Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

20.3.2017

Kimppatokossa ja Teemun agilityt

Perjantaina käytiin HSKP:n vuorolla taas tokoilemassa. Juniorikaksikon kesken. 

Nova tuli ensin ja halusi ensin tervehtiä parit ihmiset. Heti kun sen käskee olla kunnolla tai hommiin rauhoittuu. Muuten se iloitsee kaikesta.

Paikka makuu, Nova: Tehtiin käskytyksellä yksitellen maahan. Meni yllättävän hyvin ja Nova malttoi odottaa. Käskyllä maahan, en näyttänyt käsiapua. Vähän hitaampi, mutta ok tolla kokemuksella. Palkkasin kahdesti makuussa, väliä naapureihen ehkä 2m, kun kisoissa alossa 4m. Nova katseli viereistä bortsua, kun se sai palkkaa. Hyvin makasi. Sivulle tullessa ei kestänyt, jos mun käsi pienesti liikkui. Hyvin tuli käskyllä ylös. Treenattiin parit maahan jätöt ja ylösnousut, tosi hienoja. Paitsi sitten meinasi naapureiden käskystäkin mennä maahan.

Seuraus, Nova: käytettiin peiliä ja tehtiin suoria pätkiä. Hyviltä näytti. :) Vielä vähän kohti häiriötä, sekä ihan perusasentoa missä palkkailin kun kesti häiriötä. 3 koirakkoa taustalla. Yksi teki ruutua ja otin varuilta hihnaan, kesti seurata katsekontaktissa kun toinen juoksi 10m matkan ruutuun! Muuten uskalsin pitää Novaa vapaana, kerran meinasi poiketa leikkivän kaverin luo, sinne kohti oltiin menossakin eikä ollut käskyn alla. Heti kääntyi käskystä.

Kaukot, Nova: jatkettiin maasta istumaan nousemisia ja olin siis edessä. Noin metri matkaa. Välissä yksi huono, mutta ainakin kaksi tosi hyvää!

Ruutu, Nova: ensin lelulle 10m. Sitten näytettynä 15m ja olin vähän lähempänä heittämässä lelun. Hieno! Seuraavaksi jätin salaa lelun ja tehtiin vähän lisää matkaa. Hyvin meni!


Gavan kanssa: 
Kaukoissa tehtiin seisomasta eri asentoja. Osan seiso-maahan mokasi. Muuten hyviäkin. Joissakin takajalat laittoi vinoon, mutta etujalat ei liiku.

Eteenmenoa aiemmin laitetulle alustalle. Juoksi ekan yrityksen, ehkä 3m vinoon. Huusin jes ja heitin lelun alustalle. Hieno yritys! Hallin lyhyen sivun päädystä päätyyn lähes tehtiin. Matkan varrelle tuli myös keinu ja hyvin erotteli. Sitten siirryttiin yli 5m sivusuunnassa. Laitoin alustan A:n sivuun. Juoksi ehkä 2m päästä seinän viereen (pussin kankaalle). Seuraava alustan näytettyä sujui.

Eteenmeno + ruutu: A-este oli taas kuten viimeksi vähän häiriönä ruutuun lähetyksessä. Tällä kertaa juoksi taas niin kohti seinää että peitti ruudun. Lisäkäskyillä totteli lähteä ruutuun. Nyt yritti taas korjata eteenmenopaikkaa. Tehtiin tähän lopuksi toistoja lelu ruudussa. Ja kutsuin alustalle, mistä ruutu. Tai sitten ihan 4m eteenmeno ja ruutuun. Käytin näissä eteenmeno alustaa merkin paikalla.

Istu & maahan luoksetulossa: koska kierto-ohjatussa molempia tarvii ja myöhemmin maahanmenoa luoksetulossa. Niin testailtiin. Aloin tehdä istumista vain jättäen odottamaan 10-15m ja pyysin peruuttaen mukaan tai luokse. Käsimerkki + sit. Jäi alkuun seisomaan. Korjasin istumaan. Loppuun saatiin yksi tosi hieno istumaan meno. Maahanmenot tuntui olevan luontaisia jo ennestään ja osasi ne jo.

Merkki: tehtiin kahteen otteeseen lelulle juoksemista, joka oli merkin takana. Hetsattuna lähetys. Kerran näytettynä, siinä jäi ihmettelemään ettei ollutkaan lelua.

