Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.1.2013

Agilitykisat @ Janakkala & tokoa @ Olari

Agilitykisat Janakkalassa la 19.1, tuomarina Anne Savioja

Ruutille tuli alussa ekalla kertaa A:ta mentäessä alastulovirhe, muuten rata oli virheetön. Eli taas harmittava vitonen! Nyt tarvitaan A:n treeniä, tajusinkin että kerta oli kisoissa missä tuli samalla virheellä 5:nen. Viime treeneissä ei ollut ja sitä ennen oli vain taukoa. Hitsin alastulo! Kaksi kisaa ilman alastuloa olis olleet nollat! Tässä aika jäi 2s kahdelta tosi nopealta bortsulta, ruuti olisi nollalla ollut siis kolmas. No kyllä se kolmas nolla kohta tulee!

Toisella radalla koitin mennä vauhdikkaammin alastulon kohdan ja Ruuti loikkasi törkeän loikan, valitettavasti korjaus ei ollut sen parempi ja mentiin suoraan pois.

Ajattelin nyt ottaa Malmin halliin kuukauden vapaavuoron. (59e/1kk) Pakko päästä tekemään itsenäistä treeniä, kun A:n kontaktit hajoaa. Ja aamupäivät ei käy enään, milloin muista halleista löytyisi halvempia aikojakin. Jos jollain muulla on tuo niin seura kelpaa!


Tokotreenit Tiltun hallilla ma 21.1 (tänään)

Treenattiin yksin tai Rasmuksen ja Ruutin kanssa, koska muut ei päässeetkään. Ei käynyt aika kuitenkaan pitkäksi.

Paikalla istuminen: varmaan vähän lyhyempi, ehkä 1min. Hyvä molemmilla.

Tunnari: Ruutille tein kahteen otteeseen, laitoin kapuloiden sekaan nameja sekä kun tulin sivulle, käskytin itse "Käsky, käsky" ja kahdesti meinas lähteä kapuloille. Palkkasin kun otti kontaktia ja vasta vähän rauhallisempana pääsi kapuloille. Yhden kerran meinasi napsia enemmän, tulin vain vastaan ja sanoin irti ja kutsuin etsimään uudestaan kapuloille. Alkuun meinasi toisellakin toistolla tuoda ensin väärän ja sitten korjasi oikeaan. Jätin väärät noteeraamatta, muuten kuin sanoin irti ja pyysin uudestaan etsimään. Toisella kerralla udohdin viedä namit ja toi oikein. (tein taas käskyn huutelua ennen) Siiten heti jätettiin.

Rasmuksen kanssa myös pitkän tauon jälkeen tunnaria. Alkuun käskytin vähän liian kovasti kun meni niin innolla sinne ja ei uskaltanut etsiä kaikkia ja kehuin työskentelystä. Sitten kaksi toistoa, vikalla ei koskenut vääriin ja toi oman.

ohjattu: Ras haki hyvin oikean kapulan. Ruutille vähän merkin hinkkausta, jos käski korjaamaan meinasi lähteä kapuloille -> korvat!, tein myös yllätyksenä vasemman jälkeen oikean kun ennakoi merkin käännöstä, olemaan siinä vinossa. Huomautin myös jos mentiin haukahtaen noutamaan ja kutsuin pois. Tein niin että menin sanomaan lähemmäksi nouda, ja silloin haki pikku inahduksella. Pitää oikeasti keskittyä, saamaan ääntely pois tai enintään pikku inahdus. Nostaa kierroksia tehdessään merkin ja kyllähän Ruu helposti sanoo hyppynoudossa..

ruutu: Rasmus sai tehdä merkin kautta ja ruudussa nauhat. Ensin tarjosi ulkopuolelle, ruudun taakse/sivuun ja kun palkkasin kun meni sisälle, sitten muisti kohdan.

kaukot: Ruutille 10m matkalta, tein hämäyskäskyjä, sanomalla maahan kun oli maassa ja teki kyllä siitä siirron -> korvat. Tein näitä muutamia ja kehuin kun teki miten sanottiin. Yritin tehdä epänormaalissa järjestyksessä. Me ihmiset olemmekaan niin ennalta arvattavia koirien mielestä :D Hienot oli m-s-i siirrot! s-m aiheutti vähän jumitusta. lähinnä ongelma ennakointi ja että tekee oikean siirron, sitten myös puhtaus.

idari (tai mikä uusi nimi onkaan..): Rasmus, hienosti sujui vaihdot! eikä liikkunut ympäri kävelyissä

hyppy: Ras teki yhdellä laudalle, kerrattiin että jos tulee vinoheitto, että tullaan hypyn kautta. Hyvin muisti. Ruutille myös niin että laitoin yhden laudan maahan, tähän tarvii vaan avustajan (ruuti mennyt liikkurin maahan laittamaa lautaa katsomaan kahdesti)


Loppuun sitten tempputuokio! Innostuin etsimään yksipäivä Rasmuksen motivoinniksi temppuja ja siinä samassa ne Ruutille menee. Äiti haluisi sille aina jotain keksiä, kun saan ohjeistettua opettamaan näitä vielä.

Tassut ristiin, Youtube: kerrattiin ensin kosketusalusta tassulla raapaisemalla. Sitten koira maahan ja naksuttelin vasemman tassun kosketuksia. Koitin siirtää sitä hieman toisen tassun päälle, että tuli pientä jalan taivutusta. Rasmus meinasi aina lintsata ja liikkua vartalollakin, että saa suoraan koskettua alustaan. Ruuti tomerasti alkoi tarjoamaan kosketuksia ja pysyi paikallaankin. Seuraavaa projektia siirtää kosketusalustaa tassun yli ja Rasmuksella ettei liiku.

Kumarrus eteenpäin katsoen, Youtube:  Rasmus osaa tempun ennestään, tosin käsimerkistä ja kun kertaa ensin. Tajusin alussa että pidin kättä liian alhaalla ja ras tarjosi myös maahanmenoa. Käsi pään korkeudelle ras teki sivullakin näitä ja pysyi asennossa kunnes sanon vapaa.
Ruutilla aloitettiin namia kädessä ja kun etujalat melkein koski maata, palkkaa, ennen kuin takapuoli meni maahan. Tarvii toistoja kunnes ruu tajuaa merkistä tai käskystä asennon. Rasmuksen seuraava vaihe on pyöräyttää se nenän edessä ja stopata niin että nenä on eteenpäin.

Vaikka aluksi vähän tuntui, että jaksaako sitä yksin lähteä treenaaman. Mutta tulee kerrankin nollattua mieltä, kun rauhassa keskittyy vain treenaamaan molempien kanssa. Temppujen naksuttelu on hauskaa, kun voi verrata molempien käytöstä ja kun näkee, että ajatusjuoksee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!