Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.7.2017

Agilitya ja fyssarilla

Torstaina agilitya pihassa ja kentällä omatoimitreenin merkeissä 

Novalle pihassa laudan kanssa vol 3: 
namimaatti oli vähän kauempana. Osassa kerroissa enemmän vauhtia, jos meni laukan meni maton yli. Minä nopea sorminen vahingossa paritkin väärät palkkasin, kun ehdin painaa nappia ennen kuin näin koskiko vai ei! Päätin että aikaa on päättää oliko hyvä siihen asti, kun koira menee palkalle eli tarkkaan katson vaan mattoa osuuko vai ei. Ehkä yksi väärä senkin jälkeen palkattu, mutta parit tajusin ettei koskenut. Nova vähän ihmetteli, kun namia ei tullut mutta tuli sitten tekemään uusiksi. Itselle vaan tarkkuutta! Ja ehkä myös puolikasta lautaa.. Ravista näin jos ei osunut. Ei laukkaa tehnyt kuin 4 toistoa?

Nova hypyt kaarella: tehtiin ensin yksittäisenä. Hyvin irtosi kauemman kaaren hypynkin! Sitten putkesta ja sain tehtyä persjätönkin. Jes.

Nova eteenmeno: suoran kaksi vikaa eli okseri mininä ja hyppy (en jaksanut muuttaa korkeuksia ja oli lämmin). Lelun jätin odottamaan. Yritti kiertää vikan hypyn, olin vähän takaviistossa. Seuraavassa juoksin vähän edellä. Vika hyppy oli aika nurkkaan ja suht lähelle aitaa. Sitten vielä 4 estettä että otin etumatkaa. 

Nova 4 kepit: tauon jälkeen laitoin ohjurit neljän keppeihin (puiset). Ensin yritti hyppiä ohjureiden yli. Käskin rauhoittua ja keskittyä. Namipalkkasin kaikki. Ensin ekan kepin taakse ja sitten seuraavan. Odotin että melkeimpä tarjosi ja mietti itse rauhalliseen vauhtiin. Lopuksi onnistui suorittaa kaikki, että kävelen hitaasti takana! Tehtiin vain helppoa kulmaa ja ihan läheltä.

Gava takaakierrot: Gava teki radan takaakierrot. Kepeiltä ja sitten ilman vauhtia. Sitten oma keksimä kohta missä piti kiertää oikein rima. Ekalla kertaa oma ohjaus ja käskytys myöhässä ja meni väärinpäin. Putki ja takaakierto yms. Jollakin kerralla kun mentiin jyrkästä kulmaa meinasi kiertää taakse ja jättää hyppäämättä, unohdin katsoa laskeutumispaikkaan. Lisäksi Gava teki puomin, juoksin puomin taakse tekemään pakkovalssia ja kun oli nätisti 2on-2offissa heitin lelun. Hyvin jäi sinne vaikka oli hetken mun seläntakana. Ja vaikkei vapautus tullut heti.


Perjantaina Gava ja Nova oli fyssarilla, kokeiltiin Espoon Eläinfysioterapiaa Ulla Tuomea. Lähellä Serenaa sijaitsi omassa rakennuksessa hoitotila, auton sai pihaan. Gava antoi hyvin käsitellä ja silmätkin luppasi. Nova oli ensimmäistä kertaa käsiteltävänä ja sai olla toisena niin ehti katsoa rauhassa paikan läpi. Seuratarjouksena saatiin 10e halvemmin mitä Tapiolassa, toki matkaa oli vähän enemmän tuonne.

Gavalla vähän jumia etu- ja takajalkojen kohdassa selkää. Suht paljon siihen nähden jos 1,5kk sitten käyty viimeksi. On se tässä välissä ehtinyt käydä kyllä paristi nenällään ja jotain vauhdikasta. Saatiin jumppaohjeet mukaan, makuulla kurottelua namiin. Takajalkojen venytyksiä taaksepäin. Ristikkäisten jalkojen nostoja tasapainoon.

Novalla oli pientä kireyttä koko selässä, mutta saatiin auki. Se on aika herkkä hipiäinen tassuihin koskemisesta. Loppua kohden sai monesti suostutella makaamaan uudestaan, tai alkoi nostaa päätä ja elehtiä pois lähtöä. Nätistikin makoili. Novan läksyksi myös ristikkäiset jalkojen nostot, makuulla kurotusta eteen, sivutaivutukset takajalkaan namilla (niissä pyllähteli kokeillessa).

Ja poislähtiessä sitten en muistanut että hoitotila oli niin korkealla niin Gava työnsi itsensä ekana ovesta ulos ja itse vilkaisin vielä sanomaan hei. Gava tippui nenälleen puolen metrin matkalta ja kävi kuperkeikan maassa. Puiset portaat ei ylettänyt siihen/Nova tönäisi tai astui vain ohi, kun tottunut että kotona on leveä porras samalla korkeudella. Sitten vielä illalla läheltä piti ettei juossut aitaa päin, kun oli pari minuuttia vapaana kuvan ottamisen jälkeen.


Lauantaina tehtiin lenkillä "jumppaa/temppuja" ristikkäisiä jalkoja, namin perään kurottelua maassa. Opetin temppuna seisomista kohti puuta, Gavalle ja Ruutille vaikeata. Ajattelin että siinäkin on takajalat ojentuneena. Ei ollut mitään helpointa noille pitää tasapainoa niin. Eli kuten kuvassa alla, silloin koitettiin ekaa kertaa.


Ruuti teki puun halaamista, tai lähinnä se oli puussa nojailua. Kurreasennossa ja seisaallaan. Gava vähän muistutteli kurrea, mutta osaa vaan nostaa tassut ilmaan namin kanssa. Ellei lähtenyt tekemään kaukoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!