Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.6.2012

Lähtötreeniä ja sm-teemaa

Niinun treeneissä sää suosi meitä ja sade vaihtui aurigoksi. Yllätys yllätys treeninä oli kolme eri pätkää sm-radoista. Kaksi niistä vauhdikkaampia, pimeällä putkikulmalla ja kolmas sisälti välistävetoja. Välistävedoista tuli huomattua hieman omaan liikkumiseen treenattavaa, joten tiedän miten juoksentelen seuraavalla lenkillä. ;D

Olin tehnyt odotellessa ruutin kanssa palkaten pari lähtöä. Ja Niinun kanssa saatiin eka yksi onnistunut ja sitten jäätiin pohtimaan sitä. Kerroin, että ainut tehonnut keino lähtöihin on ollut koiran vieminen pois kentältä ja toinen on päässyt radalle. Ajateltiin koittaa sitten sellaista variaatiota, jos ruuti nousee seisomaan, kävelen pois ja menen kyykkyyn vähäksi aikaa miettimään. Ruuti oli ensin katsonut kiinnostuneena läähätten ja sitten oli läähätys lakannut ja vain tuijottanut hämmästyneenä. Ja seisoi kuin patsas tuijottamassa, sama toistui kahdesti ja kolmennella kerralla menin kontin taakse. Siellä se koira seisoa nökötti paikallaan.. kyllä se taitaa tietää että siellä pitäisi olla, hyvä sana ruutin lähdölle. Nyt jatkossa olisi oltava tarkkana ettei hiippailulähtöjä tule samoin seisomasta lähetykset syö odotuksen sääntöjä, liikkeestä lähtöjä voisi lisätä treeniin.

Itse radalle kun ruu istui nätisti lähti kuulemma paljon keskittyneemmin ja keskittyi ensimmäiseen esteeseen paremmin. Tästä tuli mieleen muistaa se käsky eikä liikettä heti mukaan. Jos Ruu kuuntelisi käskyä vain niin voisi keskittyä esteisiin, joten voisin ehkä sitäkin koittaa vahvistaa..

Ekassa pätkässä, oma yksi valssi valui vähän väärään suuntaan. Ruuti teki hyvin kauempaa työskennellen oikealla rytmityksellä hyppykuvion (en kerennyt suoranputken jälkeen niin lähelle). Ja kuvio loppui A:n josta sain palkattua kontaktin.

Toisena treeninä halusin testata pimeän putkikulman kun itse juoksen ulkokautta. Alkuun pielessä oli ohjaus muurille ja Ruu kääntyikin erisuuntaan kuin yritin (olin tosin ohjannut sen sinne :D). Hyvin se sujahti putkeen!

Kolmantena otin niistolla muurin ja siitä mentiin hypyn kautta kepeille. Muurin niistosta tuli nätti, jes! jotka valuvat helposti ruutin kanssa. :) Ruuti rämäytti pahasti renkaaseen, onneks on aukeava! Mun haltuunotto tuli liian lähelle rengasta ja ponnisti liian myöhään. Eli heti aiemman esteen jälkeen ja suoritusrauha. Välistävedot oli ongelma mulle ei ruutille. Juosta sivuttaisaskelina, selkä enemmän esteitä päin.

Jätettiin vielä pieneen käännökseen A:lla. Käännöksiä pitäisi treenata ja ennakoida enemmän tulevaa käännöstä. Ehdotuksena oli erillinen käsky käännöksen suunnalle tai sit mietin jos ottaisin enemmän "hidastavan" touch käskyn niille.. se on myös vähän vaativampi ja painokkaampi. Kuin suoraan juostessa koske.

Tälläiseen pätkittäiseen saan paremmin koottua ajatukset, mutta tämän päivän virheet oli mun omia mokia. Ruuti oli oikein pätevä ja anteeksi antava. Paitsi lähdöt on sen mokia! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!