Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.10.2016

Agi irtoamista ja haku ilmaisua

LA AGILITY Gava & Nova

Lauantaina aamupäivästä ekaa kertaa Sporttikoirahallille omatoimisesti agitreenailemaan yhden seuralaisen Kristiinan kanssa. Nova & Gava junioritiimi matkassa mukana.

Novalle irtoamistreeni 1-6:

  • U:n muotoinen rata 3 hyppyä, u-putki, 2 hyppyä. Ensin takaperin ketjutettiin loppu eli hyppy 6 ja lelulle. Avustaja laittoi lelun Novan nähden maahan. Sitten 2 hyppyä (5+6) ja lelulle. Sitten tehtiin ekaa suoraa 2 hyppyä (2+3) ja lelulle. Lopuksi kaikki kolme ja lelulle. Kertaalleen kutsuttuna koko rata, meni ensin putken ohi, sitten tuli putkeen. Kertaalleen palkattuna 1-4 eli kolme hyppyä ja putkeen. Sitten otettiin videolla oleva pätkä eli kaikki. Kutsuin 3 hypyn takaa ja lähetin putkeen. Appari tiputti lelun, kun tuli putkesta. Meni hyvin! Hyvä Nova! Kieli meinasi tipahtaa. :D 
  • Putken kanssa ei ollut nyt mitään ongelmaa, koska putken keskikohta oli valkoinen ja päästi hyvin valoa sisään. Täytyy toisenkin kerran Niinun hallilla muistaa tehdä mustaa tai tumman sinistä putkea mutkalla, koska siihen ei tullut yhtään valoa. Novan irtoaminen ja yksi käännös, video

Novan toisessa treenissä testasin

  • - puomin alastuloa, käyttää etutassujaan hyvin, muttei hallitse takapäätä. Paristi osasi 2on-2offin, mutta muuten sattui jalka käymään hetken oikeassa kohtaa. Täytyy ottaa laatikko porukoilla käydessä treeniin ja treenata sillä samalla takaosan hallintaa ja ideaa asennosta. 
  • - hypyllä kääntyminen: vähän lisää matkaa ja käskin ehkä 4m päässä hypystä. Sijaiten aina kääntymisen puolella. Muistin heittää palkan niin, että kiersi tiukasti siivekkeen ympäri. Videoinnissa kännykkä hämäsi hetken, muut teki heti käskystä. Yllä olevan videon lopussa yksi käännös. Nämä pitää ottaa Gavankin ohjelmaan. Gavan kanssa tehtiin ensin A, B, C mutta kun lähetin hypyn takaa meni väärään putken päähän. Liikaa ilmeisesti putken 2 päätä ollut tai tehty leikkauksia. Kun menin hypyn taakse lähemmäs putkea lähettämään meni oikein. Tiputti ekan riman, joka 60cm. Toinen oli 55cm. Kun lähti putkeen sitten siitä -D- hyppy takaakiertona, otin vastaan lähetin hypylle ja liikuin kohti edessä olevaa hyppyä. Katse koirassa ja tuli hyvin hyppyjen välistä. Tämä asia mennyt perille. Kerran liukastui laskeutumisessa, edelleen vaikka tuota hallin pohjaa on korjattu niin ei ole niin pitävä kuin jotkut muut.

Hypyn kääntymistä testasin tekemällä saman alun, mutta putken sijaan käännyttiin takaisin hypylle (C). Tämä meni hyvin, kun ehdin lähelle. Ei tullut testattua kaukaa.

Kepeille yritin tehdä samantyylisen takaaleikkauksen kuin kisoissa, missä mokattiin. Taisin tehdä helpomman kulman kumminkin tai toki vauhti ei ole niin kova omatoimitreeneissä, joten Gava teki kaikki hyvin vaikka vähän aiemmin leikkasinkin. Kerran leikkauksesta vedätin liikaa ja rytmi meni keppien keskellä sekaisin.

