Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.4.2022

Anninan nome-noviisi treenit 2/6

Su aamulla Luukissa Annina Nurmikiven vetämät nometreenit dameilla. Kaikissa saatiin treenata vähä eleistä lähettämistä ja häivytin kättä. 

1. Seuraus ja luoksetulot: nytkähti kun vierestä karkasi koiria. Mutta pysyi muiden luoksetulot. :) 

2. Muistipaikka ja markki: vietiin yhdessä dami. Ekalla noudettiin se heti. Vein damin uusiksi. Välissä markkeeraus hajustettuun pikku pusikkoon n. 90 asteen kulmassa oikealle. Nouto heti, taisi mennä ohi ja katsoa muiden heittojen hajuja, sitten palasi damille ja toi sen. 

Uusi markkeerausheitto sama alue, mutta 10m sivuun. Sitten muistipaikan nouto ok. Vähän epävarmasti meni, koska heitto tuli juuri eri suuntaan. Joutui vähän etsiä, mutta toi hyvin. :) 

Markkiin Tofu meni liian vasemmalle, mutts lähti sitten oikeaan suuntaan. Ja tuuli toi hajua. Löysi! Markeissa sanoin "missä" ja katsoin itsekin eteen. 

Palautukset hankikannolla oli ripeitä. Ei turhaa luoksetulo pillitystä, kun tuo hyvin. Koiralle vastuuta. 


3. Markkeeraus muistipaikan läpi, 2 eri: hyvin! Tofu juoksi suoraan damille. Paluussa kannustin vähän. 

4. Metsästä 1 damin hakukaistale:  käsimerkki voisi olla vain summittainen käden sivuttaisliikkeen pyöräytys. Etsi hyvin, mutta ei löytänyt. Sai nähdä että ihminen meni metsään, mutta ei erikseen hetsausta. Kutsuin luokse ja lähetys vähän eri suunnasta, nyt löytyi hetki etsittyä. Dami maastoutui hyvin maahan. 


Tofulle: "kirjastonhoitajan" kuuliaisuudella vähän vapauksiakin välillä. Esim joku luovutus seisten ei ole paha. Ja kun tekee enemmän töitä niin super palkka-> sai lelun ja super kehut. 

- Lisäksi pieni hetsaus ennen lähetystä, tyyliin innostunut kuiskaus "muistatko?". Näin nousi vähän vire ja lähti innoissaan. 

- Turhan käsimerkin häivytystä paikallaan olevaan käteen. 

- enemmän helppoja ja vähemmän haastavia. Mutta kyllä niitäkin. 

Upea keli ja hyvät treenit! Kävin yhdet markkiheitot heittämässä ja Tofu oli näkösuojassa puussa kiinni ja odotti makoillen. :) ei itsestään selvyys ja noita on treenattu! Vs Nova kuumuisi.. 

Ei oltu ehditty kotiläksyjä tehdä kuin pari linjaa.. 


Alkoi jo parin tunnin jälk pilkityttämään
Vuoron odottelua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!