Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.1.2021

Agilitya x2: haltuunottoa, aan juoksaria ja uusia taitoja

TI Saijan agilitytreenit

Ei olisi huvittanut lähteä treeneihin, mutta mentiin Gavan kanssa silti. Tehtiin yhteen kierrokseen 

- haltuunottoa

- kepeillä sivuttaisetäisyyttä Kepit avokulmasta vaikeat (kohdassa oli ansakeppiviennin varrella).

- välistävetoa (in-in ei toiminut vauhdikkaassa kohdassa, mutta "tässä näin" toimi)

Gavalla oli vauhtia ja huomautteli itseä, jos ohjaus ei ollut hyvä. 


TO Hau:n hallilla Josefinan, Gavan, Novan ja Tofun kanssa

Nova pääsi aloittamaan. Aa:n juoksaria: 

- ensin kokonaisena muutama loiva käännös, Josefina edessä palkan kanssa. Hyvin meni. Juoksin perässä ja osassa vilkaisi taakse. Pituuden keppi kulmalla. 

- sitten pelkällä aan alasmenolla juoksu alas ja siivekkeen kierto. Palkkasin ensin pelkän kierron. Niin että sanoin "koske" ja kierto. Alussa vilkaisi Aan jälkeen mua varmistaakseen, mutta muutamassa juoksi suoraan kiertoon. Jossakin vähän korkeampi alasmeno, moni hyvä. 

- tarjoaminen, kontaktipinnalta laukka ja palkka. Niin, että keskittyisi koskemaan kontaktiin ja siitä saa palkan. Samalla ei tarvitse tehdä koko estettä. 

- tarjoaminen kontaktiin "täppäys" ja kierto, kokeiltiin myös mahdollisimman suullisin avuin. Siiveke oli kierrettävänä n. 6m päässä. Näin saa häivytettyä etupalkkaajaa pois. 

- Kontaktipinnan yläpuolella odottaminen, kiinni pitäen ja kiertoon virittely. Laukka kontaktipinnalta ja kiertoon. Ainakin yksi lopussa niin ettei katsonut yhtään taakseen ja irtosi hyvin. :) 

Uusia vinkkejä, joilla pilkkoa kontaktia ja saada focusta alasmenoon/kontaktipintaan. 


Gava teki takki päällä Josefinan kanssa 

 -poispäinkääntymisiä "pois" käskyllä ja ohjauksella. Putkesta siivekkeen kierto ja yksittäisenä. Myös keinun kertaus. 


Tofu kävi tekemässä 

-seurausta ja odottamista korokkeella, kun Gava lämmitteli Josefinan kanssa sekä teki siivekekiertoja. Pääosin keskittyi mun kanssa, ehkä kolmesti haukahti kun eksyi katsomaan Gavan treeniä. Seurauksissa namikäsi ylhäällä. Ja korokkeella tein vähän omaa liikkumista häiriönä ja jos lähti ilman lupaa niin odotin että menee takaisin. Keskittyi tehtävään eikä edes katsellut Gavan siiveketreeniä. Vau! Viime kerralla Tofu sai treenata ilman isompaa häiriötä, mutta alkuinnostuksesta oli nopeasti kuulolla. 


Novan toisella kierroksella treenaattiin putkesta putkeen menoa, itse leijeröin ministi puomin ylösmenolla. Sitten sama toiseen suuntaan, putki ja irtoaminen hypylle: palkkaajan ollessa edessä ok. Sitten ilman palkkaajaa ekalla ohi ja muut niin että joutui korjata linjan hypylle viistosta. Muistaa huutaa jo kun koira on putken sisällä hyppyä. Monesti sanon eteen, joka ei niin toimi, kun ei tiedä mille esteelle. 

Keinu yksittäin ja sitten lelu etupalkkana hyppy, putki ja keinu. Novalla vähän hakusessa mikä kohta keinulla olisi ok odottaa, jää usein 4 tassua laudalle, jonka voisin sallia niin ei turhaudu, kun käsken 2on-2offiin. Lisäksi pitäisi harjoitella eri kulmista menoa ja että ohitan alasmenolla.

Kepit loivaan avokulmaan hyvin.


Gava teki Josefinan kanssa ansaesteen ohittamista, reisiläpsyllä ja "tässä" käskyllä. Hyvin sujui! Ja erottelua, että välillä piti irrota. 

Kaikilla koirilla oli hauskaa! Ja tällä kertaa jäi itsellekin hyvä fiilis siitä, että löytyi asioita mitä treenata ja saatiin onnistumisia. Vähän uuttakin ideaa Aa:n juoksarin edistämiseen. Ja vähän suunnitelmaa, mitä harjoitella jatkossa. 


Treenaa Nova: 

- helpot leijeröinnit (irtoaminen)

- aan juoksari ja alasmeno siivekkeen kierrolla

- kepeillä vaikeammat kulmat

- ohjaus paikaltaan/kävellen? - haastetta


Treenaa Gava: 

- kepeille vientiin ansahyppy

- poispäinkääntö leikkaus "pois"

- in-in ristiin (Gavalle tosi tarkkaa miten ohjaa, enemmän suulliselle vihjeelle painoa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!