Treenaa Nova:
- laatikkotreeniä
- käännöstreeniä etäisyys tai kulma
- irtoaminen
- tarjoaminen rengas tai hyppy, katseen haku?
- hyppytekniikka

Treenaa Gava:
- jyrkässä kulmassa kepeille, oma vedätys
- käännöskäskyjä omatoimivuorolla
- 60cm rimat
- saksalainen ja takaakierrot "ristiin"

LA HAKUILMAISUA

Iltapäivästä treffattiin vielä Pia & Speedy sekä Veera & Rinna hakuilmaisutreenien merkeissä. Vaihdettiin maastotreenit ilmaisuun kentällä. Tehtiin kahden liikkuvan maalimiehen kanssa, maalimiehillä oli pressut päällä ja kyljellään. Myös piilo kompostikehikoista ja verkosta.

1. pisto oli piilolle, Gava kiersi sen ympäri ja katsoi mistä pääsee sisään. Nappasi rullan ja oli yrittänyt tuoda sen sisään piiloon. Kiersi piilon ympäri, mietti hieman ja juoksi tuomaan rullan mulle. Otin rullan ja päästin näytölle. En kytkenyt liinaa niin päästi nopeammin. Maalimies alkoi sovitusti kehua, kun lähti matkaan.

2. pisto oli 15m matkalta, nyt nappasi hyvin rullan mutta yritti tarjota sitä maalimiehelle melkeimpä suuhun, kiersi maalimiehen ympäri ja päätyi sitten tuoda mulle. Kytkin liinan ja sitten näytölle.

3. pisto kohti metsää ja matkaa 20-25m. Nappasi hyvin rullan ja toi sen heti. Kaikki sivulla luovutukset oli hyviä, odotti että otan rullan. Ja että kytken. Nyt ei tullut maalimieheltä kehut taas ja juoksi kovaa.

4. pisto oli kohti ramppeja ja maalimies oli vähän kukkulan takana, mitä Gava ei nähnyt. Lähti vinoon ja taisin lähettää uudestaan. Sitten lähti epävarmasti kohti ramppeja, nousi mäelle ja sieltä bongasi maalimiehen. Aika epävarmasti meni pyöräilijöistä johtuen, sentään ei skeittaajia mitä pelkää. Maalimiehen takana pyöri ja koitti tökkiä ja kaivautua. Sitten tajusi mennä toiselle puolen mistä löytyi rulla minkä toi. Viime vuonna samanlaisessa tilanteessa juoksi heti pois ja luovutti, nyt oli hieno nähdä että kunnolla etsi rullaa tai koitti aktivoida maalimiestä. Näytölle vähän epävarmasti koska kohti häiriötä, vilkaisi mua matkalla.

5. pisto oli taas kontin ohi, kerran vilkaisi siellä maalaavia ihmisiä. Hyvin haki rullan ja toi sen. Näytöllä vilkaisi taas häiriötä. Häiriöherkkää vielä on tekeminen. Nyt ei tullut kehuja näytöltä.

6. pisto oli ramppien ohi. Maalimies näkyvillä, hyvin toi rullan. Näytölle mennessä vähän vilkuili taakseen, kun kävelin perässä.

Gavalle pahat häiriöt, metsässä onneksi ei ole skeittiramppeja tai pikku lapsia noin paljon. Hyvät namit jäi myös kotiin ja maalimiehet sai leikkiä. Namit kuitenkin toimii paremmin. Maalimiesten merkille pisti miten passiivinen Gava on taistellessa se vain roikkuu taisteluasennossa lelussa kiinni. Jos taas itse on aktiivinen niin murisee. Täytyisi pienestäkin aktiivisuudesta antaa voittaa tai kehua. Onhan sellaista joskus tehty, mutta on ollut aina niin erilainen leikkimään kuin pallohullu Ruuti ja Ruuti josta jää viivat maahan, kun kiskoo niin kovaa ja meinaa riuhtoa mukanaan.

Hyvin Gava selvisi pitkällä matkallakin, tosin pientä epävarmuutta jos ei selkeästi nähnyt missä maalimies on. Varmuutta pistoihin lähtemiseen ja näytöille menoon. Matkaa täytyy saada sen 50m vielä ja mitä muuta treenattavaa olikaan..

Treenaa haku:
- ilmaisuihin matkaa
- näyttö kehuen vs ilman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!