Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.1.2013

Maanantain tokot @ Tiltun halli

Maanantaina tokoiltiin Heidin & holsku Metkan kanssa, kun muut ei päässeet paikalle. Otin Rasmuksenkin mukaan.

paik. istuminen: kävin palkkaamassa kahdesti ja ruuti istui hienosti! jee epäonnistumiskierre katkaistu. Ras istui nätisti.

Rasmus sai tehdä vähän merkiltä merkille ohjausta ihan aktivointina. Noutoa yksisuuntaisena. Seurausta ja jääviä.

Ruutin teemana oli möllitokon epäonnistunut tunnari.. se on mennyt pilalle noiden hallitreenien aikana, koska ruuti kuumuu hallissa tai huoneessa kun katsoo muita koiria. Tehtiin alkuun sitä että oli avustaja joka kutsui ruutin pois ja silloin laitoin aina kapulan eri paikkaan ja ruu luovutti sen aina mulle ja haki avustajalta namin. Tää sujui hyvin, ruutin vire pysyy kasassa.

Sitten niin että tunnari vietiin joukkoon, mutta heti sain todeta että käskysanasta ruuti rupee tuijottamaan liikkuria, kun liikkuri toistaa käskyn, nytkähtää ja on niin valmiina juoksemaan täysiä kapuloille. No odotin sitten tai käskin ottamaan kontaktin ja että vähän rauhoittuisi, sitten vasta sai mennä kapuloille. Ekoilla vähän meinasi nappasta väärää, mutta toi oman ja sai palkkaa. Tein sitten pari liikaa toistoa, koittaen saada ilman mitään väärään koskemista niin sitten ruuti hermostui ja toi vaan nuuskimatta, ekan kapulan, joka eteen tuli. Vein sitten nameja joukkoon ja kun oikea tuli palkkasin.
Miten vaikeeta on lopettaa ajoissa! ei voi olla liian tiukka kriteeri epäonnistuneen jälkeen, pitää muistaa pienemmät askeleet.. seuraavalla kerralla ei haittaa jos meinaa ottaa väärän mutta tajuaa tuoda oikean. Tehtiin siis kahteen eri kertaan näitä, että toinen koira tuli välissä.

Yhteenvetona siis tunnaria tunnaria tunnaria - leikkinä ja heti jälkeen pari käskytyksellä, ehkä voisi välillä käskytyksen jälkeen palkata ja ottaa vaan uusiksi odottelun käskytyksellä. pitäisi saada se unohtamaan se "käsky" sanasta itsensä kuumentaminen.

Ruuti teki myös kaukot, suht hyvät, seisomiset ei aina ole niin täydellisiä, muttei liiku eteen koska tekee korjausaskeleella vähän liiankin taakse. Pari ennakointia myös. Koitin muistaa pitää aika väliä ja kehuin välissä ettei vaihda asentoa.

Loppuun koitin aktivointi lelua Nina Ottersonin.
Oli hauska katsoa poikien eroja. Rasmus nuuski rauhassa jokaisen ja sitten alkoi tökkimään oikeata, toistoilla sitten meinasi vähän hermostua, vähän vinkua ja unohtaa tutkia kaikkia, lopulta kuitenkin löysi oikean ja otin luun pois.

Ruutin logiikka oli hajota ja hallitse, eli luut kuuluu ottaa kaikki pois, tassulla, hampailla tai tönimällä. Kun se irtoaa luu otetaan suuhun ja viedään matolle, jossa sitä voi jyrsiä. Se ei tajunnut ollenkaan etsiä namia. Saattoi ottaa luun pois namin päältä ja ei huomannut namia. Mulla oli tosin vain yksi oikean alla.
Tossa ois vähän tunnarin ideaa, vääristä ei saa myös palkkaa. Tosin jos ruuti tykkää mielummin syödä vaivallaan irrotettuja luita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!