Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.1.2021

Rukalla, Loppiaisen nometreenit ja retkeilyä

Rukalta kuvia

 

Petikossa nou/nometreenit
Sannan ja Vaara tollerin sekä Ennin ja Leevi tollerin kanssa. Ekat nome-noviisien kanssa, mihin pääsin mukaan. 

Tehtiin malttia ja hallintaa aluksi. 
-istumista ja odottamista
- seurausta etupalkalla ja ilman
- häiriökoirakon ympäri kävelyä ja odottamista toisen kiertäessä. Hyvin meni. Seurauksessa Tofu muutamasti nuuskaisi ja suurimman osan hienosti seuraten.
- luovutusasentoa hyvin rauhoittui eteen
- luoksetulo: mitä ennen palkkasin odottamisen. 

Namikipolle linjaa
- lyhyempää matkaa, kun oli häiriötä

- Pilli istumisia


Hakuruudun alkeita, laitoin 3 damia salaa. Joita lähestyttiin hihnassa "vastatuuleen" eli haju tuli kauemmas. Kun sai hajun päästin irti ja hakemaan. Edelleen sorsan mallinen dami oli vaikea kantaa, aikalailla variksen kokoinen ellei vähän pulleampi. Muut meni taas paremmin. Tein yksin ja Gava oli mukana hengailemassa.8.-10.1 viikonloppu oli aktiivinen ja urheilupainotteinen. Omistajalle pe hiihtoa 9,5km, la metsäretki 8,6km koko kolmikon kesken (puolivälissä kahvitauko) + kaverit ja su 14km Gavan kanssa + kaverit. Tofu harjoitteli su yksinoloa 6h meni hyvin kongin ja luun parissa. Korona pentuna sillä on suhteessa vähemmän yksinoloa ollut. 

Tofulla on ikää nyt 10,5kk. 

On nautitti lumesta, tyhjästä kalenterista, äänikirjoista ja Netflix sarjoista ja leffoista. :D 

Rukalla Tofu pääsi tutustumaan fleksissä hiihtämiseen, mentiin leluetupalkalle ja sitten Henkkaa seuraten toisena päivänä 1km, toisena 3km ja kolmantena 2km. Ei pelännyt suksia ja kolmannella kerralla kamera oli mukana ja sisälti paljon stoppeja.

Uusi vuosi meni rauhallisissa merkeissä. Silloin käytiin päivällä juuri tuo 2km hiihto- ja kuvausreissu sekä sitten klo 16 aikoihin pissatus hihnassa. Telkkari oli päällä ja ikkunoissa kaihtimet sohvan vieressä. Tofu halusi lähinnä mennä ihmettelemään, mitä kuuluu. Sai kovimpaan aikaan luun ja se maistui. Ja välillä sitä ennen sai etsiä karvamatosta nameja. Ehkä vähän vähemmän oli raketteja lähistöllä (onneksi). Klo 1 jälkeen pissatus. Muutamat yksittäiset pamaukset kauempana ei ole hätkäyttäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!