Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

18.11.2017

Saijan treenit ja tasapainoilua

Perjantaina Saijan agitreeneissä Novan kanssa. Tavoitteena oli tehdä muutamia kohtia ja sitten kontaktit ja kepit. Kepeissä ohjurit 2 + 4 ja A:lla pumppi. Vuoro oli ekana niin viritin meidän apuvälineet, katsoin rimat ja pikaiseen katsoin ainakin alkupätkän.

Rataa käytiin yhdessä läpi niin kuuli siinä miten yksi kuvio meni. Lisäksi, että 5 hypyltä ellei ehdi valssi niin koirat valuu aika pitkälle, jolloin jos tekee perusleikkauksen kaikki on kääntynyt vasemmalle, joten sylkkäriä väliin kääntämään koira ennen rimaa. Toinen kohta 17-18 valssissa riski saada koira väärälle puolen hyppyä tai putkeen, viskileikkauksessa hypyn jälkeen suoraan putkeen. Paras tehdä persjättö ja vähän työntöä hypylle.

Suoritusjärkässä oli säätöä ja en osannut keskittyä niin kunnolla radan katsomiseen. Nova juoksi tutustumisessa mukana lelun kanssa ja osittain odotteli sivussa.Nova sai tehdä ihan vuoron alussa pari 2on-2offia sivusta puomille. Ihan ok, välillä toinen tassu maassa kun pientä häsellystä ilmassa.

1-6: ekat rimat 55cm ekaa kertaa, hyvin ekalla. Toisella radalla tuli toka alas. Takaakierto 3 (siinä 50cm rima) piti pelätä putkea 11 mun tapauksessa suotta. Ekassa liiankin tiukkaan ja joutui vähän korjata linjaa siivekkeen kiertoon ja toka oli parempi. Muuri oli medinä. Sylkkäri kohti 5-6 oli vaikea, se onnistui kyllä mutta juoksi hypyn ohi Saijan luokse. Täytyi muistaa heti sylkkärin jälkeen oma liike kohti hyppyä. Toki palkkaajakin veti vähän hypyn ohi. Erikseen pelkkä sylkkäri ja tokalla onnistui esteellekin menemään. Toki vaikeasta kulmasta Novalle siitä pointsit (rima 50cm).

Keinu: Ensin yksi pamautus, ok. Sitten niin, että Saija toisella puolen hidasti ja samalla vähän apuna pysäytykseen. Näytin vähän namikädellä mistä mennä ja Nova piti päätä aika ylhäällä, jolloin ei pysty hyvin vastata keikahdukseen ja tasapaino horjahtaa. Vika tehtiin namikupille mihin lisäsin namin heti kun keinu meni alas. Tähän tuli häiriöksi myös aidan toiselle puolen räyhäävä koira (3-5m päässä) niin jätettiin siihen onnistuneeseen. Shantin kanssa tehtiin kupin kanssa keinua, väliin tuli kaksi kertaa ilman joten palataan siihen niin saadaan itsenäisyyttä ja ajatusta alas.

Jatkettiin puomin lopusta eli 9-12. Joku alasmeno kontakti, mutta ajatus ei ole vielä tarpeeksi vahva odottaa siellä lupaa jos oon edessä niin palkkasin pari 2on-2offia ja erikseen lähtö kontaktin vierestä. 9-10 oli hyvä. Sitten 10-11 juoksin koiran ja hypyn välistä, ekassa Nova ehti kerran vilkaista hyppyä. Toisessa vaihtoi puolta mun takana kun lähti lukemaan hypylle. Joten siis heti katse koirassa kun tulee putkesta ja ohjaus toiseen putkeen. Niin vaikea katsoa koiraa, kun tulee putkesta! Oma heikkous.
Sitten erikseen 11-12 että Nova tajusi keppien leijeröinnillä mennä putkeen. Ekassa ihmetteli mitä koutsi näyttää putkea, missä se lelu. Sitten tajusi että siellä on putkikin. :D Ekaan onnistuneeseen pieni lähetys putkeen, mutta olin sitten niin myöhässä jatkosta.

