Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.10.2016

Paimennusta sekä 2on-2off laatikon huima edistys

Torstai iltana mentiin Gavan kanssa paimentamaan Eijan luokse Siuntioon. 

Tehtiin ensin isolla pellolla ajamista, liinassa ja niin että ohjailin vain liinasta jos yritti mennä liian eteen. Aidan vierestä lampaiden liikkeelle otto oli myös vähän jännää ja siinä sain auttaa liinan kanssa menemään laittamaan lampaat liikkeelle. Lopussa tehtiin treeniä, missä pidin liinan päädystä kiinni jos en käskyttänyt niin Gava yritti heti kääntää lampaat mulle. Tein sitten niin, jos Gava yritti lähteä toiseen suuntaan kääntämään lampaita itse leikkasin Gavan linjan niin, että pääasiassa pysyin sen selän takana.

Pienen tauon jälkeen
Flankkejä ja ajoa pienessä aitauksessa. Ensin mitä Annin kanssa eli leikkaan linjan, kun käsken flankille. Vasempaan oli hyvä, mutta oikeaan (away) tuli sisään kun lähestyi lampaiden linjaa. Tehtiin pari toistoa missä tulin suoraan Gavaa kohti silloin. Myös useampi pieni flankki takana eikä saanut jäädä tasapainoon. Tehtiin alkuun flankkejä ja ajoa kun Gava oli lampaiden takana. Helposti ajaa ja tuo niitä mulle. Sitten samaa niin, että Gava sai tehdä flankkejä tai ajaa lampaita musta poispäin ja olin itse paikallaan. Pari away- suuntaa oli taisteltavia, muuten totteli hyvin sijainnissa missä hyvänsä. Paristi lähti ajamisen sijaan enemmän kaarelle, jolloin pysäytys. Välissä parit tavalliset flankit, Gava lähtikin niihin tosi laajalla kaarella. Loppua kohden juoksi melkeimpä aitoja pitkin molemmat suunnat. Oho!

Lopuksi vielä peruskuljetusta. Mutkittelin, kävin aidan lähellä yms. Hyvin pitää nykään puolensa eikä yrittänyt kuin kerran käydä pysäyttämässä. Pystyn kävellä selkä koiraan päin ja katsoin vaan olan yli. Ekaa kertaa kun mentiin liian hitaasti nurkaan ehti Gavaa jännittää ja teki yhden säntäämisen. Ajaminen kuitenkin jatkui eikä lauma hajonnut. Toisella kertaa kävelin kohdan reippaammin ja nyt sujui. Rohkeammin Gava työsti jos jäi lähelle lampaita.

Oli tänään jotenkin tosi kyseleväinen, ajamisessakin katseli mua usein että onhan oikein. Hotki myös tosi paljon kakkoja. Ajamistreenit liinassa taitaa olla rankkaa (ja niinhän ne onkin), koska Gava haluis mielummin tuoda lampaita mulle. Toisaalta myös ennenkin oon ollut huomaavinani vaikutusta jos on tokoiltu lähipäivinä (kahdet viime treenit). Suurimmaksi osin kesällä ei tehty tokoa lähes yhtään, mutta silloin kun tehtiin tuntui ettei mennyt niin hyvin. Se on hienoa, että nykyään sattuu tosi vähän väärinymmärtämisiä, missä Gavan pitäisi kiihtyä. Liinassa kahdesti teki nykäisyn, mutta paljon paremmin jo kestää jänniäkin kohtia.

Olipas kylmä ilma! Klo 18 oli vain 1 aste lämmintä. Varpaat ehti jo jäätyä. Kohta onkin mukava jäädä taas talvitauolle kun illat pimenee äkkiä ja tulee kylmä. :)

Gava Somerolla toukokuussa 2015. Aikaa on hurahtanut kohta lähemmäs 2v paimennuksen parissa, jos laskee pentukerrat. Viime syksynä ekaa kertaa jotain alettiin kouluttamaan. Tänä vuonna tuli mukaan vasta suulliset käskyt. 

Perjantaina 

TOKO
Gavalle lenkillä pikatokotreeni
- ohjattu: kaveri laittoi kapulan + tunnarin (ei ollut enempää tokovarusteita mukana :D). Kutsuin "merkin" kohdalle ja käskytin oikealle. Lähti hyvin ja hienosti hakemaan! Vauhtipalkka. Sitten vielä toinen suunta niin, että vaihdoin tunnarin paikalle kapulan, heitin vikana tunnarin sivuun. Sitten Gava taas "merkille" ja hakemaan. Hyvin haki ainakin näin ilman toista oikeaa kapulaa. Eikä epäröinyt yhtään. Yksittäisenä kapulan tuonti eteen, tuli vauhdilla ja epäröimättä. Gavan häiriönä oli Ruuti haukkumassa 5m päässä ja sitten toiset koirakaverit toisen kapulan lähellä. Ei häirinnyt yhtään. Super Gava!

AGI
Novalle 2on-2off laatikkoa sisällä eteisen käytävällä. 
- laatikko: Novaa on kyllä mahtava opettaa! Toinen treeni ja 90% täydellisiä 2on-2offeja! Kun viime treenissä oli 10%. Tehtiin käytävällä niin, että palkka etutassuista laatikolla -> vauhti hidastui ja muistaa keskittyä laatikkoon. Sitten liikuin vähän eteenpäin ja palkka takajaloista laatikolla. Kaikissa paitsi kerran jäi kaikki takajalat, yhdellä kerralla yksi. Ihan mahtavia 2on-2offeja! Kun olin palkannut 2-3 kertaa asennon sitten, "tule" ja nami lenti eteen. Lopuksi pari toistoa missä en antanutkaan jarrunamia vaan suoraan pelkkä 2on-2off. Ne kaikki onnistui. Nyt teki paremmalla maltilla, eikä ollut niin hirveä vauhti. Tässä video sunnuntain treenistä, tätä samaa.

Nova oli käynyt Riitan kanssa nometreeneissä tai taippareita ajatellen, ensi vuonna sitten. Hakuruudusta lokit oli palautunut hyvin metsästä. Kanijälki sujui, tiputti jalkoihin. Lammesta noutamista testattiin pienellä sorsalla, mitä ei ollut nähnyt eikä ollut uskaltanut lähteä. Kun olivat heittäneet kepin lähelle, oli huomannut ja mennyt. Onneksi kokeessa haettava lokki on paljon isompi ja näkyvämpi. :) Se on melkein kympin oppilas noutajapuolella niin paljon saa ilmaiseksi. Ja miten vähän sen kanssa on osattu pennusta noita tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!