Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.7.2017

GavaxBenji pentue 2017

Päivitetty 16.1.2019

Mithrandir D-pentue, 2 urosta:
Pennut syntyivät 15.10.2017
Pentujen nimet Lady Gagan kappaleista d-alkuisia (Ravlundha Lady "Gagan" takia)
Pennut asuivat ensimmäiset 3vk meillä kotona ja muuttavat sitten kasvattaja Marialle.
Aikuisena molemmat pojat on n. 53-55cm korkeita.


1.uros: Mithrandir Disco Heaven "Disco" om. Päivi Kokko, HKI
Ensimmäinen pentu painoi 298g ja syntyi klo 5.
Pitkäkarvainen trikki, kivekset laskeutuneet (10-12vk iässä). Blogi. Instassa Keroliini. Koiranet. 
Harrastaa noseworkiä, agilitya ja paimennusta kokeillut

Polvilumpioluksaatio: 0/0
Kyynärnivel: 0/0
Lonkat: C/B
Selkä – nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), lukumäärä: 0
Selkä – välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne)
INC/OC-lausunto: Olkanivelen osteokondroosin aste (OC) vasen sairas, oikea tulkinnanvarainen
Olkapäät ei ole oireilleet. 

Kuvat Päivi2. uros: Mithrandir Diamond Heart "Mizz" (työnimeltään Panda)
om. Kirsi Korhonen, Juankoski/Kuopio
Toinen pentu syntyi klo 6:40, poika valkoisella piirrolla. Painoa 334g.
Lyhytkarvainen mustavalkoinen, kivekset laskeutuneet, sijoituksessa. Blogi. Koiranet.
Harrastaa agilitya, tokoa ja rally-tokoa sekä paimennusta kokeillut

Lonkat A/A 
Kyynärät 0/0 
Selkä: LTV0, VA0
Olkapäät kuvattiin terveiksi (ei virallista lausuntoa)
Kivekset laskeutui luovutusiän jälkeen

Kuvat: Kirsi


ISÄ BENJI

Pentueen isänä tuontiuros Benji (RTK3 TK2 agi2 Astra Benji). Lonkat A/A, kyynerpäät 0/0, olkapäät kuvattu terveiksi, selkä terve,  Benjillä on kaksi aiempaa pentuetta joiden terveystuloksia saa vielä odotella ja muutenkin kasvattaja tietää niistä parhaiten, täällä myös lisää. Benjiä Gava on aiemmin treffannut paimennuksessa, näyttelyssä ja tokossa.
Päivitys: RTK4, tokossa 2x VOI1, agility 2-luokka

Benjin pennuissa 5x A-lonkkaa, 3x B-lonkkaa ja 1x C-lonkat.
OCD todettu (1 puolisisko, 2 pennulla) oireilla tai kuvissa 2 pennulla (oireili 5kk iässä Walking Disaster's Lotus Evora, molemmat olkapäät ja Discolla ei oireita, 1mm muutos, vasen olkapää). Benjin siskon pennulla todettu myös ocd (Bond, molemmat olkapäät). Benjin puolisisaruksella on ocd eli emän pentu  (Astra Major, molemmat olkapäät).


EMÄ GAVA

Gavan terveystulokset on olleet ihan priimaa lonkat A/A, kyynäret 0/0, polvet 0/0, terveet olkanivelet, terve selkä ja terveet silmät. Gava on myös geenitestattu normaaliksi: CEA, TNS, NCL, IGS, MDR1 & MH. Gavan sukua ei ole niin paljoa Suomessa, sen emä on töissä isolla lammas/karjatilalla ja isä on kilpaillut paimennuksessa (Ruotsin mestari -11), molemmat asuvat Ruotsissa. 
Isällä on useampia pentueita (A-lonkkaa 26kpl, B-lonkkaa 10kpl, C-lonkkaa 2kpl, E-lonkka 1kpl,  27% hyväksytty paimennuskoe). Gavan isän sisarukset A-lonkkaa. Gavan isän isän pennuissa A-lonkkaa 23kpl, B-lonkkaa 15kpl, C-lonkkaa 1kpl ja D-lonkkaa 3kpl. Isän emällä 10/11 pentua A-lonkkaa. 
Gavan emällä A-lonkkaa 4kpl, muita ei tutkittu, Gavan emän emän kaikki pennut A-lonkkaa, Gavan emän isällä A-lonkkaa 27kpl, B-lonkkaa 13kpl, C-lonkkaa 1kpl ja D-lonkkaa 2kpl. 
Yhden siskon lonkat kuvattu A/A ja hyväksytty paimennuskoe. 

Gavan suvussa ocd:ta (lähimmät 1 puoliveli, 1 serkku, 1 pennulla): 
Thrud isällä on pentu eli puoliveli (Canovills Opie, oikea olkapää), isän veljen Lokin pennut "enon" (For the Win Kirk, For the Win Number One ja Tim), isän isän pentu "ukin" (Seglinges Prim, vasen olkapää).
Gavan emän isällä "ukilla" on pentu (Ty Nant Len, molemmat olkapäät). 
Ja nyt yhdellä pennulla todettu kuvista, muuten oireeton.

