Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.4.2022

Valvottua yksinoloa videoyhteydellä

Keväällä 20 naapuri ilmoitti, että meiltä oli kuulunut yhtäjaksoista haukkumista yli tunnin. Tofu ja Nova oli makkarin ja eteisen puolella kun kierreltiin n. 3h talotehtaiden tapaamisia. Koirat on olleet aina mukana toimistolla ja Tofu on saanut vähitellen opetella yksinoloa. Alussa se olikin sille vaikeata ja yritti toisen koiran lenkinkin aikana huutaa ja kaivautua aitauksesta pois. Tämä vaihe meni onneksi jossain välin pois.

Aluksi jätin Tofun pentuna eteiseen kotona yksinoloon koiraportilla rajattuun alueeseen. 

Silloin kun ilmoitus haukkumisesta tuli niin oli tapana jättää koirat makkari+eteinen puolelle, mutta tässä huonoa oli, että on pääoven ja tien puolella. Koirat ennakoi myös pihan hiekkatiellä käveleviä.

Päätin sitten siirtää koirat olkkari+keittiö puolelle (takapihan puoli).

Hommattiin Google Nest sisävalvontakamera, jossa kuului 1kk ilmaista valvonta-aikaa. Ilmaisen ajan jälkeen kameran äpistä näkee live videota nykyhetkestä ja ainakin 2h sisään kuvina tapahtumat, ei kuitenkaan tallenna pidemmäksi aikaa. Kamerasta kuulee äänet ja voi myös puhua sen kautta. Kameran kautta komentaminen kerran kokeiltua ei kyllä auttanut. :D Tässä kamerassa on laajakuva, mutta on sellaisiakin missä kameraa pystyisi etänä kääntämään. 

12.3.2021 Tofu

Eka koekäyttö kameralle, oli kun kokoustettiin naapurilla ja mies oli töissä. Huomasin Nest ilmoituksista että löytyy tapahtumia ja kuulin sen avatessa haukkukonsertin ja juoksin käymään kotona. Novalla kyse ei ole eroahdistuksesta vain vahtimisesta (porukoiden omakotitalossa ei haittaa). Ja Tofu meni tähän mukaan. Sen jälkeen ei ole näin käynyt tai ehkä kerran? 

Nyt voi itse katsoa kuinka koira/koirat odottaa. Ainakin kuulee ettei hauku tai näkee, että menee sohvalle tai toiseen petiin. Ihan kokonaan ei ikkunalaudalta näe joka paikkaa.

Aluksi huomasin, että Novan kanssa odottaminen on levottomampaa ja Nova aloitti. Joten vältin pitkiä yksinoloja Novan kanssa. Gava taas nukkuu vain.

Tofu treenasi myös yksin ja ne sujui hyvin. Tai sitten oli pientä itku vinkumista alkuun. Annoin myös luut tai kongit, joissa meni aikaa. Mitään tuhoja ei ole tehty. Nykyisin haukunta alkaa, kun avain kääntyy lukossa. Toki siitäkin tulee komennettua tai huomioida, kun hiljenee.

Porukoilla yksinoloa on myös tehty viemällä koirat kellarin takkahuoneeseen, siellä Tofu välillä itkee. Ja kerran kun Nova pääsi lenkille niin Tofu ja Gava alkoi ulvoa porukoilla, kun luulivat olevansa yksin. :D 

^Nova sohvalla 17.2.2022

^Tofu istuu 31.3 klo 16:05
^Tofu 31.3 nukkuu klo 15:2312.4 klo 11:52 Tofu pedissä luun kanssa 

12.4 klo 13:16 lattialla

Aikajanaa pallojen kohdalla tapahtumia. Kuva klo 13:40. 

12.4 klo 14:20 taas sohvalla nukkumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!