Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

Omistaja

Omistaja Tiia 

Sähköposti: tiia.hamalainen(at)iki.fi
Valokuvaus ja koirakoulutus Tiiahoo.com
Facebook 

Olen Espoossa asuva koiraharrastaja (-91 syntyinen), jonka koirakärpäinen puraisi -03 Rasmuksen elämäni koiran tullessa taloon. Olin silloin vasta 12-vuotias. Olen ylioppilas, AMK:sta (it) tradenomi ja tutkinto Helsinki Design Schoolista (vuonna 2017). 

Harrastuksina pääasiassa koirien kanssa kaikkea, mitä tykätään sillä hetkellä tehdä. Valokuvaus on kiinnostanut pienestä lähtien ja siinä on kehittynyt vuosien varrella. Kunnes se alkoi kiinnostamaan yhä enemmän ja perustin aputoiminimen 2018. Välillä teen myös käsitöitä koirille. 

Valokuvauksessa aloitin digikameroilla, järkkäreihin siirryttyä tuli D40, D90, D7000, D700 ja viimeisimpänä täyskennoinen Canon 5d mark IV ja Canon 5d mark3. 

Saavutuksista hienoimpana voi sanoa, että on kouluttanut kaksi koiraa Suomen Tokovalioksi ja ohjannut kolme agilityn kuninkuusluokkaan.

Vuonna 2022 anoin kennelnimeä Timanttinen novascotiannoutajien kasvattamiseen tulevaisuutta ajatellen pienimuotoisesti. 2018 käyty kasvattajan peruskurssi oli umpeutumassa ja olen seurannut epäsäännöllisesti rotua 12-vuotiaasta.

Historiasta lyhyesti, että Rasmus tolleri (-03) tuli aikoinaan vain kotikoiraksi, mutta harrastusten tielle jäätiin. Ruuti bordercollie (-08) tuli taloon vielä vanhemmilla asuessa ja kaipailin agilityyn lisää vauhtia. Sitä sain ja opittu on tosi paljon! Oli vähän vireongelmaa yms. Gava bc tuli omaan kotiini (-14) ja sain vaihteeksi kultaisen pikku enkelin jonka kanssa kaikki tekeminen on kivaa. Ja mihin voi luottaa täysillä. Nova muutti vanhemmille (-15) ja molemmat, äitini ja minä ollaan Novan kanssa puuhasteltu. Kovat oli "paineet" ja vertailukohdat, mutta aivan ihana tolleripoika tuli. Molemmat rodut on lähellä sydäntä ja onhan niitä muitakin kivoja.  
Ruutin&Rasmuksen nukuttua pois 2019, Gavasta tuli ääniarempi ja se supisti lajivalikoiman agilityyn ja Nova siirtyi enemmän tilalle ja aloitti pk-haun.  

Tofu saapui 2020 tuomaan tollerivahvistusta. Enimmäkseen harjoitukset onkin pyörinyt tollerivahvuisesti. Tofun myötä on opiskeltu noutajapuolen saloja, saa olla välillä itsekin "aloittelijan" saappaissa. 
Tokon ja agilityn on alkanut syrjäyttämään maastolajit, joissa tittelien teko ei ole niin helppoa mutta treenauskin on koukuttavaa ja kivaa. Korona toi myös vähän näkökulmaa erilaisesta arjesta. 


(c) Jukka Pätynen