Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

Nova nsu

Siipiveikon Vahva Vainu - Nova

s. 12.8.2015

Emä: TK1 TK2 Siipiveikon Sorsansurma (NOU1, NOME-B AVO1, näyttelyistä SERT)
Isä: FIN JVA Arbetsviljans Havreflarn (NOU1)

Terveys: A/A lonkat & 0/0 kyynerpäät
Tuloksia: Toko 2x ALO1, Näyttelyistä JUN ERI, Taipparit (NOU1) läpäisty 23kk iässä 
Youtube: agility, toko&muut, toko ALO1 200p

Nova on vanhemmillani Espoossa asuva tolleripojan alku (1km päässä oleva etäjäsen). Tulee harrastamaan äitini Riitan kanssa, mutta on nähtävissä meidänkin matkassa. Lajeina nome ja toko. Minun kanssa Nova tekee agilitya, tokoa ja ehkä myös rally-tokoa. Jälkeä /ja mejää ehkä myöhemmmin. Nimensä Vahva Vainu mukaisesti tykkää käyttää nenää ja onhan isäkin sen todistetusti näyttänyt. Näyttelyissä piipahdetaan ainakin paristi katsomassa tuomarisetien mielipide.

5.1.2017 
Nova on energinen tolleripoika, joka silti jaksaa hämmästyttää keskittymisellään. Se tekee pyydetyn vauhdikkaasti. Rauhoittuu hyvin odotellessa kisoissa tai treeneissä. Leikkii hyvin, on ahne ja palkkautuu sosiaalisestikin. Oppii nopeasti ja tarjoaa sopivasti asioita. Nova tykkää kaikista ihmisistä ja suurimmaksi osin koiristakin. Se on rohkea paikassa kuin paikassa. Nova kantaa riistaa, pupua ja hakee vedestä. Tavoitteena onkin taipumuskokeen suorittaminen ja sitten katsotaan, mihin into riittää. Äitini on ohjannut Novaa rodunomaisissa treeneissä, itse välillä mukana tai en. Nova on pienestä lähtien tehnyt tottelevaisuutta eli tokoa. On käynyt muutamat tokokurssit ohjatusti Riitan kanssa ja valmennuksissa (mm. Jessica Svanljung, Sirke ja Korrit). Teki pääosin pentutokot äitini kanssa ja siirtyi sitten lähempänä kisavalmiutta mun ohjaksiin. Tokosta onkin alokasluokasta kaksi ykköstulosta 188,5p ja 200/200p. 

Nova kuvattiin syksyllä 2016 luustoltaan terveeksi ja aloitti silloin myös agilityharjoitukset. Agilityssa tulee kilpailemaan mun eli Tiian kanssa.

- videopätkä Novan 13vk tokotreenistä

Kuva Anne Barck
Kuva Anne Barck

1v 3kk


2015

10kk