Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

23.1.2017

Tokotreenit ja vauhtikuvia

Sunnuntaina aamuvirkkuiltiin tokotreeneillä klo 9 ATD:n kaverivuorolla Katin ja belgi Trian kanssa. :) Team Gava&Nova matkassa.

Evl-paikkis, Gava: Istumisen palkkasin 1min kohdalla. Sitten 2min kohdalla käytiin palkkaamassa. Hetki istumista ja Gava ekana maahan. Meni ripeästi! Palkattiin kerran makuusta. Sitten Gava tuli ekana luokse niin saatiin Trialle treeniä, että toinen käsketään aiemmin. Gava tuli yllättävän ripeästi eteen. Mistä nami ja sitten kyykyssä pusuteltiin ja rapsuteltiin. Oikein onnistunut kokonaisuus! Seuraavalla kerralla istumista 1,5min tai 2min, ja sitä seuraavalla taas lyhyempi. Kun olin näkyvillä oli vähän levottomampi ja katseli vähän muuallekin. Tietty en sitä piilosta nähnyt, mutta Kati tarkkaili.Gavalle kaksi settiä: 

Kierto-ohjattu: ekalla yrityksellä menin itse hyppyjen tason yli, siitä huolimatta Gava meni hypyn ja meinasi hakea viimeksi laitetun kapulan. Sitten tehtiin kierto hyppyjen tasalta. Seuraavaksi niin, että hypyt oli vähän liian jyrkässä kulmassa, taas ok. Sitten niin että pystyi mennä hypylle, taisi ekalla yrittää mennä. Sitten lähti kiertoon toisella yrityksellä. Liikkuri vei uudestaan kapulat ja taas hypystä oli häiriötä, jäi katsomaan sitä. Vikaksi tehtiin sellainen, että liikkuri vei kapulat ja oltiin ihan oikeilla mitoilla katsomassa. Sitten seuruutin hyppyjen väliin, josta kiertoon. Onnistui heti ekalla ja jätettiin siihen. :) Hyvä vinkki katsoa kapuloiden vienti, siitä missä kokeissa mutta mennä lähemmäksi.
Toinen treeni seuraavaan kertaan, että tuodaan merkki hyppyjen väliin ja käskyjen erottelua/kuuntelua. :) Jätettiin nouto-hyppy osuus pois, kun se on niin paljon hauskempi ja ettei sekoita. Itse kierto oli vähän rajalta, että onko vielä ok. Hihkaisin kehut myös aika aikaisin, voisin kehua vasta stoppipaikalla.. Jos aina kehun tossa vaiheessa alkaa ennakoida tuliko palkkaa vai ei, koska siellä kohdassa ei saa pysäyttää. Nyt mitat liikkeeseen oli laskettu ja oli vähän pidempi kuin pe treeneissä (eri suuntaan myös nyt).

Tunnari: tunnarissa työskenteli aika rauhallisesti. Vähän nuuski jotain hajua, mistä mietin sanonko mutta jatkoi hommia. Suht äkkiä otti oman. Ei työskennellyt ihan järjestelmällisesti (rivi) siihen nähden mihin juoksi ensin. Jätettiin silti siihen, koska ei auennut suu eikä tarkistellut. Sitä voisi miettiä, että neutraalisti ja vaikka vähän iloisestikin kutsuisin pois uuteen yritykseen, jos keskittyy kapuloilla johonkin muuhun. Täytyisi olla kuitenkin niin, ettei tule yhtään painetta.. Tai että uskaltaisi ottaa vähän enemmän toistoja. On niin arka liike! Vaikka myös koiralle hajutyön pitäisi olla suht helppo. Sitä voisi kokeilla jos tunnareiden joukossa on noutokapulaa tai merkkejä. Tai kapuloita on enemmän. Tai sitten x-liike, tunnari, x-liike, tunnari. Voisin pyytää myös esim 15m matkaa, koska juoksi taas vähän hitaasti.. Ote oli myös huono ja kapula roikkui kuin sikari suussa ja eteentulo oli väljä. Sivulletulo ok.

- tauko

Eteenmeno: ensin lelulle, minkä jätön näki. Hallin tolla sivulla sai ehkä 10m matkan. Lelun tuotua sai juosta saman matkan alustalle, joka näkyi myös suht hyvin. Nyt näin muistutteluna helpot treenit.

Seuraus: tehtiin vähän maassa olevien teippien luona liikkeelle lähtöä. Ekat sivulletulot varoi vähän 5x5cm teipin palaa. Sitten seurasi hyvin niiden ohikin. :)

Pujottelukepit: yksittäisenä ja jätti lopusta väliin, kun lähestyivät niin seinää. Kun tuin lopussa ja käskytin myös teki hyvin. Sitten putkesta kepeille hyvin. Tolla vauhdilla onnistui kisojen tyylinen avokulma, mutta tulikin suhteessa hiljempaa. Sentään uudessa paikkaa hyvin.

Treenaa G:
- seuraus teippi maassa
- eteenmeno
- tunnari?
- kierto-ohjattu

Kännykkäotokset jäähallin vieressä

Nova teki kerran ja rallatteli lelun kanssa ympäriinsä. Nautti koko hallin tilasta. :D

Katsekontaktia: häiriöiden kanssa. Alkuun vilkaisi usein kerran ja kesti toisen toiston. Vähän enemmän meni lankaan kuin aiemmilla kerroilla. Osassa näkyi, että muisti luopua häiriöstä. Leikittiin parhaista, osasta nami. Vaikea oli myös meidän takana käskyttäminen tai maahan käskeminen.

Ruutu: alustan olikin jo bongannut lelun kanssa juostessa. Joten mentiin vain 8m päähän ehkäpä ja lähetin ruutuun. Juoksi kovaa alustalle ja liutti sitä 2m surffaillen mukana. :D

Kaukot: lopuksi pari istumaan nousua vaihdellen matkaa 1m paikkeilla.


Sunnuntaina kamera mukaan lenkille ja oli avustusta lelun heittoonkin. Ekaa kertaa kunnon auringonpaisteessa pääsi kuvaamaan täyskennoisella. Jälkeenpäin, myös testailin eri asetuksia, seuraavalla kerralla jatkuu. :D Nimittäin tarkennus oli yhden pikku ruudun varassa ja sai osua koiraan tarkentaa ja laukaista.
-KUVAT


2 kommenttia:

  1. Vitsi kun hienot kuvat! Innolla odotan et päästään treffaamaan (sun kameraa :P ) :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!