Siirry pääsisältöön

Osteopaatilla Hehkussa

Käytiin ensimmäistä kertaa nyt toisella osteopaatilla, Meilahdessa Hehkussa Carita Reijosella, joka on vielä opiskelija loppusuoralla. Lueskelin hänestä hyvää palautetta ja hintakin oli kohtuullisempi 59e verrattuna Kaiperlan 80e ja lisäksi miksi vaihdoin niin jäi huono fiilis asiakaspalvelusta, enkä halunnut mennä sinne uudestaan.

Hoidon aikana sain paremmin ohjeistusta ja mistä mikin voi johtua, unohti alussa näyttää miltä se tuntuu kun kaikki ei ole kunnossa. Ruuti ensin antoi pusun kun tuli huoneeseen ja sitten meni makaamaan rapsutettavaksi. Sitten piti käydä tutkimuskierros ja sitten pyysin sen maahan. Selkä oli pahasti jumissa, siellä oli viimeksikin ongelmaa mikä ei sitten viimeksi hoitunut kokonaan. Selitti, että yleensä selkä toimii yhtenä kappaleena tehden yhteistyötä, mutta nyt ruutilla ne oli lähemmäs kahtena.

Pitäisi olla vaikeuttanut paljon Ruutia, mutta itse olen niin vaikea näkemään. Ainut kuka siitä sanoi, oli vanha hakukouluttaja, jonka näkemisesta yli tauon vuoden jälkeen, Ruuti sekosi viime möllitokossa. Oikea puoli oli taas vaikeampi. Koska takapää on ollut, jumissa niin sitten se rasittaa etupäätä. Silloin agilityn rasitus vielä etupäälle, vaikeuttaa sitä. Siksi olisi hyvä esim ottaa matalilla rimoilla tai osan alas. Kunhan saisi koiran täysin kuntoon. Varattiin nyt kahden viikon päähän aika, koska kaikkea ei pystynyt vielä korjata. Kaikkeahan osteopaatti kertoi, mutta en osaa sitä enään selittää.

Koitan muistaa vähän kerätä ainakin valokuvamateriaalia, jos huomaisi jotain eroa, "rennosta" seisomisesta esimerkiksi..
Hangissa hyppimiset yms on nyt jäähyllä. Ihana tunne nyt kun ainakin tietää, että Ruutin pitäisi mennä paremmaksi. Heti kun ovi avattiin, eteiseen Ruuti oli siellä inisemässä ja pyöri ympäriinsä kun oli kiire lähteä. Rappukäytävässä meinasi vetää, että tassut suti.. että niin, rauhalliset pari päivää. Bussissa pidin jalkaa merkkinä, että jos koitti laittaa jalkaa sen yli, käskin toiselle puolelle. Kun tarpeeksi niin sanoi niin ei rynnännyt käytävälle. Ruuti ei vaan osaa ollenkaan rentoutua ja levätä. Nyt kyllä niin ymmärtää, ettei sekään ole aina paras kun hakee "energistä" koiraa pentueesta.. :D

Osteopaatin jälkeen







Päivä 2 osteopaatista:
Jee Ruuti venyttelee! Ei ymmärrä miksei saa pomppia hangessa, käytiin pitkä kävelylenkki.

Huomenna työmatkalle Tallinnaan ja yön yli niin Ruuti menee porukoille hoitoon. Jospa iskäkin tajuaa, mitä rauhallisesti tarkoittaa. Ruutilla on yleensä tapana vaan riehua sisällä siellä, se keksii kokoajan jotain tekemistä.


Kommentit

  1. Hö, Ruutillakin selkävaivaa. Mä soittelen meidän osalta huomenna vielä lääkäriin, mutta oliskohan toi osteopaatti hierojaa parempi vaihtoehto?

    VastaaPoista
  2. Mä suosittelisin kyllä osteopaattia, mielummin kuin hierojaa. Hieroja käsittelee vaan lihaksia, osteopaatin käsittely on enemmän koko keholle. Jos jumi aiheutuu syvemmältä kuin lihaksista, koira on pian hierojan jälkeen taas jumissa. Kannattaa koittaa 59e vs 35e ei niin iso ero. Fyssarilla en ole käyttänyt, etten tiedä sitten miten se eroaa..

    VastaaPoista
  3. Ok, täytyy tuumailla. Sandra on käynyt fyssarilla, se teki jotain sähköhoitoja.. No en muista mitä, kun äiti yritti sitä selittää. :D Mutta mä oon käsittänyt että fyssarikin on "parempi" kuin hieroja jos on mitään epäilystä muusta kuin lihasjumeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veisin eka osteopaatille, kun en tiedä mitä lääkäri nyt tekis, määräis sen kuvattavaks ja antais kipulääkkeitä + fyssarille. Jos osteopaatin yks tai kaks käsittelyä riittää, ainakin meillä on auttanu. Kertoo jo siitä et ruuti ei ollut venytelly mun nähden pitkään aikaan ja venytteli heti seuraavana päivänä. Ja käsittely on tosi hellävarainen, hierojakin on "rankempi"

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...