Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.12.2010

Joulukuvia ja tavoitteita

Ruutia taisi hieman väsyttää pitkän lenkin jälkeen, missä juoksi takas tulomatkan hangessa ja pomppien alas 1,5m hangesta ja takaisin ylös..

Rustataampas hieman tavoitteita myös. Tämä vuosi oli itsellekin aika erilainen. Alkuvuodesta kirjoituksiin lukemista, kirjoitukset, kesä töissä ja sitten pääsin amk:n opiskelemaan. Ja se opiskeluelämä ollut hieman erilaista + viikonlopputöitä. Kesällä treenattiin ahkerasti, kisamotivaatio oli aika nollassa ja syksy/talvi enimmäkseen vain agia ja hakua. Sekä Rasmuksen ontumiset ja kuntoutumiset.

Tavoitteet vuodelle 2010

Ruutille

toko: VOI1, ehkä evl:n korkkaus. Ennen kaikkea kisatyöskentely ja oikean vireen löytäminen. Käydään huippujen koulutuksissa.

Ihan vuoden alussa tuli VOI1, sitten VOI2x2, VOI0x3. Vire meinasi nousta liikaa, tunnari rakoili yms. En tykkää kauheasti tokoilusta Ruutin kanssa, täytyy nipottaa ääntelystä ja sitten ne kisat. Mutta meillä on vuosia aikaa nipistää joskus ne ykköset.

agi: 1-luokkaan kisaamaan, myös agility radoille. Ehkä pari nollaakin tai 2lk nousu. Katsotaan mitä siitä tulee..

Agilityssa ei kauheasti tuloksilla juhlittu. Saimme kuitenkin olla tavoitetreeneissä mahtavien kouluttajien koulutettavana ja muutenki opittiin paljon. Kuitenkin paljon opittavaa on ja moni rima on oma virhe. Tilastollisesti 22starttia; 3x5; 3x10, 20, 25; 12xHYL. Yli puolet siis hylkyjä. Nuo vitoset on olleet yleensä yhtä rimaa. Mutta tehtiin sentään pari tulosta. Sekä siitä olen onnellinen että Ruuti sai hierojalta kehuja lihaksistostaan, ja että viimeksi näkynyt toisessa takajalassa heikommat lihakset oli lähtenyt pois.

pk: jatketaan samalla hiljaisella tahdilla, jälkeä enemmän kisakuntoon ja vähän muita alueita treenattua. Tottista ja esineruutua kuntoon ja jäljen jana. Ehkä koitetaan hakua, jos päästäisiin johonkin porukkaan.

Kesällä saatiin vähän jälkeä tehtyä, muttei se ole läheskään kisakuntoista. Tulee varmaan aina olemaan vain aktivointia tai sunnuntai harrastelua. Haun pääsimme aloittamaan syksyllä, Ruuti on edennyt nopeasti ja rakastaa lajia. Tätä tulemme jatkamaan ja ehkä jos saamme paukut kuntoon kisoissa pyörähtää. Mutta ainakin koiran hauskuuttamiseksi. Ilmaisutkin yllätys yllätys haukkumista on oppinut aika nopeasti, paitsi meinaa käyttää helpommin muuallakin.

näyttelyt: käydään enemmässä kuin tänä vuonna. Katsomassa eri tuomareiden mielipidettä, ja opetellaan juoksua häntä alhaalla.

5 näyttelyä, NUO EH1, AVO ERIx4, ERI2x3, VaSERT. Hännän kanssa ollaan onnistuttu aika hyvin.

muuta: uusintakuvaus ja toivotaan terveenä pysymistä, se on kaikkein tärkeintä.

Vuoden alussa oli uusintakuvaus, ei ollut paljoa muutoksia suuntaan tai toiseen niin jatkettiin harrastamista. Onneksi koira ei ainakaan koe olevansa sairas, se näkyisi lihaksistossa.

Rasmukselle

toko: pari evl1-tulosta. Vähän parempia tuloksia kuin tänä vuonna, panostaa arvokisoihin.

Ei käyty ollenkaan kisaamassa, kisat tuli pyhitettyä Ruutille.

agi: keräillään karsintanollat ja sm-nollat. Molempiin osallistuminen ja yritetään metsästää toista sertiä.

Rasmus kävi 12 starttia, viimeisen kesäkuussa. Sai osallistumisoikeuden ja ilmoittauduttiin sm-kisoihin, mutta sitten jalka alkoikin oireilla. 8x0, 2x5, 2xhyl. kahdessa alle puoli sekkaa yliaikaa.

pk: jos vihdoin päästäisiin niihin jälkikisoihin. Pitää treenata myös esineruutua ja tottista.

Tehtiin kesällä kun Ruutinkin kanssa, mutten jaksanut ilmoittaa kisoihin. Loppu vuodesta ei treenattu enää.

Tavoitteet vuodelle 2011

Ruutille

toko: suurin tavoite on se kisatyöskentely, tahtoisin saada sen TK3. Vasta kun työskentely on kunnossa mennään evl.

agi: Ne kolme nollaa tai ainakin pienempi hyllysaldo. Kontaktien ja hyppytekniikan treenausta.

pk: jatketaan haku treenejä ja paukkujen totuttamista. Ehkäpä kesällä huvin vuoksi jälkeäkin. Jos paukut kuntoon niin sitten kisoihin. Tottiksen esteet ei toimi vielä, mutta nekin paukkujen jälkeen.

näyttelyt: pyörähdetään taas muutamissa näyttelyissä, jos sitä sertiä irtoisi joskus.

Rasmukselle

Toivotaan, että jalka paranee kuntoon, että Rasmus pystyy uimaan ja hakemaan frisbeetä. Tokoillaan ja temppuillaan huvin vuoksi. En tiedä jos kävisi tokokisoissa.. Jälkeäkin voi tehdä, ainakin keppijälkiä.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi teillä, mukavaa luettavaa. :--) Lisäälin tän Rikun blogin suosikeihinki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, varmaan keväämmällä aktivoidutaan taas paremmin treenaamaan. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!