Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2013

Osteopaatilla Hehkussa

Käytiin ensimmäistä kertaa nyt toisella osteopaatilla, Meilahdessa Hehkussa Carita Reijosella, joka on vielä opiskelija loppusuoralla. Lueskelin hänestä hyvää palautetta ja hintakin oli kohtuullisempi 59e verrattuna Kaiperlan 80e ja lisäksi miksi vaihdoin niin jäi huono fiilis asiakaspalvelusta, enkä halunnut mennä sinne uudestaan.

Hoidon aikana sain paremmin ohjeistusta ja mistä mikin voi johtua, unohti alussa näyttää miltä se tuntuu kun kaikki ei ole kunnossa. Ruuti ensin antoi pusun kun tuli huoneeseen ja sitten meni makaamaan rapsutettavaksi. Sitten piti käydä tutkimuskierros ja sitten pyysin sen maahan. Selkä oli pahasti jumissa, siellä oli viimeksikin ongelmaa mikä ei sitten viimeksi hoitunut kokonaan. Selitti, että yleensä selkä toimii yhtenä kappaleena tehden yhteistyötä, mutta nyt ruutilla ne oli lähemmäs kahtena.

Pitäisi olla vaikeuttanut paljon Ruutia, mutta itse olen niin vaikea näkemään. Ainut kuka siitä sanoi, oli vanha hakukouluttaja, jonka näkemisesta yli tauon vuoden jälkeen, Ruuti sekosi viime möllitokossa. Oikea puoli oli taas vaikeampi. Koska takapää on ollut, jumissa niin sitten se rasittaa etupäätä. Silloin agilityn rasitus vielä etupäälle, vaikeuttaa sitä. Siksi olisi hyvä esim ottaa matalilla rimoilla tai osan alas. Kunhan saisi koiran täysin kuntoon. Varattiin nyt kahden viikon päähän aika, koska kaikkea ei pystynyt vielä korjata. Kaikkeahan osteopaatti kertoi, mutta en osaa sitä enään selittää.

Koitan muistaa vähän kerätä ainakin valokuvamateriaalia, jos huomaisi jotain eroa, "rennosta" seisomisesta esimerkiksi..
Hangissa hyppimiset yms on nyt jäähyllä. Ihana tunne nyt kun ainakin tietää, että Ruutin pitäisi mennä paremmaksi. Heti kun ovi avattiin, eteiseen Ruuti oli siellä inisemässä ja pyöri ympäriinsä kun oli kiire lähteä. Rappukäytävässä meinasi vetää, että tassut suti.. että niin, rauhalliset pari päivää. Bussissa pidin jalkaa merkkinä, että jos koitti laittaa jalkaa sen yli, käskin toiselle puolelle. Kun tarpeeksi niin sanoi niin ei rynnännyt käytävälle. Ruuti ei vaan osaa ollenkaan rentoutua ja levätä. Nyt kyllä niin ymmärtää, ettei sekään ole aina paras kun hakee "energistä" koiraa pentueesta.. :D

Osteopaatin jälkeenPäivä 2 osteopaatista:
Jee Ruuti venyttelee! Ei ymmärrä miksei saa pomppia hangessa, käytiin pitkä kävelylenkki.

Huomenna työmatkalle Tallinnaan ja yön yli niin Ruuti menee porukoille hoitoon. Jospa iskäkin tajuaa, mitä rauhallisesti tarkoittaa. Ruutilla on yleensä tapana vaan riehua sisällä siellä, se keksii kokoajan jotain tekemistä.


4 kommenttia:

 1. Hö, Ruutillakin selkävaivaa. Mä soittelen meidän osalta huomenna vielä lääkäriin, mutta oliskohan toi osteopaatti hierojaa parempi vaihtoehto?

  VastaaPoista
 2. Mä suosittelisin kyllä osteopaattia, mielummin kuin hierojaa. Hieroja käsittelee vaan lihaksia, osteopaatin käsittely on enemmän koko keholle. Jos jumi aiheutuu syvemmältä kuin lihaksista, koira on pian hierojan jälkeen taas jumissa. Kannattaa koittaa 59e vs 35e ei niin iso ero. Fyssarilla en ole käyttänyt, etten tiedä sitten miten se eroaa..

  VastaaPoista
 3. Ok, täytyy tuumailla. Sandra on käynyt fyssarilla, se teki jotain sähköhoitoja.. No en muista mitä, kun äiti yritti sitä selittää. :D Mutta mä oon käsittänyt että fyssarikin on "parempi" kuin hieroja jos on mitään epäilystä muusta kuin lihasjumeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veisin eka osteopaatille, kun en tiedä mitä lääkäri nyt tekis, määräis sen kuvattavaks ja antais kipulääkkeitä + fyssarille. Jos osteopaatin yks tai kaks käsittelyä riittää, ainakin meillä on auttanu. Kertoo jo siitä et ruuti ei ollut venytelly mun nähden pitkään aikaan ja venytteli heti seuraavana päivänä. Ja käsittely on tosi hellävarainen, hierojakin on "rankempi"

   Poista

Kiitos kommentistasi!