Evl-paikkis: Gava teki vielä evl paikkiksen. Istumista tuli 1min 20sek eli vähemmän kuin se 2min. Mutta hyvä onnistuminen. Maahanmenoon, jotka etänä liikkurihäiriöllä sanoin vahingossa eri käskyn mutta totteli. Luokse tuli myös ihan ok, otin eteen ja vähän himmasi loppuun.


Sunnuntaille saatiin sovittua Teemu Linnan agility-yksäri Evan kanssa. Gava pääsi aksailemaan.

Ratana oli vauhdikas hyppäri. Siinä oli parit "lenkityspaikat", mihin sai hyvin paneuduttua. Ja testattua jälkimmäiseen kahta eri ohjausta. Videoin jalustalta ja voi halutessa tihrustaa sen, kaikki paitsi yksi hyppy mahtui siihen.

Palkattiin yhtä niistohyppyä ja tehtiin erikseen. Siihen tultiin hyvin vauhdikkaalta kaarelta. Samantyylinen kohta myöhemminkin treeniin tai peilikuvana. Jännä kyllä mini hyppynä se tultiin ihan pienesti ja kasattuna. Rimakorkeuden hitaasti nostamista ton tyylisessä? Sitä seuraavalla hypyllä venähti vähän laskeutuminen, tosin videolta jäin miettimään "heitänkö liikaa" sinne linjana ajatellen hypyllä pitää tehdä vain pieni käännös. Jos liikaa huitoo meneekö isomman lenkin tai jos liikaa saattaa. Parhaimmat tulikin varmaan vahingossa kun keskityin pituuden jälkeiseen lähetykseen. Alkuun Gava kääntyi hypyllä oikealle, mihin oli helppo tehdä S-mutkaa aiemmat esteet mukaan laskien. Kun ehdin tekemään lähetyksen ja kääntyä oikeaan suuntaan tuli siihen mukaan.

Lähetys hypylle putkesta ja valssi. Ekassa valssissa tein sen liian tiukasti ja ohjaus näyttikin siltä että tullaan hypyn ohi. Pisteet Gavalle, että totteli ohjausta. Seuraavassa taas tuntui, että ohjasin huonosti valssia edeltävän hypyn. Kolmannella kelpuutin ja saatiin tehtyä tosi hieno käännös pituudelle. Sitten tehtiin vielä pituus takaaleikkauksella, vaikeammin tehty kuin sanottu. Videolta näkee, että laskeuduttua hypyltä koira ottaa yhden laukan ennen pituutta. Virheellisesti ajattelin noissa, että teen leikkauksen kun laskeutuu hypyltä. Mutta se piti tehdä jo hypyn luona ja tosi ajoissa, että koira ehtii reagoida. Jos edeltävä kohta olisi ollut erilainen olisin ehtinyt sinne minne olisin halunnut vähän lähemmäs pituutta. Suoran putken jälkeisellä hypyllä taas mun piti olla pysähtyneenä kun koira tulee putkesta.

Treeniaikaa oli lähemmäs 20min ja ehti hyvin käydä kohtia läpi. Ja muuttaa ohjausta. Ehdittiin vain 14 estettä, mutta ne käytiin laadukkaasti. Ja tuli palkattua käännöksistä. Kerran palkkasin 14 putkesta väärin, kun olin hidastanut koiran sinne mennessä ja heitin lelun eteen. Niistä tarkkana, etten vahvista ristiriitaa.


Ruuti testasi namiautomaattia

2 kommenttia:

 1. Mistä teidän namimaatti on? Ja voiko siihen laittaa ihan tavallisia nappuloita?

  Olen paria katsellut, mutta tuota en ole nähnyt vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussan sivuilla satuin tuohon törmäämään ja kun oli alennuksessa niin piti ostaa testiin (ja käsitys että merkkilaitteet maksaa x 2-3). Voi laittaa tavallisiakin nappuloita. Namisäiliön kantta voi muuttaa nappuloiden mukaan, tai sellainen "liukuovi". Trixie Memory Trainer oli tuon nimi. :D Ruutilla on vielä treenattavaa muistin kanssa. Testasin tota myös agilitya ajatellen, niin että painan itse tuosta napista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!