Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

5.4.2018

Kotitreenejä

Maanantai iltana Ruuti sai shampoopesun ja sitten 2.5h föönauksen ja harjauksen. Kannatti olla taas tuulikaapissa missä tilaa 1x1m ja saa kaiken piiloon. :D Nyt on ihana turkki taas. :) Tuoksuu puhtaalta koiralta ja ilmava liukas turkki.
Ruutin treeniä on lenkeillä seuraus koirien ohituksissa ja silloin kun se keksii tarjota sitä esim ihmisten ohituksissa. Välillä tehty puolenvaihtoa takaa oikealle puolelle. Keppitreenien yhteydessä ollut myös pupunpapanoiden jäljestystä, riippuen missä ollut kiinni. ;) Porukoilla ollessa se ramppaa aika usein pihalla ja vahtii pihaa tai päivystää. Ruuti on koirista se, joka valvoo kotona eniten kun muut nukkuu päivisin suurimmaksi osin. 

Ruutia ei kiinnostanut poseerata, mutta valkoinen on!


Keskiviikkona Gavalle kaukoja nurtsipläntillä. Jätin hihnan tassujen eteen niin nään kauempaa tullessa liikkuiko vai ei.
- Maahan- istu ja seiso hyviä
- istu-seiso hyviä
- istu- maahan ja seiso-maahan meinasi liikkua eteen. Sekoitti selkeästi paikkiksen perus maahanmenoon. Käsimerkit on aika samanlaisia vaikka käskyt eri.


Ke iltapäivällä keppitreenit Gavalle ja Novalle

Novan kanssa suoria lähestymisiä vauhdin kanssa. Keskityttiin siihen, että itse olin vasemmalla. Kaahasi helposti ohi ja pujotteli vikan välin. Helpompia oli ne missä olin takana. Ja toinen puoli. Tehtiin kaksi settiä.

Gavalle ensin 
- 90 asteen avokulmaa. Sai miettiä kovasti ja toimi vain läheltä. Tai sitten vaati selvää linjaamista. 
- Sitten avokulma aika suoralla ja kovempaa. 2-3 väli oli polulla ja Gava olisi halunnut juosta vain sinne. Taas työntäen linjaa korjaten oikein tai läheltä. Näissä riittää treeniä. Palkkasin kaikki toistot kädestä. 
- haki jollakin kierralla puun kierron ja siitä kepeille, umpikulma ok. 

Lenkin varrella kaadettu puita, sopiva 2on-2off treenin paikka. Hetken sai sovitella jalkojaan. :D 


Torstaina sisäkaukoja 
- Novalle kaukot pallon kanssa, 2-3m ja sitten 5-6m matkalta. Yksi vähän vajaa nousu ja kerran ei totellut ekaa kun Gava istui osittain edessä. :D Pallokädessä tuli paljon motivaatiota nousta :D 

- Gavalle kaukot: 
Maahan-istu-maahan oli ok.
Istu-seiso-maahan liikkui taas eteen (5-10cm ja kerran toinen tassu). Kolmannella oikein ja läheltä oikein. 10m matkassa jo haastetta. Ne missä liikkui en kelpuuttanut.

Gavalle myös eteentulo ja siitä sivulle, itse pääsuorassa eikä mitään apuja sivulletuloon. Jää helposti vähän vinoon.

Kotona riittää puuhaa kaukoissa ja edestä sivulletuloissa. Lenkille pitäis muistaa ottaa merkki ja kapulat. :) Hiekkatiet oli tänään jo melkein kuiviakin (ennen sadetta)! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!