Siirry pääsisältöön

Tokot med Janni ja Niinun liitelyt

Tokoiltiin aksakentän vieressä Jannin kanssa.

- seuraus: häirittynä, heitti narulelua edestä mm. aluksi meinasi vilkasta, mutta seuraus oli muuten hyvää, tuli enimmäkseen tehtyä käännöksiä.

- merkki ja ruutu: meinasi olla ääni herkässä ja ruuti oli sitä mieltä että lähetyskohdan merkki on ainut merkki. Piti käydä näyttämässä kun ei se tollo mennyt tarpeeksi pitkälle. merkkasin merkillä lähtöpisteen ja lähetysmatka näytti aika pitkältä merkille. No eipä herra päässytkään ollenkaan ruutuun kun palkkasin merkille.

- liikkeestä istuminen: nopea ja juoksin ohi ja heitin namin eteen

- kaukot: tehtiin seisomista takapalkalla koska eilen huomasin että edestä palkaten ruu teki askeleen mut takapalkalla aluksi yritti venyttäytyä eikä yhdistänyt niitä samaksi asiaksi. Nyt teki niitä oikein, tehden askeleen etujaloille taaksepäin. Myös yli 10m matkalta ja ilman alustaa, jes!

- metsku: ekalla haukahti, kutsuin pois ja hain kapulan. Sitten hiljaa ja ok. Vauhtina loppu. Ollaan treenattu suoraan sivullemenoa kotona, tarvii pientä apua vielä ainakin liioittelevan katseen.

- tunnari: oli aika vauhdikkaan tuntuinen. Tunnarissa kähmäsi väärää, olisi kokeessa ollut nolla. Toisella oli toosi hieno rivi, nappasi oman heti kun tuli kohdalle. (kapuloita oli enemmän kuin kokeessa)

Rampekin sai vähän seurata ja tehdä idaria sekä katsella agitreenejä.


Agilityt Niinun johdolla

Koitettiin että pari rimaa oli 65cm, mitä ei ole melkein koskaan ollut ja korkea muuri, koska yleensä ne palikat lentää. Ekalla pätkällä erehtyi roiskimaan parit rimat alas. Sitten ne pysyikin aika hyvin, pari 65 laskettiin alas.

Muutamissa takaakierroissa ruu meinasi vetää liian tiukkaan ja rima tulla alas. Muuten oli hyviä pätkiä mutta mun mokia. Esim A:lta en kääntänyt rintamasuuntaa pituudelle niin ruu meni hypyn sen vierestä ja kepeille viennissä puomi ansana, mun rintamasuunta osoitti puomille.

Keinulla kesti aika hyvin käännöstä ja sivuttaisetäisyyttä. Jos pitää viedä ansaesteiden ohi, mieluiten edessä kuin takana. Okserin jälkeen kepeille mennessä oli ansa hyppy sivussa, mutta kun juoksin kovaa kohti keppejä niin ruu tuli perässä oikein! toki oli yksi onnistunut kepeille tarjoaminen ennen.

Puomin kontakti käännöksessä oli tosi upea kun tulin vähän jäljessä, jes! Yksi hieno niisto + persjättö onnistui, jes! sitten mokasin kai siihen keskittyen, putkeen viennin kun hidastin liian aikasin.

Olin tyytyväinen treeneihin ja ruu oli läkähtynyt niin lopetettiin vähän aiemmin. Pitäisi jotkut lenkit ottaa tavaksi mennä pyörän kanssa niin tulisi paremmin sillekin kuntoilua.. Noita pikkujuttuja ja tänään niin moni oli mun vikaa. Pitäisi ajatella aiemmin seuraavaa estettä eikä jäädä uneksimaan.

Vaikeat kohdat oli:
- mulle ohjata kohdat missä oli ansaesteet (puomi, hyppy)
- kepeille meno pitkällä estevälillä ja vinosti

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...