Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

Tofu nsn

Tofu novascotiannoutaja uros,
Burning Red's Dude Where is my Duck
s.29.2.2020, koiranetFI22909/20


Lonkat: B/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: terveet 08/21
Selkä: LTV0, VA0
Korkeus 53cm
Paino 21kg
Geenitestit: 
Vanhempien perusteella: PRA-A, DE clear, 
Nuoruusiän addisonin tauti: JADD terve tai kantaja, "Lyhytkasvuisuus" N/CDDY terve tai kantaja (1 kopio)

▪ Isä: Wizard Vom Lech-Toller Nest "Welho"
▪ Emä: Manitou's Tail'ored Maid "Maire"


Tuloksia mm: Näyttely JUN EH, JUN ERI, AVO EH, MH hyväksytty, mejä avo1 (2023).


Kuinka Tofu tuli meille ja mistä nimi?

Olin aiemmin ihastellut kasvattajan sivuja, mutta oli jäänyt laittamatta viestiä ja kysyä tapaamista. Huomasin nettisivuille päivittyneen yhdistelmän, joka tuntui ainutlaatuiselta. Isänä ihannoimani Welho, jonka olin nähnyt 2017 nomekurssilla ja siitä lähtien seurannut, ja ihastutti aina kun sitä näki. Lähetin sitten ennen Messaria viestiä, siellä näin emä Mairen kehässä ja noutajanäytöksessä, mutta jälkikäteen selvisi että viesti oli mennyt roskapostiin. Ja kun soiteltiin ensimmäisen kerran Ninnin kanssa puhuttiin tunti puhelimessa. Menin ennen pentujen syntymistä Poriin käymään ja näin Mairea, onneksi koska sitten tuli Uudenmaan sulku. Joten pentujen synnyttyä pidettiin videopuhelua ja me nähtiin pentuja. Sekä Fb:n livevideoita pennuista, joista katsoin kaikki.
Toivoin alunperin narttua, mutta kyllä tästä yhdistelmästä uroskin kelpasi ja ihana tulikin! 
Tyttönimistä oli lista, joten piti alkaa ehdottelemaan poikanimiä. Satuin sitten Hauhaun kalenterista löytämään Tofun ja se sai perheen kannatusta. :) Pentujen syntymän odotus oli hidasta, sitten odottaa että riittäisikö niistä yksi meille. Heti kun Uudenmaan rajat avattiin siitä seuraavana päivänä mentiin Uudenmaan alueelta katsomaan 7vk pentuja ja hakemaan 8vk iässä. Pennun ottaminen tuntui hieman aikaiselta, kun on kuitenkin 2 treenikoiraa mutta kyllä se on sujahtanut hyvin arkeen. 

Tofu, Toffe, Toffeli, Toffifee, Tohveli, Tohveli eläin, Tof Tof, Too, Tofi.. 


Esittely

Tofu on ahne ja ruualla paremmin koulutettavissa. Koulutustilanteissa keskittyy hyvin häiriössäkin ja pysyy hallinnassa. Leikkiminen ei ole Tofulle vahvinta, mutta sitä on harjoiteltu eri paikoissa. Joissakin asioissa eteneminen on hidasta ja kestää saada koiralle itsevarmuutta tehtäviin. Tottiksessa on enemmän samanlainen kuin Gava, joka vaati myös aikaa ja alussa lyhyitä treenejä. 

Tofu oli kotiin tullessa aika äänekäs verrattuna Gavaan ja Novaan. Ruuti oli oma lukunsa haukkumisensa kanssa. Autohäkissä haukkui alussa, siellä harjoiteltu rauhoittumista. Ruokailun yhteydessä opetin maahanmenon, kun ruokaa laitetaan niin odotti hiljaa. Yllättävissä tilanteissa siltä voi päästä haukku. Oon palkkaillut niitä, jotta siirtäisi sen katsekontaktiin. Tofua on palkattu myös paljon lenkillä sivulle, että tarjoisi kontaktia ja paikkaa. 

Riistan kanssa oli alkuun haasteita ja se piti opettaa melkein tempun kautta. Aluksi naakka sukassa, sitten varis ja vähitellen tein sukkaan reikiä tai osittain sukalla. Sitten niin, että aluksi sukalla ja sitten ilman. Muut sisarukset noutivat ongelmitta ja niin Novakin nuorena. 

Tofulla on meidän tollereista tuuhein turkki ja laineikkain/kiharin. Tofu on pentueensa siroin uros, oikein passeli meille. Lajeista tarkoitus keskittyä noutajapuolelle, toko/tottis tukee sitä hyvin ja Tofu harjoittelee myös pk-puolen hakua, 2023 aloitettiin ahkerammin kun Nova luovutti ykköskoiran paikan. Agility jäi lajivalikoimasta pois, koska Tofulla on taipumusta myös vireennousuun ja äänenkäyttöön (lenkkiohitukset). Kaipasin myös taukoa lajista.
Noutajapuolella taipparit on tavoitteena ja nome/wt alo korkkaus. Nosework aloitettiin loppuvuodesta 2023. Mejässä eka koe 2023 ja sujui kivasti, se on tollereille aika luontaista, muutama treeni oli alla.

Näyttelyitä varten on myös treenattu seisomista kasvukuvien myötä ja muutama muukin treeni. Korona koirana alkuun jännitti käsittelyä ja tehtiin rauhakseen tähän treenejä sekä käyty muutamissa näyttelyharkoissa.

20236kk^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!