Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.10.2016

Tokoputki!

TI: TOKO Koti & Lintuvaara

Tiistai aamuna oli vähän ylimääräistä aikaa ennen töitä. 
Gavalle ja Ruutille eteenmenon seinäkosketusta. Tai ei ne välttämättä ihan seinään asti koske.
  • Ruuti: sai aloittaa. Koira jalkojen väliin ja koitin laittaa aina välillä seisomaan. Ekoissa näytin seinää, sen jälkeen teki hyvin puhtaasti tarjotenkin. Ininän kera toki silloin. Ihan puolen metrin matkalta tai vähemmänkin että sai pari askelta mennä kohti. Kestoa ei tullut vielä. Palkkasin seinään ja helposti jäi kyllä siihen, kädellä ohjasin tulemaan takaisin jalkojen väliin ja sitten teki uuden kosketuksen. Välillä vapautin.
  • Gava: Gava muisti nopeasti asian. Gava sai tehdä metrinkin päästä, jolloin seisoi mun takana, tuli jalkojen välistä ja koski seinään. Sai olla tarkkana ettei mennyt vinoon. Sen takia olin itse lähempänä seinää. Testasin saada vähän kestoa, mutta ehti usein irrottaa pään. Aloitettiin kestoa sitten sillä, että palkkasin useamman kerran peräkkäin, ettei ehtisi seinästä pois.


Ti iltapäivästä tokoa Annen ja Jedi aussien kanssa Lintumetsän tekonurmipohjaisella kentällä. Hain Novankin porukoilta matkaan intopiukeässä oleva nuori mies oli. 

  • Novan kanssa

- paikka makuu: Jedin kanssa. Käsiavulla maahan. Palkkasin usein ja hyvin pysyi. Maasta sivulle nousut hitaita ja hain vauhtia käsiavulla, loput kivoja. Maahan osasi ilmankin apua
- makuuta häirittynä (käy siihen): kaikkea häiriötä mitä Anne vain keksi houkutella lähtemään. Paristi lähtikin. Palkkasin kontaktia namilla ja vapautin leikkimään hyvästä.
- katsekontakti häirittynä: nyt samat häiriöt sivulla perusasennossa istuen. Käskynä sanoin "katso". Sivulla sai olla tarkkana, että on ryhdikäs eikä nojaa. Hyvin hikari tajusi jujun ja välillä vain silmät kääntyi. Huomautin pään käännöstä. Leluun vapautus hyvästä.
- ruutu: ekaan jätettiin lelu yhdessä ja Nova juoksi sivuun, mistä näki lelun (sivusta sisään). Seuraavan laittoi appari joten onnistui. Sitten jätin itse lelun ja nyt sujui. N. 10m ja niin harvoin Nova näitä tehnyt 5kpl?

  • Gavalle
- ruutu: uudelle alustalla mitä hetken mietti. Läheltä vain tekniikkaa mennä alustalle niin syöksyi hyvin. Kauempaa vähän hitaammin alustalle. Kun kierto oli välissä niin taas vähän varovaisemmim mummovauhtia laukkasi sinne. Testasin kerran, kun yhdessä ruudussa jäi taas ihan vinoon sinne seisomaan niin jos käsken maahan meni ihan niiltä jaloiltaan paikallaan maahan.
- kierto 10m päässä ruudusta. Virittelyssä ei meinanmut ensin bongata. Näitä siis lisää. Vauhti palkka puoli välissä paluu matkaa.
Keli oli räntäsadetta ja Gava autosta otettuna tärisi alkuun. Vain vauhdikasta ja osa lähetyksistä seisomisesta. Olisi voinut tehdä lämpöpaitakin päällä..

  • Ruutin kanssa
- luoksetulo aloitettiin näillä. Siirtymässä ääntä kun oli innoissaan. En ihan ekalla sallinut tulla mukaan. Stopit oli samaan tapaan vinoja kuin maanantaina. Kelpuutin vain suorat ja apuna käsimerkki.   Hyvistä juoksutin jalkojen välistä takapalkalle. Ettei vahvista vinoutta.
- eteenmeno&ruutu: eteenmenossa kävin keskellä kenttää näyttämässä. Juoksi noin 2-3m vinoon 10-15m matkalla. Ympyrään nähden vähän rajalta. Korjauskäskyjä? Itse ruudussa oli alusta. Ekassa ääntä ja pyysin pois. Unohdin viriellä ja äänteli kai yllätystä. Lisäksi aika vähän eteenmenojen jälkeen tehty ruutua. Toinen ruutu hyvä, meinasi pysähtyä eteen mutta näki sitten alustan. 
- seuraus: taas haaste itsessään, kun odottelu toi taas ääntä. Heti kun teki namin luopumista oli hiljaa ja kertailtiin mun oikean jalan siirtoa, jolloin Ruuti ei saa liikkua. Vasta kun vasen liikkuu. Jotkut hyviä ja kun paino siirtyi meinasi välillä liikahtaa. Joku sellainenkin että kiltisti odotti käskyä. Testattiin parilla askeleellakin jotka hyviä. Jokaiseen palkkaan luopuminen. Nyt ei ollut naksutinta mukana.KE: TOKO

