän nytkähtää eteenpäinkin, kun heitin lelun. Seuraavat toistot Anu palkkasi. Ensin vain sellainen missä juoksen seuraavan hypyn tasolle, sitten aitaan asti eli 10m. Molemmat hyvin. Pyrin etten toista "touch touch" jne käskyä vain kerran. Vaikeinta oli sitten, että jos esim valssasin hypyn edessä niin Gava otti sen vapautuksena. Ei sanottu mitään, keinu alas ja Gava sai tarjota mennä siihen uusiksi. Vähän rauhallisemmin valssasin. Lähti taas pois. Tarjosi takaisin keinulle ja kun kesti mun rauhallisen valssin hypyn edessä niin sai palkan. Sitten sujui putki, hyppy, keinu myös niin että valssasin hypylle. Kaikissa Anu heitti palkan. Hyvä oli huomata, että Gava on keksinyt jos teen jonkun ohjauksen että lähtee siitä. Mutta nyt saatiin hyvät keinut. :)

8-14: Takaalähetys ja saksalainen eli persjättö hypyn edessä. Vastakkainen käsi, heti kun koira lähtee kiertämään eikä ole vielä hypyn takanakaan. Tätä tehtiin erikseen, koska Gava ei lukinnut ajoissa hyppyä vaan lenkitti. Takaaleikkauksella hyppy 11, vaikeasta kulmasta. Siten hypylle 12 tein valssin jonka tein hypyn 13 vieressä. Tässä piti kääntyä ihan heti, niinkin ajoissa että itsestä tuntui, että koira voi tulla hyppyjen välistä. Mutta saisi tehdä oikeasti kunnolla töitä, että saisi sen niin tiukasti mukaan. Näin sain kääntymään vähän paremmin, muuten meni taas melkein keppien luota. 13 ja 14 vain lähetyksellä. 

13-18: Ekalla keppien lähetyksellä jäin liian kauas ja haki 3 tai 4 väliin. Tollainen avokulmasta haku on vaikea. Sitten menin kohti 2 keppiä, mutta ohjaus näytti lähinnä edessä olevaan putkeen lähetykseltä. Putken jälkeen jo katse koiraan ja käsi lähellä. Ekalla kertaa en muistanu taas katsoa koiraa kuin vasta ehkä keppien kohdalla. Sitten muistin katsoa, otin käsilaukkuohjauksen eli se Villen neuvoma molemmat kädet kohti koiraa "niska pers-ote" maisesti. Ja Gava haki oikein kepeille. Yksittäisenä ottaessa ei osannut taas kuin törkäten hakea oikein. Takaaleikaten ja itse ulkoreunaa juosten nämä on G:lle helpompia. Vippaus putkeen sujui, mutta tein sen aika käden heitolla, voisin vain kääntyä ja käsikin kääntyy samalla. 

17-19 eli kepit, putkeen poispäin käännös lähetyksellä. A-esteelle pyysin pysäytyksen, koska niin tiukka kulma. Palkkasin siitä. 

Vielä vähän oli aikaa, joten päätin tehdä 24-26. Eli pituuden käännös, muurille käännöksestä ja sitten putkeen. Ekassa tein taas valssin tosi hitaasti kääntyen ja Gava sai tehtyä jätti u-mutkan. :D Sitten jäin vähän kauemmas sivuttaisetäisyydellä pituudesta. Lähetys, pari sivuaskelta ja kääntyy muurin alkaessa heti valssissa kokonaan ja katsoo olan yli koiran tuloa liikkuen kohti putkea. Saatiin paljon pienemmäksi mutkaa. Tossakin musta tuntui, että jos käännyn niin aikaisin niin mun ohjaus ei näytä muuria vaan esteiden välistä. Mutta Gava vaatii ne ajoissa että ehtii reagoida. Toki liikkeen suuntakin tässä vie. Tiukempien kulmien valssit on itselle jotenkin helpompia ajoittaa oikein. Koiran näkökulmastahan oli tosi yksinkertainen kohta esteitä hakevalle. Persjättöä myös suositeltiin tähän, ei sitä testattu. Ehkäpä to uskallan. 

Taas oli mulla tänään ärsyttävää varovaisuutta. Kun näissä hankalissa avokulmissa mietin taas uskaltaako kääntyä noin aikaisin. Pitääkin uskaltaa ja testata rajoja. :) 

Radasta jäi testaamatta kohta A:n jälkeen eli 20-23, jota mietin kuvaa katsoessa ja rataantutustumisessa. Täytyy ehkä testata to. 

Tällä radalla tuli ihan monipuolisesti ohjauksia eikä vain takaaleikkauksia. Saksalaista, valssia, haltuunottoa, poispäin- kääntöä. Vielä paremmin ehtisin niistä ohjauksista, kun rohkeammin jatkaisin matkaa enkä jää katsomaan miten koira niihin tulee. Tietty joidenkin kohtien rytmitykset muistaen. Esimerkiksi Jennan ohjaus on niin hienoa katseltavaa, kun ei siinä ehditä jäädä katsomaan hyppäsikö koira vai ei. 

Ihan hyviä pätkiä tänään, rohkeutta vaan itselle! 

Treenaa:
- keinulla valssi yms seuraavan esteen luona 
- 8-10 oli ihan kiva pätkä (saksalainen ja valssi hyvin)
- kepeille haku tuosta kulmasta
- 20-23 jäi tekemättä
- 24-26 persjätöllä 
- 27-28 ehkä ettei ota väärää hyppyä, tosin kääntyy putkesta aina mun suunnalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!