Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.4.2017

Tokotreeni, kuvauksia ja juoksaria

Valokuvausviikko oli takana, kolmet kuvauskerrat ja yksi omista koirista. Työllisti kivasti. Tiistain kuvat laitoinkin, tässä omista ja yksi Luka sheltistä Lisäksi olin räkätaudissa, joten hyvä ottaa rauhallisesti. Lisäksi kaikkea pientä: 

TOKO 
Lauantaina tokoiltiin Annikan ja Hitti bc:n kanssa Sirkuskentällä. 
Oli vielä vähän lumikerrosta osittain takatalvesta.

Ohjattu: keskikapulat mukana ja sujui kapuloiden hakemisessa hienosti. Aina palautui oikea kapula. Merkin otin ekalla toistolla kisamaisesti paitsi siellä oli alusta. Ekalla Gava meinas mennä kapulalle. Otettiin uusiksi ja merkistä palkka. Toisella kertaa toisen suunnan tehdessä muisti merkin. :)

Kierto: tämä olikin tosi vaikea. Tehtiin lähemmäs 20m, kiertotötsän molemmin puolin oli 1.5l limupullot ohjureina, oli reppu ja mun merkki+kapulat. Ekana Gava bongasi jonkun isomman roskan viistossa. Sitten kun lähti oikeaan suuntaan haki kapulan. Appari näytti merkkiä, meinasi juosta kiertämään sen väärästä suuntaa ja hölmistyi. Sitten kun sujui näki hyvin Gavan kierron pidemmältä matkaa. Menee tiiviisti, mutta takaisin tulee 1.5m kohdalta? Eli toinen ohjuri pullo jäi väärälle puolelle, alkuun kyllä näytti että meinasi vähän väistää sitä. Kun siirrettiin pulloa että jää enemmän tilaa kiersi senkin. Läheltä tuli tiiviimmältä puolelta pulloa. Kiertotötsä oli Annikan ja oli kokoajan siinä paikallaan, hyvää treeniä kokeilla vieraitakin ja tuossa häiriöitä vieressä.
Ruuti sai tehdä rallykiemuroita parkkiksella. Oikea puoli ajoittain väljää. Peruutuksessa istui kerran ekalla askeleella. Seuraamispuolenvaihto takaa vasemmalta oikealle hidas (käsimerkki tosin jäi pois?).
JUOKSARIT
Sunnuntaina Nova treenasi lenkillä juoksareita matolla (treenit vol 7).
- toistoja 12kpl
- jackpotteja x 2 (ei kuitenkaan vielä täydellisiä)
- kaksi takajalkaa, 1 etutassu x 3
- takajalat 1-2 x 6 (3 epävarmaa näytti ylihypyiltä, rajalle; 2 molemmat takajalat)
- vain yksi etujalka x 1
- ohi (vino heitto) x 2 (+ yksi missä ei ollenkaan tullut matolle, näistä keskeytys)
-> onnistumisia siis 7/12 ja huonoja 5/12, parempi jo kuin aiemmin jolloin ehkä kolmas osa

Vertasin näitä taas videoklippeihin Trkamanin dvd:ltä. Ei olla vielä täydellisessä osumassa, siinä etujalat koskisi etureunaan ja takajalat noin 20cm ennen alastulon päättymistä. Eli kaikki jalat käy vuoron perään. Näissä huomasin sen katsottua, että pisimmillään kosketukset ylettyi alta puolen välin. Muuten Nova otti isomman askeleen tai vähän loikkaa loppukohdan yli. Näissä palkkasin heittämällä tennispallon eteen, yritin heittää sen suoraan. Päästin vasta pallon pysähdyttyä. Mutta matkaa palkkaan varmaan tuli hiekkatiellä vieriessä lähemmäs 7-10m. Muutoksia siis, että edistytään tästä. Selkeästi nykyinen malli ei toimi niin hyvin vaikka parannusta on paikallaan odottava palkka. En olisi uskonut, että pelkkä maton juokseminen on vaikeata. ;) RALLY 
Maanantaina Gava tienasi ruokaansa naksutellen oikean puolen sivulletuloa. Tasapainopallot 2kpl ja naksuttelin kun tuli niille ja oikein päin. Kerran vaihdettiin suuntaa ( itse tein täyskäännöksen) niin sai miettiä uusiksi. Alkoi sujua niin naksutin sivulle, yksi palkka, yksi palkka eteen ja sai tulla uuden pyörähdyksen (oikealle sivulle). Näissä seisoo vielä, koska tasapaino tyynyt.

Maanantaina käytiin myös pitkällä lenkillä. Gava juoksi suurimman osan vapaana ja Ruutikin pääsi metsiin, saldona yksi hotkittu kakka ja joku raato. Raadolta totteli tulla aika äkkiä ja ei onneksi tullut likaiseksi. Onneksi noissa metsissä ei ollut niin kakkoja. 1-1,5h samoiltiin motarin takana olevat kolme metsää läpi ja kivuttiin kahdelle kalliolle. Vain yksi koira käveli hiekkateitä. Tuonne uusiksi! Kivoja maisemiakin oli. Tiistaina Ruuti päätti tankata proteinia ja varasti äitin itse leipomat 700g lihapullia uunipelliltä! Ei kumpikaan muistanut tarkistaa paikkoja Ruuti kuntoon..

Pe 7.4 Gava teki lisää oikean puolen sivulletuloa. Naksuteltiin ensin kosketuskeppiä sivulletulo kohdissa, eli vähän mun ohi menoa ja sitten reiden lähistöä. Parissa hoksasi kääntääkin itseään mistä naksautukset. Namit oikeaan kohtaan sivulletuloa ajatellen. Loppuun saatiin kaksi hieno oikean puolen sivulletuloakin istumisen kera!
Sitten vielä tasapaino palloilla parit sivullepyörähdykset. Gava oli ihan pro ja kiepsahti lujaa aina suoraan sivulle seisomaan! Tehtiin myös paikallaan pyörimistä vasemmalle eli Gava piti oikean puolen seuruupaikkaa. Villisika namit maistui hyvin välipalana :D 

Sheltti Luka ja omistajansa pääsivät malliksi :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!