Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.2.2022

Viikkojen treenejä ja uusia kuvia

 Viikolla 3 jumppailtu koirien kanssa

- pähkinä tasapainopallolla treenattiin että kolmikko meni vuorotellen kokonaan pallon päälle. Istumaan tai seisomaan. Novalla toinen takajalka jäi välillä pois. Tofulla oli treenattavaa löytää molemmat jalat pallolle. 

- etujalat tasapainotyynyllä pyöriminen: pojat treenasi erikseen etutassuja tyynylle. Sitten liikettä kohti ohjaajaa. Novalla palkkasin seisomista, koska menee helposti istuen sivullepäin. Harjoiteltiin myös hidasta sivuttaisliikettä. Tofun tyyli mennä tyynylle oli tasajalka pompulla. :D 

- lähihaku Tofulle: vein pallon, pikkudamin ja pikku vinkuhiiren eri kohtiin puskiin. Sitten lähihakupillityksellä istumaan. Tofu vakoili ikkunasta ja oli vähän ideaa, mitä pitää tehdä. 

Koska tuli niin intona tekemään niin aluksi tehtiin nome seuraamista, luoksetuloja eteenistumaan sekä odottamista. Itse etsintä sujui hyvin, paitsi kumihiiri oli vaikein. 

- Novalle tottista ja hanskan etsiminen: näki damin aidan toisella puolella ja se nosti kierroksia. Tehtiin siis seurausta, odottamista, luoksetulon eteenistuminen oli alkuun unohtunut. Makaamista, jossa jätin namin eteen ja annoin luvalla syödä. Näin sujui jättö n. 20m matkalla. Hanskan löysi heti ekalla, tuuli hajua. Kerrattiin hanskan pitoa, joka oli aluksi tosi vaikeata. 

Gava kävi aksaamassa Josefinan kanssa haulla pe 21.1 ja to 27.1. To kokeiltiin myös paikkista niin, että käytiin oven takana mutta ekassa meni maahan, aika nopeasti. Toisessa pysyi.

Viikko 4:

To 27.1 Esineet: Tofu oli mukana haulla ja tein hallin pihassa esine-etsintää: kangaskuppi ja 3x sukka. Vaikeutin joka kerta n. 10x10m alueen esineen paikkaa ja löytyi kaikki. Treenattiin myös vähän luovutusta. Meinasi sylkäistä äkkiä käteen. Tofu odotti autossa, kun vein esineen, palkkasin siellä odottamista ja vapaana seuraten alueen reunalle. Lenkillä sai tehdä seurausta hyvillä nameilla.

Pe 28.1

Kapulan luovutus, Tofu: Tofu kokeili ensin pitoa, hyvin sujui. Sitten metrin matkalta luovutus kapulalla. Käsiavulla sujui. Sitten myös ilman. Sitten niin, että poimi kapulan maasta ja toi eteen. Tehtiin käytävällä, jossa oli loogista tulla eteen. Pito oli tosi hyvä, mutta kun käsi lähestyi kapulaa ehkä ennakoi ministi? Koska jollakin kerralla kapula ehti tippua maahan.

Kapulan luovutus, Nova: Novalle ensin eteentuloa ilman kapulaa. Paikka vähän elää, välillä on liiankin kaukana. Kapulan kanssa etenkin aluksi meinasi jäädä liian taakse. Eteisessä oli loogista tuoda eteen. Kun mentiin avarampaan tilaan niin eteentulot oli 45 astetta vinoja. Loppua kohden parani. Välillä pientä kestoa edessä istumiseen. 

Paikallamakuu Gava ja Tofu: ensin lelu palkalla ja sitten namin kanssa sisällä. Käskin maahan ja menin takan taakse, josta kurkistin välillä. Lyhyttä aikaa, mutta molemmat malttoi hyvin. Tofu tuntui yhdistävän nämä korokeodotteluihin ja pysyi mielellään maassa. 


Viikolla 6

Lenkillä hyvää herkkua ja Gava lähti kotiin parina päivänä. Tofulla olan yli monitoimihihna ja palkkailin paljon nättiä hihnakävelyä (maiskautus vihje). Lisäksi ennen koiria hyvissä ajoin namitusta ja jos mahdollista niin odottamista pidemmällä välillä ettei pääse kiihtymään. Herkkuina oli koiranmakkaraa, jolla saatu hyviä ohituksia. 

Ti 8.2 parkkistokoa Tofulle

Otin liinan laatikosta ja lumitöihin apuriksi juoksemaan. Välillä piti pysyä poisssa odottamassa. 

Seuraus: sivulletulo ja 2-5m. Nami edestä tai takakautta. Muutama lelulla.

Luoksetulo: eteenistumaan ja jalkojen välistä lelupalkka.

Liikkeestä maahan: kokeiltiin takapalkkaa (ekaa kertaa?) , kun huomasi sen aluksi vinoja ja tässä yhteydessä ei tekniikka pitänyt. (lelu kädessä syöksyy alas) käsiapu mukaan ja palkkasin suorat ja nopeat.

Berran pehmopatukka kelpasi tosi hyvin palkaksi! 

Sisällä Tofu ja Nova teki kapulan luovutusta eteen. Ehkä pieni käsiapu vielä, Nova jäi edelleen kauemmas. 


Ke 9.2 ap koirien kranio Masalassa

- Tofulla ja Gavalla liukastumisesta johtuvat jumit. Gava ontuikin vähän takajalkaa. 

- Novalla oli polvi vinossa, yhdessä ranteessa jotain jne, se menee aina niin täysillä.. 


Ke 9.2 ip Kristan & Hertta tollerin kanssa parkkis maltti-nomea. 

- Ensin yhdessä parkkiksen ympäri kävelyä/seurausta. 

- paikalla istumista ja heitettiin damit tai tiputettiin. Kumpikin pysyi hienosti.

- Lähihaku salaa laitetulle damille. Sai hajun ja sujui. 

- pysäytystä istumaan: huijaus, että dami jäi hankeen. Stoppasin siellä, eka sujui. Sitten appari laittoi damin ja sai tuoda sen. Muutama, missä ei pysähtynyt tai kuunnellut. Sitten pelkkää istu- namin heitto- istu, namin heitto. Heitin namin kauemmas, että sen syötyä palasi kohti. Sitten kokeiltiin ekaa versiota ja saatiin onnistuminen. 

Su 13.2 kuvaamassa Lauttasaaressa Josefinan ja Maurin ja Raimon kanssa sekä Gava ja Tofu. (Tämän jälkeen tulikin vesisade viikko)

Prinsessa Gava oli viikolla paljon meillä niin sai opetettua Tofulle hihnakäytöstä ja treenattua. Novan kanssa poikakoirien ihanuutta, kilpaa kiskotaan pissoja nuolemaan ja pitäisi melkein 10m välein olla jalkaa nostamassa. Varsinkin silloin kun lumipenkat oli niin korkeat ja tien molemmin puolin. Eikä ollut polkuja, missä pitää kauheasti vapaanakaan. 


Viikolla 7

Haukkutreeniä pojille. Novalla palkka piilossa ja vain lähimetsässä 10-30 paikkeilla. Ekalla kertaa, kun lelu piilossa niin pätki. Muuten ok. Tofu haukkui 5-10 ja hyvällä asenteella. Osittain molemmat haukkui samaan aikaan. :D 

Kaikkien pesu näihin aikoihin. Puhtaantuoksuiset turkit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!