Päivitys: agility 3lk, toko evl. Rally 2x avon hyväksytty. Hyväksytty paimennuskoe PPR1 ja PAIM1 tittelein. 

Gava kilpailee tokossa voittajaluokassa sillä on lajissa kolme kisaa: Alo1, avo1 ja voi1. Agilityssa se kilpailee 2-luokassa. Rally-tokossa on haettu RTK1 ja yksi hyväksytty avosta. Paimennuksessa ja haussa ei olla vielä kisattu. Näyttelyistä ei ole vielä tullut haluttua tulosta, antaa hienosti käsitellä mutta ei ole ollut riittävän rodunomainen tuomareiden mielestä.

Gava on helppo koira arjessa, kotona se rauhoittuu hyvin. Uusissa paikkoissa se rauhoittuu nopeasti eikä sinkoile hihnassa. Ei tarvitse jännittää kuinka se käyttäytyy ihmis- tai koiravilinässä. Luottokoira ottaa kylään tai leiriytyä uusissa paikoissa. Autossa se nukkuu ja jos treeneissä on pidempiä odotteluja. Sen voi jättää paikoilleen mihin vain agilitykentän laidalle, agitreeneissä se voi olla vapaana odottelualueella, lähdöissä malttaa pysyä nätisti. Gava on tosi atleettinen ja ketterä, hyppytekniikka koulutuksessa sai kehuja. Leluilla taistelu on treeneissä paras palkka. 

Tokossa pystyn ottaa aika lennostakin autosta tekemään. Tokossa harjoiteltiin ensin oikeaa mielentilaa (riittävän korkeaa), käytetty paljon lelua (ei käytä silmää leluun), itseluottamusta ja vauhdikkuutta. Gava haluaa tehdä aina oikein. On sopivan pehmeä, kuuntelee ohjaajaa pienesti. Kiltisti voi sanoa jos teki väärin. Toki se muistaa myös huonot tapahtumat, kuten lapset jotka säikäytti sen pentuna. Kotona ei tykkää palohälyttimen piippauksesta eikä imurista. Tokossa ei ääntele tai piippaa. Tokossa alkuun kesti toistoja vähemmän, nykyään paremmin. Gavan kanssa on helppoa mennä kokeeseen, siihen luottaa täysin ja että tekee parhaansa. Se on joka hetkellä kuulolla ja palkkautuu kehuista. Yksi kouluttaja sanoikin, että voin sanoa ettei treenata koskaan palkatonta koska palkkautuu niinkin.

Paimennus on parasta, mitä Gava tietää. Sitä se jaksaisi loputtomiin, aitauksen laidalla katse ei käänny paljoa lampaista. Paimennuksessa sillä on ollut aika paljon silmää, halunnut tuoda lampaat luontaisesti mulle ja pitää niitä paikallaan. Ajaminen on ollut helpompaa, flankkien väljyyttä työstettiin eniten. Ohjaajalta paimennus vaatii paljon ja itse kokemattomana olen eniten ollut jarruna mukana. 
Gava on tehnyt myös pk-puolelta hakua, ihmisetsintää, jota ehditään satunnaisesti treenata. Laukauksia on harjoiteltu vähän, Gava katsoo mutta on syönyt tai leikkinyt ampumisen jälkeen. Täysin pomminvarmaksi ei voi kuitenkaan sanoa. Muiden koirien kanssa Gava oli alkuun alisteleva ja mielistelevä, nykyään se saattaa alkuun vähän jännittää kohtaamisia, kun rentoutuu tulee hyvin toimeen kaikenlaisten kanssa. Ruuti on ollut vähän huonoa esimerkkiä. Isommassa laumassa tai tuttujen koirien kanssa hengailu tai lenkkeily onnistuu. 

Gavan kanssa on päässyt moninkerroin helpommalla kuin mitä Ruutin kanssa ja se on mukava on-off koira. Ajatuksia lukeva siro prinsessa. :)

Gavan Sukutaulukotisivuilla lisää Gavan vanhemmista yms
Vanhemmat:
Gava ja Benji 2015, eli reilu 1v.


Perhe


Pennut 1pvä

8pvä
3vk
Panda 7vk
4,5vk

Gavan pojat 10kk

INFO:

4.8 alkoi Gavan juoksut
16.8 ensimmäinen astutus 19min nalkissa
17.8 toinen astutus
13.10 röntgen, jossa näkyi kaksi pentua
Pentujen arvioitu syntymäaika on 17.10.2017 ja luovutusikä osuu itsenäisyyspäivän tienoille!
15.10 Pennut syntyivät aamulla klo 5 ja 7 välillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!