23.10.2019

Saijalla tuuraamassa päällejuoksua ja leijeröintiä, videoita

Tiistaina Lägin hallille Saijan treeneihin tuuraamaan. Samassa ryhmässä oli myös Anne ja Leia aussie. :) Saatiin lenkkiseuraa ja kuvausapua. Video auttoi näissä treeneissä, kun tehtiin paljon omaa versiotakin.
Novan treenit 
jatkui namimaatin kanssa. Ideana oli taas kävelyohjaukset eli että ehtisin auttaa mahdollisimman vähän. Kyllä näköjään juoksin tai hölkkäsinkin, mutta saatiin tosi hyviä kohtia Novalle. Ekaa kertaa kun hypylle tuli vaikea työntö ja takaakierrosta Nova kääntyi niin vahvasti mua kohti (koska vahingossa rytmitin kun jäin katsomaan kiertääkö taakse) ja syöksyi siitä hyppimään kohti ja vire nousi kun tuli virhe. Ehkä Nova mietti myös aata. Ei sujunut hyppy 16/23 toiseen suuntaan+ takaakierto 24 jäi liikaa muhun kiinni. Erikseen hyppysuorana sujui 24-26. Vaikein hyppy 25 oli aika sivuttain. Sitten sujui myös päällejuoksu/työntö tyyliin, vastakkaisella kädellä.

Keksittiin vielä samaan paikkaan muutama irtoaminen, putki ja 3 hyppyä. Tajusin tehdessä että yksi hyppy jäi ĺähelle myös mutta en ohjannut sitä, joten Nova teki oikein. 
Sitten käännöshypyn kautta 2 hyppyä, ekassa jäin miettimään kummalta puolelta olikaan ja käsi oli in-in tyyliin ja Nova tuli kiltisti ohjaukseen. Sitten päällejuoksu tyyliin, missä rima kun etäisyys oli vaikea(?). Sai palkkaa kuitenkin kaikista, kun irtoaminen tavoitteena.

Käännöshyppy 18, hyppy ja putkeen 20 päällejuoksua. Ekassa en tehnyt päällejuoksua ja juoksi ohi. Sitten tein ja rima (palkka silti). Kolmas onnistui. Kun putki ei ole linjalla on vaikeampi. 

- takaakierrot: keppien jälkeisessä ekalla väärin 12, en ehtinyt linjata. Toinen paremmalla ohjauksella oikein. Suullista vahvemmaksi. Takaakierroissa tänään huomasin, että jään jälkeen kun pitää varmistaa että ei muuta mieltä matkan varrella. Kohdat missä oma liike ei tue kiertoa. 

- kepit 9 kohti seinää: oli jättää vikan välin pujottelematta, ehdin korjata. Toistolla palkka edessä. En ottanut sivuttaisetäisyyttä. 

- pimeään putkeen lähetys oli nihkeätä ekalla kerralla ja tein sen 2m päästä. 



Gavan treenissä
 katsottiin ensin eri vaihtoehtoja samoille esteille.
1-3: Käännös ohjaajan puolelta (3) ja takaakiertona. Eka takaakierto missattiin. Linja vei jatkossa tuolta puolelta ottaen putkeen vs hypyn takaakiertoon eli jatkettiin 11 ja 12 ja siinä tuli hyvää kuuntelutreeniä myös. Pieni haltuunotto "Gava" out-out. Videolta kun katsoo niin käsi nousee kuin putkeen lähetyksissä. Vaikka sitä välillä tarvii takaakiertoihin mihin irrota kauemmas tässä ei niin, kun koiran halusi lähelle. 

Keinun leijeröinti puomin toiselta puolen sujui. Ekassa lelu oli etupalkkana. Toisella tehtiin hypyt 5, 6, keinu, putki ja kepit. Palkka oli kepeillä edessä, otin sivuttaisetäisyyttä ja kesti sen. Yllättyi, kun lelu olikin edessä (vaikka myös koutsikin). Täytyy muistaa erikoisesteillä tai kohdissa missä voi jahdata hyödyntää apparin palkkaakin. 

Vähän oikaisin näköjään rataa, kun jatkettiin 15, 16 + 24-27. 15 hypyllä meni aika pitkäksi ja piti pyörittää 16. Ennen suoraa olikin hyvä treeni, kun linja vei takaakiertoon, mutta piti tulla edestä. Olikohan se viskileikkaus terminä, mutta takaakierto ja käännyin niin että koira jäi seläntaakse jonka jälkeen ohjasin hypyn. Nova tuli samaan kohtaan toisen hypyn eri kautta mutta se kyllä kääntyy niin vahvasti mua kohti. Gavan olisin toki voinut käskeä tulla käteen ja lähtenyt liikkumaan.. Voisi kääntyä paremmin takaakierrosta. 

Ekalla keppien sisäänmenossa lelu, Gava ei sitä katsonut tai yritti väistää. Kiersi ekan kepin ja lähti väärin pujottelemaan kun olin jo aiemmin antanut luvan ottaa lelun. Otettiin hyppysuora tähän mukaan, ekassa haki keppien sijaan aidan viereisen hypyn, kun olin jäljessä. Kolmas kerta kepit 2 hypyn takaa ja sujui oikein! Poispäin kääntönä, että otin vähän mua päin ja siitä kepeille.


Treenaa
Novalle: päällejuoksut, takaakierrot ja viistohypyt/serpentiini
Gavalle: kuuntelua, käteentuloa ja esteiden ohitus käskystä, multiwrapit käännöksissä ja takaakierrossa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!