Malminkartanon Sirkuskentällä tokoiltiin Wilman & Binan sekä Katrin & Unon kanssa. Tein Ruutinkin kanssa alussa ja lopussa.

Gavan kanssa
 - ruutu: alusta oli valmiina ja kokeiltiin 20m matkalta. Gava lenkitti kohti keskivälillä olevaa häiriömerkkiä vähän kauempana. Sittten korjasi ruutuun. Palkkasin silti. Täytyy harjoitella noita häiriöitä, ettei sen takia mene pieleen. Kerrattiin läheltä alustaa ja teki tosi kivoja syöksymisiä alustalle. Halusin testata uudestaan avustajaa alustan kanssa ja aika kivasti teki ja keskittyi alustaan. Joskus se ei toiminut tai olisikohan ollut näyttö + avustajan palkkaus. Nyt toimi hyvin ja pitkältä matkalta Gava juoksi täysiä ruutuun ja se oli tosi hieno pitkästä aikaa! Jes :) Saatiin myös vierasruutu, kun ei ollut mun oma.

- ohjattu: virittelin ja kun liikkuri lähti vähän hitaammin viemään kapuloita Gava ehti ottaa kontaktin kun liikkuri vain seisoi. Täytyi sanoa virittely uudestaan niin katsoi kapulat. Hyvä seuruu, stoppi ja hienosti haki oikean. Päätin ottaa eteen asti istumaan, ihan suora ja tuli kivalla vauhdilla! Vautsi näytti kyllä tosi hyvältä. Pieni kesto edessä kunnes palkka. Olisi pitänyt jättää siihen, mutta ajattelin ottaa toista suuntaan, yritti hakea ensimmäisenä haetun. Sitten otin sivuttaisetäisyyttä helpottamaan, nyt ei nähnyt kapulaa ja juoksi lenkin. Kävin näyttämässä kapulan ja haki hyvin. Uudestaan liikkurin kanssa ja otin sivuttaisetäisyyttä. Nyt juoksi metrin kahden päähän kapulasta eikä vaan nähnyt sitä. Jotenkin tultiin kohti valoa.. Pimeä ja valot tuo oman haasteensa sekä aiemmasta suunnasta luopuminen. Näkyy ettei suunnat ole varmat, jos ei näe kapuloiden viemistä. Täytyy siis treenata niin että kapulat on jo valmiina tai haettava on aavistuksen piilossa tai merkin takana. Nyt treeneissä oli keskikapula, jota ei tosin noteerannut paitsi kerran. Stoppasin sen väärän eteen ja sitten autoin omalla liikkeellä että löysi kapulan mitä ei nähnyt. Tietty on hyvä, että sujuu heti ekalla mutta on vielä epävarmalla pohjalla jos sattuu käymään huono tuuri ettei nääkään kapulaa tms. 

- kierto-ohjattu: merkin kierto ensin 10m. Tosi hyvä! Sitten 20m hyppyjen ja yhden valmiina olevan kapulan kanssa tosi hyvä! Kun kapulat vietiin jäi taas niihin kiinni ja yritti mennä niihin. Menin keskiväliin käskemään kiertoon ja meni hyvin. Sitten kapuloiden tasalta kiertoon (muuten yritti hypätä tai noutaa) ja sujui. Täytyy ottaa sitä käskyjen erottelua ennen kuin tosta edetään. Eli käskee vuorotellen hypylle, merkille tai noutamaan. Tai heittää kapulan ja käskee kiertämään. Sekin alkuun hyvä. Ruuti on taas tehnyt noita kaikkia. Ja toiset treenithän nämä oli liikkeessä "tauon" jälkeen (jos 1-2krt kuussa ;). 

