Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.1.2012

Niinun juoksutekniikka kurssi

Sunnuntaina olin Niinun juoksukurssilla 1,5h ja tuli uusi hallikin katsastettua kun ensin löysin sinne. Koska etsin paikkaa en löytänyt yhteen hippaleikkiin. Mutta sitten oli hallin ympäri hölkkäämistä ja myös sivuttain.
- päkiä kävelyä, tukien vatsalihaksilla, kantapäät ei osu maahan, hyvä ryhti + kädet (näytti ihan marssimiselta! :D)
- päkiä kävelyä juoksussa + kädet
- juoksussa pakara juoksua (takapuoleen potkimista, vaikeaa!)
- toisen jalan kiertyvä liike, erikseen molemmat jalat
- maasta lähtöjä, spurtti ja löysäys (selällään, istuen jalat suorana, vatsallaan väärin päin)
- mopo lähtöjä, kolme merkkiä keskellä pika juoksua ja ohjaajan näyttämänä sivulle merkille juoksu kosketus maahan ja takaisin keskelle, sivuttain juoksua (näitä neljästi!)
- X-kuvio idarin mitoilla, eli juostiin täysiä suorat ja pientä askelta mutkissa (merkin kierrossa), vikalla pätkällä seuraava lähti kun oli tokavikalla merkillä. Huh oli rankkaa lopussa! näitä neljästi. Tiedänkin mitä teen tokotreeneissä :D
- hölkkää kentän toiseen päätyyn ja keskiväliin spurtti + löysäys
- hölkkää kentän toiseen päätyyn (tai puoliympyrään) ja kaksi punnerrusta + hypyt ja spurtti puoliväliin, olin jo ihan kuollut
- loppu venyttelyt (alussa oli myös omat)

Illan urheiluksi vielä sitten melkein 2h pulkkamäkeä! Tuli varmaan suht hyvänä veryttelynä :D Lisäksi on luisteltu nyt kahteen otteeseen. Ihan hyviä harjotteita tuli, varsinkin kesällä jos saisi tehtyä nurtsilla tai hiekalla noita treenejä.. Toi kuvio juoksu oli ihan kiva!

Ruutilta katkesi viikko sitten toisen etujalan kynsi joten paranneltiin eilinen agivuoro vielä sitä. Tänään se näytti jo paremmalta. Varmaankin kuivuus voi haurastaa niitä? Ja päässeet salakavalasti kasvamaan. Nyt oon koittanu muistaa laittaa lohiöljyä ahkerammin sekä rypsiöljyä välillä. Ruuan pitäis kyllä olla ihan rasvaista setteriruokaa :D kun säkki loppuu ehkäpä sitä acanaa tilailen. Ruutille maistuu nykyään salaatin jämätkin.


4 kommenttia:

 1. Auts, kynsivaivat on ikäviä ja usein ilmeisen kivuliaita. Topin kynnet alkoivat ennen barfiin siirtymistä vaivata aina etenkin kovilla pakkasilla ja usein se ei halunnut liikkua ollenkaan, kun kynsi oli vähän revennyt. Se tosin on muutenkin aika herkkä kaikenlaisille epämukavuuksille.

  Juoksutekniikkakurssi kuulostaa hyödylliseltä! On mielenkiintoista seurata agilityn kehittymistä, koko ajan kiinnitetään enemmän huomiota ohjaajienkin kuntoon ja liikkumiseen.

  VastaaPoista
 2. Joo on ne ikäviä. Ruuti on vain sellanen kovapää, että se on vain menossa. Ulkonakin tossu sai kyytiä. Onneksi ne parani aika nopeasti!

  Ylemmällä tasolla agilityn ohjaajien kunto on vain noussut. Kun saisi noita vain tehtyä, oli tosi tehokkaat treenit. Tosin noita voi helposti kesällä vetää kentillä kavereiden kesken. :D

  VastaaPoista
 3. Vitsit, tulee ihan pesisajat mieleen tuosta juoksutreenistä! Me tehtiin ihan samoja kirmailuja (paitsi että idari ei kuulunut kuvioihin ;)).

  Niin ja tota uusinta kirjoitusta mun piti kommentoida, kun Rasmus on niin söpö!

  VastaaPoista
 4. Joo muissa lajeissa kuten jalkapallossakin noi juoksutekniikkaharjoitukset on enemmän tuttuja. Agilityntasokin kovenee ja alkaa juoksutekniikkakin merkitä.

  Rasmus on aina omiin silmiin söötti mutten sentään muutkin näkee sen söpöyden kun ainahan omat koirat on "kauneimpia". Ruuti on taas niin hömelön näköinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!