Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.10.2016

Videoitua ohjattu -leikkiä ja 2on-2off laatikkoa yms

TI GAVAN & RUUTIN TOKOT

Gavan treenit videoituna ja vähemmän tekstiä. Molemmat Gava ja Ruuti teki kaksi settiä. Ja kuten videoistä näkyy, Ruuti pysyy suunnilleen käy siihen- paikassaan. ;) On tullut nyt viime aikoina oltua vähän liiankin aktiivinen videoiden kanssa, välillä taas niitä ei tule pitkään aikaan. Toisaalta hyvä, kun on myös yksin treenannut niin näkee miltä näyttää.

Ruutin kanssa: 
- ruutu: eteenmeno kisamaisesti, juoksi 10m aavistuksen viistoon ja pysähtyi itse. Palkkasin. Sitten näyttönä ja juoksi hyvin pidemmälle, bongaili jotain vaahteranlehteä minkä otti kiintopisteeksi. Täytyy tehdä myös niitä, missä ekalla toistolla avut tai lelu/näyttö. Itse ruutu oli tosi hyvä! Loppuosaa ei olla treenattu pitkään aikaan, sekin listalle.
- luoksetulo: takapalkka stopissa, ei kääntynyt pysähdyksessä
- istumisia: heitin namin ja selkä Ruutiin päin käskin istumaan. Ekat 5 kertaa(?) meni maahan eikä kuunnellut. Jos Ruuti ei kuuntele se menee usein maahan ekana reaktiona. Lopussa alkoi sujumaan. Ruuti on istumisessa aina aika kiinni pienissä avuissa esim katse siihen tai pieni liikkeen hidastus.
- kaukojen istumaan nousu: hyvin ja sai lelun.
- luopuminen lelusta irti käskyllä, lelu jäi roikkumaan, tarjosi sivulle ja siitä seuraamaan. Ilman käskyjä. Ihan ok, pari pientä inahdusta tuli jossakin. Odotin että näytti keskittyneeltä ennen palkkaa.

Ruuti treenaa:
- tunnari
- ohjattu
- ruudun loppu
- eteenmeno, eka helpotettuna (alle 1cm nauhalla kehä?)

- ohjattua kahdella kapulalla leikin muodossa 
-> kun päästiin siihen, että vain väärä heitetään mokasi kaksi ekaa, sen jälkeen hyvä
-> kapula eteen ja toinen heitetään sivulle, ekassa otti kapulan, kahdessa mietti kapulaa mutta korjasi, vikat hyvin
- näitä lisää! tosi paljon Gava paikallaan ollessa katselee molempia kapuloita, sai odottaa kontaktia


- eka lelulle 25m ja meni kovaa
- väärään paikkaan jättäen korjaukset (3m) -> hyviä
- ekaa kertaa lelu takapalkkana, meinasi mennä lelulle tai kiertää merkkejä (sama viime koulutuksessa). Paikka varmemmaksi tai vaihdellen. 
- ruutua niin, että lelu lensi multa -> alkuun ongelmia


- vasempaan käännöksissä testasin, että koiran puolen jalka kääntyy, ehkä vähän parempi?
- peruutuksessa ekan sekotti eteentuloon kesken peruutuksen, muuten ok, vähän seilaa -> treeniä
- kaukoista maahan-seiso-maahan: maasta seiso ok, seisomasta maahan ehkä 50% väärin? Matkaa 3-6m

Vaikka ruudussa tuli epäonnistumisia sai Gavalle lopulta onnistuneet. Sekä teki muut liikkeet ihan normaalisti. Toisaalta hyvä joskus niinkin, että vaikka mokaisi niin ei maailma siihen kaadu. Vaikka muka ollaan koitettu saada varma ja selkeä paikka niin vielä on töitä tehtävänä, että toimisi joka tilanteessa. Toisaalta, kun kesällä jotkut ruudut sujui ok:sti, jätin ne tauolle joten pitää taas ottaa tehotreeniä ja muistutella ne kuosiin. Kaikkia häiriöitä merkeillä yms on myös tekemättä. Voisi myös siirtää paikkaa, mitä Pekan koulutuksessa muille tehtiin.

Gava treenaa:
- ruutu paikan vahvistaminen sekä vauhti, alusta? loppuosa
- peruutus, lisää varmuutta
- ohjattu leikkiä lisää, vielä oli virheitä mukana, tuolla samalla tapaa vielä
- kaukojen seiso-maahan
- vas. käännös valmiille palkalle?