Gava alkoi selkeästi jo väsyä kun oli kolmas liike, vei lelun muualle tai keksi nuuskia jotakin. Oli niin kylmä, etten viitsinyt makuuttaa. (lähempänä nollaa) Parhaiten sille sopii kyllä muutamat hyvät toistot 1-2 liikettä, nyt tuli toistoja noihin muihinkin sekä juttelua väliin. Oli kiva pohtia liikkeitä ja mitä pitää treenata yms. :) Kiitos treeniseuralle siitä! Kyllä se nyt silti teki vaikkei ihan samalla innolla ja oli vaikeampaa asiaakin. Mulle on isompi kynnys treenata sitä sen pisteen yli. 


Ruutin kanssa
- kierto-ohjattu: Kierto oli hyvä. Vein itse kapulat. Istumaan stoppi myös ok. Kerran maahanmeno stopilla. Muuten jätin seisomaan ja otettiin suuntana molemmat vasen ja oikea. Kumpikin sujui ja toisessa muistin hyppykäskyn. Mutta Ruuti näytti tänään hyvin muistavan hypyt ilman lisäkäskyjäkään. 

- tauko

- luoksetulo: ekassa jätössä nousi seisomaan istumasta mur! Eka stoppi oli ihan ministi vino, mutta oli muuten niin hieno että piti palkata. Vapautin suoraan takapalkalle, hups. Lyhyemmältä matkaa oli ihan suora. 

- kaukot: Luoksetulon jälkeen vire oli korkeampi. Ruuti ennakoi muutamia siirtoja ja niistä sai puhuttelut. Seisomisen kesto oli muuten hyvä. Tapeltiin myös vähän että jos liikutan vähän luovuttavaa namikättä niin se ei ole lupa tehdä siirtoa. Tai jos olin juuri palkannut jonkun asennon ennakoi siihen. Laitoin aina samaan mistä lähtikin. Lopuksi otettiin maasta seisomaan nousuja, en kelpuuttanut jos venytti itsensä. Vain siistit palkkasin, osassa menin taakse ja vapautin sinne. Tai sitten heitin namin taakse. 

- merkki: merkki oli hieno ja aika suora. Ainut vaan tuli vähän vinkumista tokassa niistä? Sen jälkeen otin namiluopumisen sekä samalla merkistä ja siitä lähettäen oli hiljaa. 

- Seuraus: sivulla namista luopumista. Ja myöhemmin lelustakin. Sitten yksi askel oikealla, tosi hyvin kesti nyt ja keskittyi. Välillä liikkeellä lähdössä kuitenkin ääni, välillä ei. En palkannut äänellistä. 
- Jäävänä istuminen oli tosi hyvä. 

Ruuti oli yllättävän ok vireessä, kerran oli häiriötäkin ja muita koiria. Alussa sai tehdä myös käy siihen - makuuta ilman häiriötä, kun laitettiin kenttää kuntoon. Kaikki siirtymät oli tosi kivoja, heti autolta lähtien Ruuti sai tarjota seuraamista. Mitä tehtiinkin siirtymissä. Heitin namin aina maahan ja sitten tuli uudestaan seuraamaan. Kun saadaan taas tekniikkaa noihin, pitää ottaa liikkuria mukaan ja myös lyhyitä kisamaisia. Osittain tein tarkoituksella jotain kiihdyttävää ja sitten rauhallisempaa. Vielä tosin en tykkää, että odottelussa meinaa piippailla jos ei tapahdu mitään sekä osassa liikkeelle lähdössä. Paitsi sitten jos antaa hommia esin luopumisen kautta. Palkkasin seurauksessa vasta perusasennot ja oikean jalan ollessa edessä sekä oli silloin hiljaakin. 


Treenaa Gava:
- ällä istuminen ja maahan
- ohjattu: valmiina kapulat? liikkurin kanssa viive
- ruutu: merkkihäiriö, alustan kanssa appari palkkaa 
- ruudun loppuosa unohtui taas!
- kaukot
- tunnari liikkuroituna ja muutenkin treeniä, merkkihäiriö
- häiriössä pidempi hidaskävely, peruutus

Treenaa Ruuti:
- eteenmenoa + yhdistää samaan treeniin ruutua
- kaukojen ennakointi, vain yksi siirto? 
- luoksetulon jättö liikkuroituna ja palkattuna
- liikkurin kanssa liikkeitä
- palkattomuus 2-4 liikkurin kanssa
- muutenkin treenissä tehdä välillä vain kehuilla
- merkkihäiriö ohjatussa tai ruutu tai kiertotötsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!