9-14: nyt putkesta putkeen hyvin. Sitten mun piti vain pitää ohjaus ja juosta hypylle 13. Leijeröinti ja putkeen meno sujui hyvin! Valssi hypyllä 13. Siitä lähetys kepeille, oikein sisään ja lopussa pieni päällejuoksu ja heitin palkan linjalle kohti hyppyä 15. Vauhdista kepit ekaa kertaa noin radalla ja että en ollut tehnyt niitä aiemmin. Ja putkea edessä jne. Kepeillä siis ohjurit alussa 2 ja lopussa 4.

15-17: ihan tavallisesti ohjaten kaksi ekaa, jotka 55cm. Takaakierto 17 oli  50cm. Eka persjättö kokeilu onnistui, mutta olin aika lähellä rimaa ja koira sai hypätä kootummin (väistää vähän mua). En alkuun ehtinyt takaakierron ohjauksen jälkeen mitään tekemään. Palkkasin pelkän kierron. Sitten treenattiin yksittäisenä takaakierto ja mun persjättö ja palkkasin vasemmasta kädestä lelulla. Ensin haaste ehtiä kääntyä ajoissa. Sitten noin yksittäisessä ehti mennä paristi hypyn ohikin, kun en saanut käännyttyä rytmitettyä oikeaan aikaan. Tosi hyvä treeni ja lähtee kyllä treenilistalle. :) Kerran 17 ja 18 hyppy, mihin tuli nätisti mun ohjauksesta.

A:n juoksari, treeni 6: Erikseen laitetulle pallolle pumpin kanssa. Ekassa hyppäsi taas kesken kaiken pois esteeltä. Seuraavassa tajusi mennä ylikin. Kaksi hyvää toistoa, toisessa vauhti kovempi ja itse vähän jäljessä.

Okseri 20 + 22-26: ensin pelkkä okseri palkattuna, hyvin meni. Sitten okseri, valssi ja putkesta putkeen. Ehti pyörähtää välissä ja palkkasin toisen putken jälkeen. Erikseen 22-26 nyt meni putkesta putkeen. Takaaleikkauksella seuraava putkeen meno. Sitten perusohjausta hyppy ja muuri 26.

Leijeröinti kohta oli kiva ja putkesta putkeen irtoaminen. :) Okserikin sujui maksi korkuisena ja kepit yllättävän hyvin! Muutama riman pudotus treenin aikaan, mutta niistä on kuulemma turha olla huolissaan. On vielä niin nuorikin. Treeniaikakin oli taas passeli, oltiin 3min aiemmin valmiina kun näytti siltä että koiralle riittää (n. 17min treeniaika). Kenttäkaudella joskus stressaan ajan riittämistä ja mitä siinä ehtii.

Treenaa: 
- 5-6 sylkkäri
- takaakierto persjättö 17
- kepeiltä päällejuoksua


Lauantai aamuna Ruutin ja Novan kanssa pidempi lenkki ja Novalle löytyi siitä paljon kohtia missä juosta vapaana. Muutamat ihmiset ohitti namin imutuksella. Hyvä sadetta enteilevä keli ja ehkä vähän vähemmän porukkaa.

Kotona tasapainotreeniä tyynyllä ja puoli palloilla:

Ensin Nova sitten Ruuti, joka muisti hyvin kaikki asiat. Sujui pyöriminen tasapainotyynyllä etujalat siinä (oikean puolen sivulletulo), takatassujen hakeminen (2on-2off) ja puolipallot (2kpl) on uudempi jossa hetken mietittiin ennen kuin 2 tassua löysi palloille. Takajalatkin jopa onnistui välillä molemmatkin pallon päälle, hyvin osasi hakea niitä. Tähän kun vertaa niin Novalla on vielä paljon treenattavaa samaan kropan hallintaan. Vaikkei sitä Ruutista niin arvaisi. :D Täyttä sataa olisi pitänyt osata tehdä ja vinkuminen säesti naksuttelua.

