Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.9.2012

Anun agilityt ja kammotuksia

Anun treeneissä oli ihan kivan vauhdikas rata missä oli muutamia vaikeampiakin juttuja. Vahvistettiiin Ruutin kanssa aluksi puomia, sain ohjeeksi ettei palkkaa tule jos ruuti ei suoraan mene alas asti. Eli ekalla kerralla tuli vain kehut ja toisto. Sitten seuraava kohta oli kontaktilta muuri jonka jälkeen kännyttiin puomin alle menevään putkeen. Tässä olin aluksi liian lähellä putkea ja ruu meni puomille. En itse luottanut että ehdin tekemään persjätön putkella, hyppykuvio sujui hyvin takaaleikaten ja ruu kääntyi hyvin. Putkijarrutus muistui ja hyvä poispäin käännös. Tässä muistettava ottaa vähän liioitellusti että koira kääntyy ennen hyppyä. Ajatus oli jo palkassa niin ohjasin huonosti putkeen ja Ruu meni aalle.

Tuli kaksi hyppyä ja ekalla kertaa mun jaakotus jäi liian pitkäksi ja lähdin väärässä linjassa A:lle niin ruuti tuli ohi, aivan oikein. A:n kontaktit oli hyvät. Takaakierrossa mun liikesuunta oli jo ennakoimassa seuraavaa ja ruuti hyppäsi oikein hypyn suoraan. Siihen saksalainen, sitten yksi poispäin käännös oli multa huono ja ruuti laskeutui niin että meni väärään putken päähän. Tosi upea oli vinossa kulmassa pituudelta kepeille meno! sitä ennen tuli yksi pituus että yksi palikka kaatui. Sitten oli rengas ja keinu, keinu oli taas turhan nopea ja sitten mietittiin sen käskyä. Joka on sama puolilla ja keinulla ja vaadittava toiminto on eri. Voisin vaihtaa keinulle odota tai vaan keinu.. Keinu tarvii treeniä. Otettiiin loppuun vielä yksi hyvä puomi.
- puomilla älä palkkaa missä ei mene heti alas
- A ja hypyn takaakierto
- keinu!

Kaiken kaikkiaan meidän yhteistyö radalla vaan paranee. Verrattuna kenttäkauden alkuun meillä tuli paljon virheitä radalla, mutta nyt päästään paljon pidempiäkin pätkiä. Tosin radoissakin on eroa. Suurin osa on aina ohjaajan moka ja ajoitus.

Naapuritalo on nyt remontissa, ja se on Ruutille suurin pelon aihe, ettei vaan joudu kävellä vierestä, koska siihen laitetaan naulapyssyllä uusia nauloja. Ruutin mielestä se on niin laukausten kuulonen, että ei haluisi mennä ollenkaan lähelle. Reippaasti menemällä ja mukaan käskemällä suostuu se kyllä remmin perässä kulkemaan.

Alla kännykällä napatut kuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!