Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.11.2023

Reijan tottisvalmennuksessa

To 30.11 Reija Niemisen, Haamuja Tuulessa BH-Tottistreenit. Paikka oli Tofulle uusi parkkis Tuusulan Hyrylässä. Ja uudet treenikaverit.

Siruntarkastus: palkattiin kosketus kosketuskeppiin, joka oli kasassa ja samassa oli naksutin. Aluksi pari käsikosketusta ja palkkasin ne. Sitten "sirunlukijaan" kosketuksen palkkaus, muutama toisto. Sitten sirunlukijan kosketuksen hidas nami palkkaus ja Reija liikutti samalla lukijaa niskaan. Näitä muutama toisto.


Yksitellen seurausta ja henkilöryhmä:

Tofun kanssa alkuun lelu. Hihna vasemmassa kädessä sääntöjen mukaan. Palkkasin ensin sivulle tulon ja muutamaa lyhyttä pätkää, lelu kainalossa. Teki niin hyvin. 

Lelun irroituksessa istumaan, siirtyy koiran sivulle ja siitä seuraamaan. Laitoin lelun taskuun, näissä Tofu ei ollut alkuun ihan yhtä skarppina. Kun katsoo, henkäys=jännite, jaksotus=odotus 3sek, käsky seuraa. Ennen palkkaa sama. Tässä itselle työstettävää. Käännöstä oikealle, nopeutusta, oma ryhti hyvänä, ei kumarruta päälle! Kun sai kiinni ja tsemppasi niin kehua. Sitten palkka. Vaihdoin namipalkkaan, siinä antaa myös jahdata namia. Saatiin kierrettyä ihminen ja palkka. Yhdessä pysähdys keskelle, muutama askelta ja uusi pysähdys niin oli parempi sijainti. 

Oma seuraus asento, ryhdikäs, pää taakse. Koiraa ei välttämättä näe, mutta oppii tuntemaan. Koiran ideaali katsoa kainaloon/kyynerpäähän. 

Palkkaukseen kieppi vasemmalle ja takakautta lelu, jos edistää. 


Ilmoittautuminen: tehtiin nämä kolmen parina. Pidettiin n. 5-10m välit. Sakemanni ja tervu uroksen kanssa. Tofun kanssa alussa suoraan kohti tuomaria. Nyt tuli autosta jo paremmalla treeniasenteella ja paikka oli tuttu. Jatkoin namilinjalla. Hyviä seurauspätkiä saatiin, aluksi palkkasin liikkeestä. Sitten kontaktista. Reija käveli myös lähelle tai puhui. Seuraavaksi vaihdettiin paikkoja, mentiin toiseen reunaan. Kokeiltiin lopuksi lisätä omaan ilmoittamiseen oma nimi ja koiran nimi. Ekassa Tofu katsoi muualle. Toisessa piti kontaktia. Jos saa katsoa muualle, on mahdollista antaa istu käsky. 

Paikkis: Tofu liinalla kiinni ja palkkasin maahanmenon käsiavulla. Sitten yritti ennakoida maahanmenoa. Käskin maahan. Kehuin kun olin edennyt vähän. Häiriöksi luoksetulo kahteen suuntaan. Ekassa heeleriuros vähän murahti ja kaarsi lelun kanssa n. 10m päästä. Tofu pysyi, mutta häntä vähän liikkui. Toisesssakin pysyi tarkkaavaisena. Palkkasin ekan jälkeen. Ja toisen myös, silloin sai rasiasta makkaraa. Meinasi nostaa kyynerpäitä kun toin rasian.

Kyynerpäiden maahanlaittoon voi opettaa peruuttamista makuulla, nami koiran jalkojen väliin lähelle. Sama käsky seisaalla peruuttaessa. Nova pääsi avustamaan ohitustreenissä ja käveltiin ympyrää, välillä palkkasin kontaktin ja lopussa sai vähän leikkiä. Tein myös ennen treenejä sille muutaman seurauspätkän ja jäävän. 


Olipa kivat treenit - 3 pakkasessa vaikka varpaat menikin jäisiksi. Tofu on aika vähän käynyt missään tottis/toko valmennuksissa tai olikohan eka, niin tekee hyvää. 

Ei varsinaisesti jännittänyt itseä, mutta ihan pieni takaraivossa oli että tekeekö miten. Mutta aika normaaliin tapaan ja hyvä että alussa näki myös sitä jähmeyttä ja jätätystä. Palkkaan myös kommenttina, että käyttää sitä mistä palkkautuu hyvin. Hyviä läksyjä myös talvikaudelle. Ja mittaukseen liittyen sirunlukijatreenikin auttaa. N. 40min suuntaansa, menomatkalla oli ruuhkaa vaikka tulin vähän lähempää töistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!