Novan kanssa ensin etujalkoja tasapainotyynylle, siinäkin löytyi alkuun mietittävää.
- Sitten takajalkoja että jätin mun eteen koiran mentävän tilan, mutta takajalat oli taas tyynyn kohdilla. Naksuttelin vain yhden tassun osumia tai pitoa tyynyllä. Paristi ehkä tuurilla molemmatkin löysi tyynyn.
- Vielä puoli palloilla, alkuun meinasi kaapia ja laittoi yhtä tassua. Sitten löytyi molemmille palloille tassut.


Sunnuntaina tasapainotyyny treenit jatkui

Novalle (video) tasapainotyynyä

oikean puolen seuraus/sivulletulo: ekaa kertaa lähdin tätä työstämään, Nova olisi mielummin kääntynyt toiseen suuntaan eikä meinannut alkuun hievahtaakaan mua päin. Otin Novan läheltä oikeaa reittä tyynylle. Palkkasin osan siihen koskemisista. Sitten koitin saada kääntymistä sillä, että namikäsi meni pään oikealle puolelle. Alkuun keskittyi vain kurottelemaan, kun vahingossa takajalat liikkui naksahdus. Sitten keksi pyörähdyksen siihen suuntaan, niitä palkkasin kolme ja naksutin heti kun lähti tekemään käännöstä. Sen jälkeen otin seisomaan oikealle puolelle, sitten siirryin vähän pois päin ja joko reittä taputtaen tai namikättä vähän oikealle puolen tuoden naksuttelin niitä missä liikkui lähemmäs mua kohti oikeaa reittä. Tässä treenissä edistys oli jo yksikin askel oikealle vaikkakin avutettuna. Jatkossa pyritään saada lähemmäs reittä sivulletulon positioon.

Vasemman puolen seuraus/sivulletulot: tässä meinasi vain istuen tehdä käännöstä. Pyysin mennä vähän eteenpäin koskemaan tyynylle josta palkkasin osan (joutui nousta seisomaan että yletti). Siitä sitten myös kääntymistä, missä naksutin liikkeestä ja palkkasin osan sopivan alas ettei istunut ja osan istui. Alkuun tuli käännöksissä takapää vähän jäljessä. Loppua kohti vähän paremmin. 

2on-2off: sitten takajalkoja tyynylle. Tässäkin kriteerinä yhden jalan pito, välillä kosketuskin riitti. Muutamaan kertaan molemmat jalat oli ainakin hetken tyynyllä tai sitten luulin niin edestä (näin ainakin yhden tassun aina). Olin edessä ja molemmilla "sivuilla".


Ruutille puolipalloilla, sen treenisessiota ei voi olla kuulematta. Ensin etutassuja, kriteerinä molemmat tassut. Sitten sai myös luopua namista ennen palkkaa. Yksi palkka seisomisesta, seuraava nami maahan. Ruutilla kesti taas häsellyksen keskellä saada aivot koottua, että onnistui seuraavaan toistoon. Tehtiin useampi etutassut palloille, palkka, nami maahan jne kunnes ehkä kolmannella osasi palkan jälkeen tarjota suht äkkiä oikeaa toimintaa.
Takajalat palloille sujui melkein paremmin, vaikka se onkin haastavempi temppu.

Nova oli tehnyt viikolla mejäjäljen äitin kanssa. 
Jälki vuorokauden vanha, sisältänyt jotkut makaukset mitkä Nova oli nuuskinut hyvin ja vähän lyhyempi kuin kokeessa. Oli ollut paremmin ideaa mikä on homman nimi. Novan toinen verijälki siis. Äiti kävi myös katsomassa yhtä voittajan koetta aiemmin. 

Sporttirakilta saatiin ihania lahjoja :) Treenitasku Berralta, otin siitä tarkoituksella ison koon kun löytyy kuminauha kiristys. Löytyy ikuisuuden vanha tasku myös mutta se on otettu liian naftin kokoisena jolloin ei mahdu hyvin pallot. Berran taskuun oli lisätty myös heijastinta taakse. Lisäksi kalenteri ja trikoopanta.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!