Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

23.10.2017

Katin agilityssa tuuraamassa

AGILITY

Maanantaina Kati Immosen agilitytreeneissä tuuraamassa alkeisryhmässä Sporttiksen pienellä puolella (Facebookissa Katin Koutsaus, omd- kouluttaja).

Ympyrät, valssi ja poispäinkääntö: Lähdöstä 2 hypylle tiukka valssi. Askel kohti koiran linjaa, käsi alhaalla ja siitä kääntyen kohti seuraavaa hyppyä, pitäen katseen kuitenkin koirassa tai koiran puoleisen posken näkyvissä. Koska noin tiukassa kulmassa jää seläntaakse jos venähtää yhtään. Novan kanssa 1 ja 3 valssit tosi hyviä, siinä tein hyvin valssin niin etten tehnyt sitä edes kohti ponnistusta vaan senkin paikan eteen ja sanoin suuntakäskyn sik sik. 2 toistossa tein liikaa kohti hyppyä valssin ja venähti.
Lähti seuraavalle hypylle hyvin pienestä lähetyksestä. Lähes suora putki, mistä poispäin käännöllä hypylle ja putkeen. Ekalla kertaa sain hypyn ohi, liikaa koiran linjalla. Sitten hyvin. Sitten taas pidin liian pitkään hallussa ja kääntyiköhän väärään suuntaan tms. Kun tulee putkesta, kontakti koiraan, kuljettaa kahdella kädellä koiran linjan vieressä oikealle suunnalle, sitten kun koira tulee kohti käännetään koira edessä ja liike kohti hyppyä ja putkea. Oikealla ajoituksella tämä sujui hyvin!Mustat pallot, päällejuoksu ja viskileikkaus: tämä olikin haastava pätkä. Nova tuli hypyn 2 ohi. Siinä tarvitsi siis laittaa takaakiertoon ja sitten päällejuoksu, että koira lukisi hypylle. Nuorille koirille vaikea kohta. Katse laskeutumispaikkaan ja vastakkainen käsi ja silti ehtiä itse edelle. Ekat varmistelin vähän liikaa takaakiertoa johon ratapätkä syötti hyvin. Otin lähettäen 1 hypylle lennosta. Ei siltikään meinannut tajuta hyppyä. Sitten erikseen että jätin istumaan, takaa ja päällejuoksu, hitaammasta vauhdista ja jyrkemmästä kulmasta sujui. Erikseen sitten viisto hyppy ja kutsu päällejuoksun tavoin yli. Oli hyvä. Mutta en osannut yhdistää siihen viskileikkausta, jäin siinä liian paikalleen. Erikseen viskileikkaus, koira viistoon odottamaan, lähetyshypylle ja leikkasin linjan. Palasien treeniä ja joskus yhdistää. Näitä on harjoiteltu erikseen liian vähän, aina treeneissä ollut vaikeita.

Nova teki kivalla vauhdilla ja draivilla! Eka valssipätkä oli kivan vauhdikas, mutta myös niin että itse pystyi ohjata sen minimaalisesti, jolloin koirankin pitää osata lukea ohjauksia ja voin antaa tehtäviä ja liikkua itse. Toisessa pätkässä oli mulle ja Novalle hyviä treenattavia asioita. Hyvin saatiin vaikeat asiat pieniin paloihin ja onnistumisiakin. Ja kouluttajana Kati oli myös taas kerran vaan niin hyvä ja ihanan kannustava. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!