Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.6.2017

Agitreeneissä takaakiertoja ja alppiruusupuisto

Tiistaina Anun treeneissä

Novan kanssa 
- 3-5: niin että hyppyytin ekan A:n puolelta toiseen suuntaan ja ohjasin putken 2 päätyyn sisäreunalta. Ekalla kertaa osui siivekkeeseen, kun seurasi niin vain mun linjaa. Ja itse vähän väistin siivekettä.
- 1-5: takaaleikkauksella putkeen. Hyvin meni!
- 11-13: Erikseen putken pimeän kulman haku itsenäisesti. Sitten takaakiertona 11 pyörityksen kautta, pituus ja putkeen. Tehtiin vielä hypyn 10 kautta, toiseen suuntaan tehden. Varmistelin jonkin verran 11 hyppyä, liikaakin että ajauduin liian lähelle hyppyä ja koiran linjaa hypyltä pituudelle. Yritin takaaleikata ja painoin koiran pituuden ohi. Kun tuli puhetta, että hypyllä meen liian pitkälle niin hetihän takaaleikkaus sujui! Ne linjat! Palkattiin siinä lelulla edestä.
- 17-20: takaakierto siivekkeen ympäri pyörittäen. Sitten 18 työntö. Ehti lukita putken väärän pään. Tässäkin tuli puhetta, että kun saattelin hypylle 18 niin ajoin koiran väärälle linjalle. Piti pysyä puomin suuntaisessa linjassa. Kerran pelotti hyppy 18 niin palkattiin se niin että liikuin rohkeasti kohti putkea. Olinkin seuraavan hypyn tasolla koiran saadessa palkan! Ja hyvin Nova lähti sinne. Sitten koko pätkä vielä niin, että sanon jo ennen vikaa hyppyä putkeen ja pystyisin jopa hypyn tasalta lähettämään sinne. Ihan niin kaukaa ei taidettu kokeilla. Anu hyvin sanoi myös, että mä nyin taas käsilläni ja huidoin niillä koiraan vauhtia putkelle. Nova alkaa katsomaan mua jo sen takia. Keskityn mielummin juoksemiseen kuin huitomaan, ja ohjaan jaloilla.

Hyviä huomioita taas tänään. Ja Nova yllätti hakemalla lähes joka kulmassa hypyille! (toki varmistelinkin niitä) 10-11 oli ainut minkä ohi tuli, kun kerran kokeilin sitä miten se radalla olisi. Kohta stressiä pukkaa kontakteista, joita en ole yhtään ehtinyt edistää viime kuukausiin ja mihin tapaan nyt aikataulut riittäisi. :/ Kylmä keli 13-astetta ja tuulista oli hyvä Novalle.


Gavan kanssa
- niisto (1 + 4 väärinpäin): ekassa mun katse laski alas ja olin hätäinen, lähtörima tuli alas mutta en nähnyt sitä..
- 3-5 pätkä ja palkkaus
- 3-4 ja jenkkikäännös hypylle 4. Venähti ja tuli kai myöhässä tieto? Seuraavassa katse koirassa, aiemmin ohjaus ja napakampi. Hyvä! Sitten toinen puoli, ekalla juoksi lähtöhypyn ohi. Sitten ok. Ei ollut verkkoja missään ja hyviä oli!
- Niisto 3-4 vasempaan kääntyen ja oli hyvä.

Takaakierto out-out: ensin yksittäin hypylle 4 eli väärästä suuntaa. Sitten hypyn 3 edestä takaakiertoon. 3-4 tehden taas toinen hyppy takaakiertona. Hyvin lähti näissä takaakiertoihin.

5-9: putki-putki kuvio sujui. Keinulla oli mulla voimakas käsky ja vähän hidasteli. Kepeillä oli mun liikettäkin ja tuli 2-3 väliin sisään. Seuraavat kerrat verkko tokan kepin kohdalla, ne meni hyvin. Kerran verkko kaatui ja taas tuli väärin. Lopussa ilman vauhtia ja sujui oikein kepeille meno.

9-13: parit kerrat ihan vaan kepit + takaakierto. Eka onnistui, siinä jäin kuitenkin takaakierron lähetyspaikkaan. Seuraavassa ajatus oli siirtyä vastaanottamaan koiraa, askel meni kohti rimaa ja kroppakin oli sinne päin ja koirahan luki ohjausta mennen väärinpäin. Seuraavat osasin ohjata taakse. Takaaleikkauksella 11 hypylle tai viskileikkauksella, sitten pituudelle myös takaaleikkaus ja putkeen.

Hyviä kohtia tuli valittua Gavalle, alkuun kokoamisia käännöksien muodossa. Kepit ja takaakierrot myös hyviä aiheita. Vauhtia oli kuin pienessä kylässä tai miten se menikään. :D Tokoilut ei Gavan mielestä ole urheilua!

KUVIA Novasta Alppiruusupuistosta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!