Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.7.2022

Tofun damitreenit ja vesinoutoja viretila edellä

La 16.8 DAMITREENIT kasvattajalla

Lomalla käytiin Porissa ja kasvattajaa moikkaamassa viileähkössä kelissä ja keli oli sateinen. Sade taukosi sopivasti ja käytiin tekemässä Tofulle, sisko Miinalle ja puolisko Äksylle damitreenit.

Vietiin yhdessä kolmeen paikkaan dameja, eri etäisyydet ja 3-6 damia per paikka niin sai useamman lähetyksen. 

Tofun noudot sujui hyvin ja palautui käteen. Tehtiin vuorotellen, aluksi kaikki kerran. Sitten lisättiin haastetta, että otettiin markkeerausheitto reitin varrelle. Toisella lähetyksellä muistipaikalle markki paikan ohi. Haastavin oli, että sisko haki markkeerauksen kahden muistipaikan väliltä, mutta Tofulle ei ollut siellä damia. Meinasi lähteä keskimmäisen muistipaikan sijaan sinne ja kutsuin suunnalta kahdesti takaisin. Piti suunnasta paremmin ja selkeämmin ja nyt juoksi muistipaikkaan. Tofu jaksoi hyvin yrittää! 

Lopuksi markkeerausheitto pusikkoon, missä koira ei hahmottanut ihan heiton syvyyttä, löytyi kuitenkin nopealla etsimisellä. Kun heitin siskolle markit niin Tofu odotti hiljaa ja vapaana metsässä. :) Hyvät treenit ja sopivasti onnistumisia! 

Jatkettiin Porista kesäreissua rantakaupunkeihin ja käytiin saaristoissa. 


Ma 25.7 Mökillä vesitreenit dameilla 

Mökillä Novalle ja Tofulle uimista. Vietiin yhdessä supilla 2 damia. Tofu sai hakea ensin tiheästä kaislikosta lähetettynä. 

Löysi lähemmän damin n. 30m päästä. Itsellä ei ollut näköyhteyttä, palautti maata pitkin mutta piti ravistella lähimpänä mua. Novan vuoro, mutta jäi kiinni Tofun tuomaan damiin. Mentiin siis supin kanssa katsomaan missä punainen kauempi dami on, se oli ajautunut n. 20m edemmäs ja vaati että menin suppilaudalla n. 30m päähän että löytyi, lähetyspaikasta olisi ollut ehkä 60-70m nouto. "Poikien" on vaikea vielä tajuta, että dami voi siirtyä muistipaikasta. 

Toinen nouto oli helpompi, vein kulman taakse 2 damia mutta Nova varasti paikalle katsomaan ja Tofukin tuli perässä. Nova sai noutaa ensin, kun oltiin palattu rantaan. Yritti hakea molemmat damit samalla, kun tällä kertaa ne ajautuivat lähekkäin. Yritti pitkään saada molemmat tuotua ja piti sitten luovuttaa ja tuoda toinen. N. 20m matkalta. Tofu sai hakea sitten helpon noudon. 

Illalla soutamassa ja lähempänä mökkiä molemmat koirat sai liiveineen hypätä luvalla veteen. Tofu uskaltautui ensin, halusi hakea lehden palan vedestä. Novalla meni pidempään, mutta uikin sitten lujaa koko matkan. Tofu ui rauhallisemmin ja oikaisi vähän loppumatkasta. Tosin kiire oli mökille oikoreittiä, koska ruuat oli jo likoomassa. 

Novan kanssa vältellään heittoja, kun vesi on muutenkin kuumentava ja odottelut. Ei tosin auta, että muut on heitelleet paljon damia ja kun ikääkin on. Mutta Tofun kanssa haluaa olla tarkkana ja ettei hetsaa Novaa liikaa Tofun nähden. 

Tofulle opettanut myös, että voi uida ilman heittoja ettei tarvitse aina heitellä.

Ja jos tehdään noutoja niin damit on valmiina, jonossa tai ne laitetaan rauhallisesti veteen tai heittomatka on lyhyt vs rannalta. Toki välillä myös heittoja, mutta ei niin että 90% oletus että on noutoja kerta toisensa perään. Ja noutojen välillä tarpeen mukaan rauhoitutaan sekä uinnin määrää voi lisätä noutomatkalla.


Ti Tofulle heitin venepaikalta 2 damia, siirryttiin rantaviivaa sivummaksi. Haki onnistuneesti molemmat damit n. 30 ja 50m, mutta palautti osin maata pitkin. Lähetyspaikalta ei nähnyt dameja. 


Ke 27.8 mejäjäljet

Tofulle sitten viime vuoden eka oma mejäjälki. Aika lyhyt sellainen ja 2x 90 asteen kulmat. Alussa hieman ihmeissään, mutta innostui loppua kohden ja olisi halunnut jatkaakin jäljen loppuessa. Sai juustoa loppupalkaksi.

Novalle vähän pidempi jälki. Sisälsi muutaman kulman ja katkokulman. Katkokulmassa sattui juuri jatkamaan oikeaan suuntaan ja se meni helposti. Muuten oli aika paljon virtaa ja välillä mentiin siksakkia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!