Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.3.2017

Metsäkuvaukset ja "Trkman agitreeniä"

Lauantaina agilityseuralainen tuli pentunsa kanssa kuvattavaksi ja sen tuttu. Tiiti parson 10vk oli söpö malli ja Pablo labbis oli vähän vauhdikkaampi tapaus. Molemmat niin pieniä, ettei ne erityisesti osannut istumista tai varsinkaan paikallaan odottamista.
- kuvat
MA AGILITY: Juoksari ja käännöskäskyt

Otin lenkille agilityhärpäkkeitä mukaan ja pistin leirin pystyyn vähän rauhallisemmalle hiekkatie pätkälle. Kännykkä puuhun kolmijalallaan. :D Treeni ei onneksi keskeytynyt ohikulkijoiden takia, juuri ennen aloitusta tuli yksi ja muuten jälkeenpäin.

Nova aloitti juoksaritreenillä. Nyt olin ottanut merkit alkuun ja loppuun, tai tarkoitus oli laittaa myös kontaktin päättymiskohtaan, mutta omat laskut meni pieleen. Vähän tuntui että väistä ekoilla kerroilla merkkejä tai sitten heitto oli vino. Vähän ihmetteli alkuun niitä ja kävi kaatamassakin yhden. Hiekkatiellä oli vähän hurjannäköistä Novan syöksyminen lelun perään, oli ihan loivaa alamäkeä, mielummin tasaisella maalla ehkäpä.. Sottaista hommaa oli, kun hiekat tarttui omiinkin käsiin.

3. treeni juoksaria matolla, video
11 toistoa:
- 3 palkkasin jackpottina, hidastuksesta yksi musta tosi hyvä, kahdessa koski vain etutassut mutta laukka näytti hyvältä
- 2 x vain yksi etutassu
- 1 x kaksi etutassua
- 1 molemmat jalat reunaan mutta pomppiva laukka
- 2 "mokaa" heitin vinon heiton ja yhdessä Nova kiersi koko maton
- 2 x ei osumaa
Kärjistettynä 7 osui, 4 ei.Novan käännöstreeni mini hypyllä, video:
Tehtiin hiekkatien etäisyyksillä noin 1,5-4m matkalta lähetystä käännökseen. Huomasin videolta, että odotan aina siihen asti, että Nova hyppää kunnes itse lähdin liikkeelle. Täytyy alkaa opettaa sitäkin, että lähden vähän aiemminkin. Ja viime viikonloppuna katsoessa kaksi Trkmanin dvd:tä käännösdvd:ltä kiinnitin nyt uuteen asiaan huomiota ja se mainitsikin sen, että käyttää noissa vastakkaista kättä. Tiukasta kulmasta näytti aika samalta kuin noi Gavan jarruvalssitkin. Se on looginen myös ohjaajalle, koska kroppakääntyy sopivasti ja näyttää ohjauksena erilaiselta kuin lyhyt vs pitkä saman käden huitaisu tms.

Nova yhdestä kulmasta sekoitti käännöstä, samassa kohtaa kuin Gavakin. Mutta mun rintamasuunta oli ehkä myös ristiriitainen tai alla oli ekat toisen puolen käännökset. Alla videolla Novan käännöstreeni. Tän päivän treenit oli hyvä videoida, kun en olisi muistanut tarkemmin niistä selitettävää.
Gava teki käännöskäskyjä myös samalla tapaa, video. Oikeastaan Novan treenien välissä. Gavaa vähän inhotti märkä hiekka. Toisaalta hyvä kun meni hillitysti uutta asiaa ja kun ei ole paras mahdollinen ympäristö.

Gavan kanssa saatiin vähän enemmän matkaa. Toisaalta tuli myös enemmän sellaisia, missä kyseenalaisti suunnan. Mun kropan suunnalla ja kulmalla oli väliä. Sellainen missä hyppäsi lähemmäs käännöksen suuntaan oli vaikeampia. Toistoja tuli enemmän kuin Novalle, toki testasin myös hypyn eri kulmia ja mietin mistä kohdin tekee. Gavan mielestä vähän liikaakin, kun se kerran lähti pallon kanssa muualle. Jätettiin vielä parhaaseen. Näin kun opiskellaan uutta asiaa, kun kaikki kerrat ei suju ja lyhyillä matkoilla niin se on rauhallinen opetettava. Motivaatio on ihan eri treenihallissa, mutta täytyy muistaa pitää nämäkin treenit riittävän lyhyinä.


Tuo videon hyppy on Kärkkäiseltä, vähän yli metrin leveä ja reunatolpat olisi kaksi kertaa tuon korkuiset, jos olisi molemmat osat paikallaan. Noin mini korkeudella menee vielä ton korkuiseksi kasattuna. Ihan tukeva ja näppärä mekanismi kantolaukussaan. Tollein kasattuna menee 5 osaan, 7 osaa laskien koko paketin.

Tilasin kokeilumielessä Zooplussasta Trixie memory trainer namiautomaatin (ale 49e), missä oli "kaukosäädin". On tarkoitettu siihen, että koira painaisi tassulla. Kaksi ääntä "kaukosäätimeen". Kaataa säiliöstä palkan, reiän suuruuteen voi vaikuttaa mutta noin 1-3 namia tuli ja kerran jäi tulematta. Pienemmästä reiästä testailin jo etukäteen että liian usein jäi tulematta. Tietty namin koollakin voisi olla merkitystä. Nyt puolikin Naturalmenun tyyliset namit.
Aloitettiin Novan kanssa tämän harjoittelu sillä, että oli sohvalla, painoin kaukosäätimestä ja sanoin jes. Näytin käsimerkillä että saa hakea namin. Ei ilman osoittamista tajunnut juosta sinne. Ja halusi saada myös namin heti. Kun nami jäi tulematta ja painoin heti uudestaan namin niin ehti melkein lähteä. Olisi hyvä siis, jos uskoisi palkan tulevan ja odottaisi vaikka hetken, siinä tilanteessa jos jää tulematta ja joudun painamaan uudestaan. Pieni viive myös namin tuloon oli, että noin lyhyellä matkalla ehti nami tulla juuri eli olkkarimatkoilla nami ehtii aika naftisti esille. Laitetta voi kuitenkin käyttää esim 10m matkalla ja kai ylikin. Toimii pattereilla. Video.Kaikkea tullut taas shoppailtua harrastuksen eteen. :D Nyt täytyy treenatakin sen edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!