Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.9.2012

Anun agit ja tokoa

Näin blogihaasteen, joka sisälsi oman koiran piirtämisen 5minuutissa paintillä, tässä siis ruuti  :D se on aina niin ihmeen vaikeaa! Rasmus on paljon helpompi, saan aina näyttämään sheltiltä :D


Tiistai iltana oli Anun treenit, radassa oli taas vauhdikkaita kohtia ja sitten myös muutamat tekniikkaa vaativat kohdat.

- niisto: oli tokana esteenä ja käden asento palkatessa voisi olla eri että koira kiertää kämmenen puolelle ja kulma seuraavalle esteelle on jo parempi. Näitä pitää treenata. :D Niisto on meidän ikuinen ongelma.

- puomi: eka oli vähän aavistuksen hidas, mutta palkka irtosi. Toinen oli tosi hieno ja nopea. Sitten koitin radan jatkamista ja Ruuti ois vaan ollut 2on2offissa vinossa, no sentään se koskee silloinkin. :D

- hyppykuvio: puomin jälkeen mentiin hyppykuvioon, takaakiertona ja sitten vippaamalla vähän syvempänä olevalle hypylle. Kuvittelin että tämä onnistuisi, mutta tarvitsi vähän haltuunottoa ja vartalon kääntöä. Sitten ei saanut jäädä paikalleen vaan liikkua koska koira tarjosi heti ekana keinua, kun seuraava hyppy oli niin tiukan käännöksen takana.

- keinua sain taas korjata, sitä pitäis erikseen treenata.. sitä seurasi hyppykuvio 90 asteen kulmassa kolme hyppyä "portaiden tapaisesti". Siinä heitto sivussa olevalle hypylle, toisen hypyn yli poimiminen saksalaisen tapaan muttei tullut persjättöä. Tämä sujui tosi hienosti!

- eteenmeno suoran lopulla piti osata kääntyä ja aluksi arvioida missä kohtaa itse on kun koira tulee putkesta. Ekalla kertaa lähetin aika läheltä putkea niin jäin metrin vaille viivasta. Seuraavaksi ehdin siihen. Koitettiin muurille mun seuraavalla hypyllä tekemään persjättöä ja sitten vastakäännöstä, niiden piti tulla yllättävän aikaisin koiran vauhtiin nähden.

ja RasmusTokoiltiin ke aamuna Veeran ja aussie tyttöjen Saran & Rinnan kanssa Leppävaaran urheilupuistossa.
Odottelin eka hetken, kun olin ajoissa paikalla ja tehtiin
kaukot: piti kerrata molempia seisomisia että istuman kautta ei tarvitsisi sitä askelta taakse tehdä..
jäävät: nyt oli näköjään päin vastaisesti eli seisomaan "top" matalammalla äänellä ja "istu" korkeemmalla..

Paikallaan istuminen: Ruuti istui ihan nätisti aluksi, katteli tielle ja lopussa paristi Saraa, joka oli lähellä. Sitten päätin mennä palkkaamaan ettei innostu liikaa tyttöä katselemaan. :D

seuraus: vau ruuti veti hienon seurauksen! alkuun ennen liikettä meinas vähän ininää tulla, mutta liikkeen aikana ei yhtään! no varmistelin sivuaskeleet ja pari oli nami lähellä tai palkka heti jälkeen. Juoksun nopeuden muutoksissa kontakti karkas helposti, ja joskus käännöksissä edelleen sais olla vähän skarpimpi.

ruutu: oli vaikea ite erottaa ilman nauhoja, olihan se sisällä. Sitten treenattiin myös seuraamaan tuloa, vinkkinä tuli että pysähtyy kun koira on lähellä. Näitä vois koittaa myöhemminkin lisää.

tunnari: ympyrässä ja hienosti tuli oma, ei pureskellutkaan tuodessa.

merkki: tein merkin kiertoja ja parit stopit. Ohjattua liikkurin kanssa ja menin kutsumaan merkille, siitä oikein oikea- kapula. Loppuvauhtina pitää muistaa joskus ottaa vinosta eteentuontia tai sivulle, miten ruuti haluaa.

Yhteenvetona et ehkä mun pitää alkaa koettakin joskus katselemaan. :0
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!