Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2011

Teoriaa, hakua ja hiihtoa

Eilen illalla oli haussa ilmaisutreenit. Juteltiin ensin aika pitkästä, hyväkin kuinka puuttua Ruutin käyttäytymiseen. Bc/kelpi ihmiset varmaan huomanneet kun kyselin apua, mitä tehdä noiden tappeluille. Niitä siis tullut ulkona kun molemmat olleet samassa hajussa ja vetässyt remmillä pois sieltä, tai koiran tullessa ohi Ruuti hyökkää Rasmuksen kimppuun ja kotona välillä jostain asiasta. Nyt on pari päivää säästytty tappeluitta, ja koitetaan kokonaan päästä niistä eroon, sekä kaikesta kyräilystä. Vilin poistuttua noilla on ollut tiukemmat välit, Vili oli pomo ja piti myös Rasmuksen puolia. Ruuti ei usko äitiäni niin hyvin, joten hän käyttää ne eri lenkeillä jos tarvetta.

- kun joku tulee kotiin koirat mennään rauhallisesti käskemään paikalle. Kun näytin esimerkin, liikutin liian nopeasti käsiä yms. eli raauuhallisesti, ei koiriin silmä kontaktia. sama jos tulen kotiin käskeä ne paikalle ja kun nätisti saa tulla. Harjoitella ovikellon soittamista, jos koirat ei pysy vieras menee pois. Mahd. myös laittaa koirat eri huoneisiin ja laskea sieltä sitten vanhin ensin.
- Lenkillä puututaan heti jos askel tihentyy, korvat menee eteen, koiran siis tullessa vastaan. Muistettava että ryhti hyvä, mielummin hartiat liian takanakin.
- hajun voi lenkillä omia itselleen ja käskeä koirat pois, Ruutilla voisi harjoitella luun tai lelun kanssa samaa
- jos Ruuti lähtee haahuilemaan, eikä tottele käskyä. Haku niskasta paikalle mistä kutsuin ja sitten uusinta kutsu mistä kehut. Ei enempää sättimistä. Eli kerrotaan että pakko totella, tullaan hakemaan vaikka itse ja sitten jatkuu treenit ja kun tottelee kehut. Ei bileitä pystyyn, vire nousee liikaa. Hmm pitää yrittää hillitä itseä, puhetta ja ääntä.
- olikohan muuta, varmaan, lisäilen kun tulee mieleen.

Ilmaisutreeni:
n. 7 pistoa. tehtiin ensin lämmittelyhaukut, haukkui ensin vähän epävarmasti sitten vähän paremmin. Pistot oli iisiä, oltiin parkkiksella missä ihminen meni kyykkyyn parkkiksen reunaan. Ruuti oli vähän muissa maailmoissa myös, kävi ekalla merkkaamassa lumikasalla ja kerran ainakin karkasi toisella maalimiehelle. Haukut parantui loppua kohden, aluksi ne oli vähän vaimeita.

Mentiin sitten Hakuninmaalle hiihtämään Shantin, aussien Danten&Dracun ja göötti Brien kanssa. Tällä kertaa ei ollut taas päivä että pysyisin pystyssä. Sukset oli kauhean liukkaat, kaarteessa liukui alas. :D Kaaduin lukuiset kerrat, ja välillä oli pakko jarruttaa maahan istuen. Hiihdin hiiren ja Dracun päältä, Dracu hyppäsi suksien eteen ja jäi alle, itselle tuli naamaan jäljet. Hiihdettiin 1,5h tuli koirille hyvä lenkki ja loppu lenkin Ruuti pokaili Brietä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!