TI NOVAN AGI & TOKO

- ekoja treenejä (panta jäi taas sisälle), ollaan tehty aiemmin vain kaksi treeniä mun laudalla, joka helpompi (isompi)
- tarjotessa vauhti kiihtyi liikaa, parhaiten onnistui kun sai jarrunamin etutassuista (tuttu temppu) ja samalla vahvistui ajatus kestosta laatikolla, sitten sen jälkeen koitin ehtiä palkata takajalat 
-> kaksi jackpot onnistumista missä molemmat takajalat pysyi, palkkasin useamman kerran
-> enemmän yhden jalan osumia tai missä ehdin sanoa, jes kun oli vielä takajalat 
-> osassa namin maahan laittaessa tiputti jalat pois, osan palkkasin nopeiten vaan suoraan suuhun, parempi suoraan maahan ettei vahvistu käteen kurkottelu
- Nova on Gavaan verrattuna isompi ettei se osannut nousta seisomaan kokonaan laatikon päälle (Gavan kanssa etutassut, kokonaan laatikolla, takatassut -vaiheet oli alussa palkattavia). Auttaisi myös temppu, missä mennään laatikkoon ja laatikon kokoa pienennetään (laitetaan korvan taakse).
- tämä olisi ollut paljon helpompi kouluttaa pennulle, koska hitaampia ja pienempiä :D ja Nova on tuollainen ferrari (kuten Ruutikin) verrattuna mitä Gava opiskellessaan laatikon


Novan 2x2 kepit videolla
- samaa treeniä kuin viimeksi, 1 pari ja harjoiteltiin vaikeita kulmia klo 8 ja 14
- vielä on vaikeuttamista kulmissa, mutta ensin saatava näihin lisää varmuutta
-> juoksi välillä kokonaan parin ohi kiertäen molemmat kepit


- takapalkka: ensimmäistä kertaa maahanmenoissa, ekoissa tuli ensin mua kohti kunnes lähti palkalle. Kaksi vikaa tajusi suoraan juosta lelu takapalkalle. Ohi kävely makuulla on vaikeata, siihen tämä voisi toimia.. 
- maahanmenot peruutellen ja lelu multa: näissä sai olla tarkkana, että on kunnolla maassa. Ei näyttänyt olevan mitään sen ihmeellisempiä. Toki tekee hyvää, ettei aina sivulla mennä maahan. Mahd voisi olla käsiapua, jos olisi tehnyt lujempaa eikä koira noin lähellä. 
- kaukot i(stu)-m(aahan): yksi istumasta maahan, käsimerkillä ja toisesta kädestä palkka. Tosi hyvä.
-kaukot m-i: halusin tehdä näitä omanaan, koska maahanmeno sujuu. Laitoin käsimerkillä suoraan maahan. Siitä istumaan ja leuan alta palkka. Toinen treeni laskien Sirken koulutuksen ja nämä näytti jo aika kivoilta. Lisää toistoja ja lyhyitä treenejä, että tulisi liikerata muistiin. 

Nova treenaa (toko):
- pitoa: jahdatessa kapulan pito, luopuessa
- kauko istumaan nousu
- liik. maahan takapalkkana lelu
- katsekontakti häirittynä sekä liikkuroituna palkattuna
- paikka makuu: alku&loppu, kesto, vierestä lähtee koira


TI GAVAN FYSSARI

Tiistaina päivällä oli Gavalla aika fyssari Petran luona. Jumia oli lantion seudussa. Vähän nosti päätä sieltä hoitaessa. Tällä kertaa Gava pääsi hierontapöydälle eikä se haitannut ollenkaan. Ehkä jopa pehmoisempi makoilla ja kivempi itse istua sohvalla. Viime kerrat lantion seutu ollut vino, mutta nyt ei ollut mitään puhetta vinoudesta. Ehkä vähän parempi tilanne siis kuin viime kaksi kertaa (ekat kerrat fyssarilla ja tauon jälkeen).

Kotimatkalla käytiin shoppailemassa uusia Natural Menun tyyppisiä nameja. Platinum Iberico (villisika), näitä suoraa n5kg säkki 36e. Tulee halvimmaksi. Olivat ihan natural menun näköistä puolikosteata ja maistuivat. :) Säkkiin piti laittaa pussinsulkija, ettei kuivu.
2. kuvassa Gava orava bongari, nyt nähty paljon oravia.
3. kuvassa auton sikaosasto. Gava ja Nova lyhyillä matkoilla samalla puolella. Arvon Ruutiin väliseinä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!