Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.2.2011

Opetusvälineitä ja malleja

Tokstoks
Eilen illalla molemmat koirat saivat harjoitella nuoren Nea serkkuni kanssa, harjoiteltiin alkeisjuttuja mitä voi opettaa kotona omalle koiralleen. Ruuti sai palata siis taas pentuaikaan,perusasentoihin, imutusseuraukseen yms, naksuttimen opettamiseen ja kosketusalustaan. Rasmuskin pääsi tekemään kosketusalustaa, katsekontaktia.

Katsekontakti harjoituksessa näki niin noiden erot:
- Rasmus istuu ja tuijottaa, tehtiin toisella kädellä häiriötä, vilkaisi välillä vahingossa sitä -> käsi menee piiloon ja sitten tajusi alkaa "kestää" häiriötä, ei saa katsoa vaikka näkee että käsi menee, lisäksi namin laitto maahan ja kontaktista palkkausta
- Ruuti taas tarjosi ensin kaikkea muuta kuin istumista, oli metrien päässä maassa. Kutsuin lähelle istumaan, hetken jaksoi olla, sitten alkoi maahanmenot, istumasta seisomaan kaukoja, ääntelyä. Sai olla tosi tiheä vahvistustiheys että sain takapuolen pysymään maassa ja palkattua kontaktista, saatikka saada sitten se käsihäiriö. :D
=> Rasmuksen motto ajattele ja tee, Ruutin tee ja katso tuleeko palkkaa (mitä enemmän kerkee kaikkea tekemään, sitä suurempi todennäköisyys!)

Agsaa
Tänään tehtiin Ruutin kanssa kontakti (agility) treeniä eli 2on2offia matolla, ulkona. Ensin kerrattiin ettei naksuttimen äänestä saanut lähteä, sai jos jäi namipalkan ja sitten sai juosta n. 5m päässä olevalle lelulle.
- sitten takaaleikkausta ja valssia, valssi vaikeeta ja saa tehdä vielä vähän varoen
- hyödynsin sitten avustajan: aluksi noin 7m päässä ja tiputtaa lelun kun koira on noin metrin päässä matosta. Nämä sujui, aavistuksen hidasti menoa. Sitten avustaja tuli lähemmäksi mattoa asteittain ja heiton pituus piteni, siihen asti että oli maton vieressä. Jos ei pysähtynyt otettiin uudestaan ja olin joko jäljessä tai edellä.
- heitän itse lelun ennen kontaktia, nämä oli ensin vaikeita kunnes sujui mihin jätettiin. Heitin kerran vahingossa Ruutin suuhun pallon. :D

Rasmus sai tarjota myös, itseasiassa ollessa takana se tarjosi mua päin mattoa kontaktin. Se ei osaa hakeutua itsenäisesti irroten asentoon. Ruutin kanssa ollaan treenattua nämä kaksi kertaa pikkupirun kanssa eli vinkupallon, joka saa sen sekoamaan. Aluksi vaan huutaa, mutta sitten keskittyy tekemään, mutta hyvä että vire on silloin korkea.

Kuvasatoa, ostin viime viikolla uuden kameran pikku digikameran oranssin, oli niin hyvä tarjous. Se oli niin ihana pieni ja värinen. Hdmi videolaatu ja testasin niin tarkempi kuin nykyisen digikameran, alunperin menin katsomaan videokameria, mutta päädyin kuitenkin näppärään pikkukameraan missä kuvaus ja videot samassa.. Ei tarvitse silloin olla kolmea kameraa. Suht hyvää tulosta kuvissakin tuo pieni teki, eli Canon Ixus 130.

Ruutin oikealla puolella sen paras kaveri pikkupiru

Rasmuksestakin löytyi kiihkeyttä kun se jahtasi Ruutia, jolla oli lelusuussa




se kuka perseensä nostaa, se paikkansa menettää


melkein 3v




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!